Skrive CV kontor assistent - en komplett guide

En kontor assistent er en nøkkelmedarbeider som må ha mange ferdigheter med seg inn i stillingen. Arbeidet til en assistent kan bestå av organisatoriske oppgaver som å planlegge reiser, kurs eller konferanser for ansatte, motta og sende post, ta imot kunder eller utføre krevende oppgaver innen økonomi og regnskap.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Godt eksempel for kontor assistent CV

Tonje Dale  
Kontor assistent  
tonjedale@gmail.com
41 11 22 33
https://www.linkedin.com/in/tonjedale

Profesjonelt sammendrag
Dyktig kontorassistent med sterke kommunikasjonsevner med over 5 års erfaring innen juss og bygg og anlegg, som ønsker å bli en nøkkelspiller i deres dynamiske arbeidsmiljø hos Byggsaker AS. Bred erfaring fra administrasjon av tidsplaner og reiseplaner for administrerende direktør, samt lede kontorteam på fem medlemmer for en sømløs arbeidshverdag der juridiske retningslinjer ble fulgt. Solid kompetanse innen Microsoft Office, samt flere skytjenester og VISMA.

Arbeidserfaring
BHAS Bygg og anlegg AS
Kontorassistent
Juni 2019 - dags dato

 •  Gjennomførte kampanje for nyansettelse, som førte til over 8 nye ansatte innen fire måneder slik at bedriften kom i mål med alle prosjekter.
 •  Ansvarlig for kommunikasjon med kommune og klienter for oppfølging av juridiske retningslinjer
 •  Planla og administrerte et årlig reisebudsjett på 2 millioner kroner for lederne
 •  Gav opplæring innen VISMA til regnskapsmedarbeidere, blan annet for føring av faktura og lønnskjøring


Rettshjelp AS
Kontorassistent
August 2017 - mai 2019

 •  Gjennomførte månedlige innkjøp av rekvisita til flere kontorlokasjoner, med et årlig budsjett på 300 000 kroner.
 •  Administrerte kundehenvendelser og bidro til å øke kundetilfredsheten med 15 %
 •  Gav administrativ støtte til den operative ledelsen i både økonomiavdeling og markedsavdeling
 •  Opprettet, redigerte og korrekturleste forslag sendt til bedriftskunder


Utdanning
Bedriftsøkonomi og ledelse, bachelor
Universitetet i Oslo
2013-2017

Kontormedarbeider, nettstudie
NKI
2012-2013

Ferdigheter

 •  Teamarbeid og delegering ved behov
 •  Sterk skriftlig og muntlig kommunikasjon
 •  Problemløsning
 •  Ledelse
 •  Bedriftsøkonomi
 •  Verktøy for kalenderadministrasjon og planlegging
 •  Ms Office (Excel, Outlook, Powerpoint, Sharepoint)
 •  Effektiv
 •  Strukturert

Hvilke oppgaver du skal ha i en stilling som kontorassistent vil være avhengig hvordan bedriften er organisert, hvor mange ansatte det er og hvilken bransje de operere innen. Uansett må du være i stand til å løse et bredt spekter av problemer som ledelsen og de andre ansatte står overfor.

Dette er en av grunnene til at søknaden din må fremheve ferdighetene dine, slik at arbeidsgiver kan være trygg på at du håndterer oppgavene en stilling innebærer.

Ved siden av være krevende og allsidig, er stillingen du går inn interessant og lærerik, noe som også gjør den svært etterspurt. Når det er mange søkere om beinet, må du søknad være perfekt når det kommer til avsnittet om ferdigheter, men samtidig også vise frem dine andre kompetanser og arbeidserfaring.

Det er akkurat her vi kan hjelpe deg. Vi har analysert hundrevis av stillingsbeskrivelser for kontorassistent for å finne ut akkurat hva arbeidsgiverne er ute etter når de leser søknader.

Så sett deg godt til rette, og les gjennom vår komplette guide for hvordan du skriver en god CV som kontorassistent. Her får du god hjelp, mange eksempler og våre beste tips for hvordan du kan bli den beste kandidaten for stillingen.


Kontor assistent CV

Litt mer informasjon om denne typer stillinger

Å arbeide som kontor assistent betyr nødvendigvis ikke det samme, fordi stillingen din vil endre seg etter hvilket firma du arbeider for, hvilke bransjen og hvilke oppgaver det er forventet at du skal utføre.

Denne stillingen kan innebære blant annet at du skal besvare epost og telefoner, motta og sende post, eller mer krevende arbeidsoppgaver innen økonomi og regnskap.

Det er en givende karriere som kan føre til at man kan arbeide seg oppover i systemet, og gjerne delta i ledelse over tid. Når det er sagt, så er det ikke noen fastsatte rammer for hvilke kvalifikasjoner som kreves for denne type stillinger.

Et raskt søkt på nett viser at årslønnen vil variere på bakgrunn av utdanning, erfaring, arbeidsoppgaver og bransjen du arbeider innen. Årslønnen kan ligge på alt fra 485 000 kroner til 700 000 kroner .

Slik bør man skrive CV for kontorassistent for å få en jobb

Du bør skrive din søknad på samme organiserte måte som du utfører dine administrative oppgaver på jobben. Dette får arbeidsgiver til å glede seg over din søknad.

Her er noen andre generelle retningslinjer og tips for suksess:

 • En CV på én side er ideelt
 • Følg en standard struktur, og et gjennomgående design
 • Finn frem til de viktige nøkkelordene i stillingsbeskrivelsen, og bruk dem i din søknad
 • Hold skrivingen din kort og til poenget
 • Prioriter dine styrker
 • Korrektur les flere ganger

Du visste kanskje at en arbeidsgiver som oftest bruker mindre enn 10 sekunder når han eller hun leser din søknad for første gang. Dette skjer fordi bedriften gjerne mottar mange, kanskje hundrevis av søknader, og ikke kan tillate seg å bruke stort mer tid enn dette.

I tillegg bruker de fleste bedrifter i dag systemer som søker gjennom alle søknader de mottar, ATS. Gjennom denne prosessen finner systemet frem til alle søknader som inneholder ord og begrep som er viktige for arbeidsgiver.

Har du ikke fått med deg viktige begreper, vil du dessverre risikere at du ikke får være med videre i utvelgelsesprosessen fordi du ikke kan vise at du har riktige kvalifikasjoner for en jobb.

Viktig tips : Få med nøkkelordene, bruk et rent format og skap god struktur. Dette gjør det lettere for arbeidsgiver når din søknad skal bli lest.

Egnet oppsett innen denne stilling

Start alltid først med å planlegge oppsettet og utformingen for din søknad. Her gjelder det å organisere din arbeidserfaring og kompetanse.

Her får du god hjelp fra oss, og vi anbefaler at du som søker på stilling som kontorassistent bruker følgende oppsett:

 • Overskrift med navn og kontaktinformasjon
 • Profesjonelt sammendrag
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Ekstra avsnitt som gjør søknaden mer interessant

Egnet format innen denne stilling

I dag velger søkere mellom tre ulike format når de skal skrive søknaden sin, selv om det også finnes flere format. Du bør også velge blant disse tre formatene for å være sikker på at du ender opp med et egnet format.

Funksjonelt format

Er egnet for deg som akkurat har fullført utdanningen din, og her blir dine faglige ferdigheter fremhevet til leseren. Avsnittet om utdannelse og kompetanse vil stå over arbeidserfaring.

Kan også brukes av deg som vil skifte karriere og dermed vil fokusere på andre elementer enn selve erfaringen, som du naturlig nok har mangel på.

Omvendt kronologisk format

For en administrativ assistent der siste erfaring og ekspertise betyr mest, anbefaler vi den omvendte kronologiske tilnærmingen. I omvendt kronologisk rekkefølge skriver man opp den nyeste informasjonen først.

Denne strukturen gir leseren raskt og enkelt tilgang til den nyeste informasjonen om deg, noe som er til god hjelp når de bruker så lite som bare noen sekunder åp hver søknad de får inn.

Kombinasjonsformat

Formatet som kombinerer det beste fra kronologisk og funksjonelt format, og sette det sammen på en god måte. Kan være et egnet format for deg som både vil fremheve ferdigheter og arbeidserfaring.

Tips: Bruk omvendt kronologisk format. Ofte brukt av andre søkere, og her får du frem dine siste erfaringer på en svært god måte.


Kontor assistent CV

Start med overskriften på CV-en for kontorassistent

Du trenger ikke bruke mesteparten av din verdifulle tid på denne delen. Pass imidlertid på at du skriver oppdaterte og korrekt informasjonen.

Hvis du lage noen feil her, kan du kanskje risikere at din potensielle arbeidsgiver ikke vil få tak i deg, og jobben går i vasken. Gjør det altså enkelt, men riktig, så er en jobb du vil ha et steg nærmere!

GODT EKSEMPEL

Geir Nilsen

Kontor assistent

geirnilsen@online.no

41 22 33 55

https://www.linkedin.com/in/geirnilsen


DÅRLIG EKSEMPEL
Assistent

Geir Nilsen

geir_funnboy@gmail.com

41223355

Sandviksgata 120B

0040 Oslo

NORGE


Husker du på dette når du skriver overskriften får du den perfekt:

 • Start CV-en med navnet ditt. Ikke med stillingen du har
 • Bruk en passende e-postadresse. Ikke bruk e-post du har i tilknytning til jobben din
 • Bostedsadressen din er ikke nødvendig å ta med i en overskrift på en CV
 • Vurder å skrive inn lenke til din profil på LinkedIn din slik at de kan søke videre om deg.
 • Sørg for å holde LinkedIn oppdatert
 • Hvis du har en karriereblogg, kan du koble til den

Er et bilde påkrevd i CV-en for en kontorassistent?

Du trenger ikke ta med bilde på en CV. Noen velger å ta det med i sine søknader, andre utelukker det. I Norge kan man velge selv om man vil ta med et bilde, og det kan hjelpe arbeidsgivere med å huske deg igjen.

En ulempe med å legge ved et bilde i sine søknader, er at du kan risikere at det vil lage et førsteinntrykk av deg som du ikke ønsker. Vi vet også at enkelte opplever diskriminering når de skal søke på nye jobber, dessverre.

I tillegg må du være klar over at enkelte land har forbud mot bilder på søknader, nettopp for at ingen skal oppleve diskriminering på bakgrunn av rase, religion eller annet. Noe du må huske på dersom du vil jobbe hos et internasjonalt selskap.

Skulle du gå for et bilde på din søknad, har vi noen tips du bør følge.

Først og fremst, pass på at du går for et profesjonelt bilde. Ta et eget bilde som du skal bruke kun på søknader, og ta det gjerne i portrettformat. Det vil si at du tar et bilde fra brystet og opp.

Det er best om du har en nøytral bakgrunn som er hvitt, og at klærne dine er passende for en jobb du søker på. Det vil si at du ikke stiller i sportsklær, viser for mye hud eller har på for mye sminke.

Det er best om du går for et enkelt bilde som vil hjelpe søknaden din i positiv retning!

Profesjonelt sammendrag for kontorassistenter

Rett etter overskriften trenger søknaden din et profesjonelt sammendrag som tiltrekker seg øyene til leseren. Dersom du akkurat har fullført utdannelsen din, kan du heller velge å lage et karrieremål.

La oss begynne jobben med dette avsnittet ved å vise noen eksempler som kan hjelpe deg litt på veien.

DÅRLIG EKSEMPEL
Ivrig kontorassistent med over 5 års bransjeerfaring i administrative funksjoner i et teknologiselskap, på jakt etter en mulighet i en ledende stilling.

GODT EKSEMPEL
Dyktig kontorassistent med sterke kommunikasjonsevner med over 5 års erfaring innen juss og bygg og anlegg, som ønsker å bli en nøkkelspiller i deres dynamiske arbeidsmiljø hos Byggsaker AS. Bred erfaring fra administrasjon av tidsplaner og reiseplaner for administrerende direktør, samt lede kontorteam på fem medlemmer for en sømløs arbeidshverdag der juridiske retningslinjer ble fulgt. Solid kompetanse innen Microsoft Office, samt flere skytjenester og VISMA.

Når du ser på våre to eksempler, er det lett å se at eksemplene gir to helt forskjellige førsteinntrykk. Vårt gode eksempel gjør noe virkelig positivt for søknaden, mens vårt første eksempel egentlig ikke sier noe spesielt om søkeren.

Tenk på følgende når du skriver avsnittet om profesjonelt sammendrag:

 • Begrens det til noen får setninger
 • Fortell hva du har gjort i tidligere jobber
 • Fortell hva du kan gjøre med å vise til eksempler
 • Bruk tall der det er mulig for å vise til hva du personlig har oppnådd
 • Velg nøkkelordene fra stillingsbeskrivelsen

Skal du skrive et karrieremål har det samme funksjon, nemlig å skaffe søknaden din oppmerksomhet fra leseren.

Et karrieremål må du alltid lage for hver ny jobb du søker på, du kan aldri bruke det på nytt igjen, selv innen samme bransje. Her skal du vise til hvilke mål du har for din fremtid innen yrket, og hvorfor du brenner for denne jobben.


Kontor assistent CV

Avsnitt om arbeidserfaring skal blant annet fremheve kompetanse

Vil du ta søknaden din til et høyere nivå, bør du jobbe godt med dette avsnittet. Her skal du få med alt som er viktig fra tidligere jobber du har hatt.

Et godt avsnitt om arbeidserfaringen din kan virkelig imponere arbeidsgiverne. Faktisk så mye at de velger å ringe deg opp med en gang. I tillegg er det slik at 80 % av arbeidsgivere sjekker kun avsnittet om erfaring for å gjøre listen over søkere kortere.

Her skal du få med alt du har hatt ansvar for i tidligere jobber, komme med gode eksempler på hvilke oppgaver du har hatt og hvordan du var en viktig brikke hos bedriften.

Det første du bør gjøre er å følge disse generelle retningslinjene når du skriver avsnittet om arbeidserfaring:

 • Beskriv dine største prestasjoner fra jobber du har hatt, gjerne ved å bruke tall for å oppnå troverdighet
 • Skriv opp erfaringene dine i omvendt kronologisk rekkefølge for å vise frem den siste stilling din først, den er ofte den viktigste
 • Overhold stillingsbeskrivelsen, pass på at du ikke går langt utenfor hva du skal jobbe med i stillingen du skal søke på.

Arbeidserfaring for nyutdannede i bransjen

DÅRLIG EKSEMPEL
August 2019 til i dag

Regnskap AS

 • Innkjøp av daglig behov for ark og annen rekvisita gjennom hele året
 • Hjalp ofte med kunder i resepsjonen
 • Gir administrativ støtte ute i feltet
 • Jobbe med å skrive og redigere dokumenter
 • Skriver hurtig på data, best på kontoret
 • Svare på telefonsamtaler

GODT EKSEMPEL

Regnskap AS

August 2019 -dags dato

 • Gjennomførte månedlige innkjøp av kontorustyr til fire lokasjoner og administrerte et årlig budsjett på 250 000 kroner
 • Administrerte henvendelser fra kunder, som bidro til å øke kundetilfredsheten med 15 %
 • Gjennomførte anbudsprosessen for kjøp av kontorutstyr på 250 000 kroner
 • Støttet driften i økonomi- og markedsavdelingene ved å gi administrativ hjelp
 • Laget, redigert og korrekturlest forslag sendt til bedriftskunder
 • Administrerte klientdatabasen og oppdaterte VISMA ukentlig

Avsnittet om arbeidserfaring er viktig selv om du ikke har mye erfaring. Hvis du har lite eller ingen erfaring som kontorassistent, vurder om du heller skriver om prosjekterfaring fra studietiden, eller hvor dyktig du er på bruk av MS Office og andre relevante digitale verktøy.

Eksempler på arbeidserfaring for deg med mer mange års erfaring

DÅRLIG EKSEMPEL
August 2016 til i dag

Alun Entreprenører

 • Rekruttering av nye medarbeidere
 • Bistod med juridisk korrespondanse
 • Administrerte reisearrangementer
 • Håndtering av kundefaktura
 • Involvert i andre administrative oppgaver
 • Økte effektivitet i kontorarbeid

GODT EKSEMPEL

Alun Entreprenører

August 2016 - dags dato

 • Gjennomførte kampanje for nyansettelse, som førte til over 8 nye ansatte innen fire måneder slik at bedriften kom i mål med alle prosjekter.
 • Ansvarlig for kommunikasjon med kommune og klienter for oppfølging av juridiske retningslinjer
 • Planla og administrerte et årlig reisebudsjett på 2 millioner kroner for lederne
 • Gav opplæring innen VISMA til regnskapsmedarbeidere, blan annet for føring av faktura og lønnskjøring

Som en regel bør du bruke 70 % av din tid når du skriver CV, på å optimalisere dette avsnittet. Når du er en erfaren kontorassistent må du ha med et solid og detaljert avsnitt.

Avsnittet bør fortelle om din erfaring og viser mer enn et godt eksempel på hva du har oppnådd gjennom jobben.

Det er nemlig akkurat dette som vil skille deg ut fra de andre som søker på samme jobb som deg!

Blant annet skal du huske på å bruke handlingsverb for å starte setninger under avsnittet om arbeidserfaring.

Gode eksempler på handlingsverb som er aktuelt for deg kan være: administrert, utført, introdusert, koordinert, planlagte.

Utdanningen må på plass i din CV

Det finnes mange eksempler på hvilke studier som kan være relevant for en jobb som kontorassistent. Dette er med andre ord en jobb som ikke krever en spesifikk utdannelse, men flere ulike studier kan være gode veier til å jobbe som kontorassistent.

Hvilken utdanning som er aktuelt for for jobben du søker på, gir arbeidsgiver ofte tydelig informasjon om i stillingsbeskrivelsen. Det kan være enkelte kurs, bachelor- eller mastergrad som er påkrevd.

En generell regel for hele bransjen er at studier knyttet til HR, administrasjon eller ledelse vil bli ansett som relevant for de fleste jobbene som er ute på markedet.

Våre gode erfaringer, og beste råd, er at du uansett gir opplysninger om hvilken utdanning du har gjennomført. Dette er til god hjelp, slik at arbeidsgiveren ikke trenger å lure på noe, men får hele bildet av deg som søker.

Bør du begynne med utdanning eller arbeidserfaring?

Hvis du søker på en stilling som krever en del erfaring og har et høyere krav til utdanningen, er det ofte lurt at du velger å prioritere avsnittet om erfaring på din søknad.

Har du for eksempel mangel på erfaring, eller din største styrke er utdanning, kan du heller velge p fokusere på nettopp utdanningen din.

Etter at du har foretatt deg et valg for hva du skal skrive først, kan du bruke våre gode råd som hjelp for skrivingen av dette avsnittet.

Bruk et konsekvent format når du presenterer utdannelsen, og spesielt dersom du skal føre opp flere studier du har gjennomført.

Bruk følgende format som gir tydelig informasjon: grad (for eksempel bachelor i ledelse), navn på skole du var student ved og året du startet og året du fullførte studiet.

I tillegg kan du også legge til opplysninger om prestasjoner, utmerkelser eller eventuelle priser du har mottatt underveis i studiene. Dersom karaktersnittet ditt er middels eller over, kan du også opplyse om dette.

En siste ting du kan opplyse om er eksempler på hvilke emner du har deltatt på gjennom utdannelsen din.

GODT EKSEMPEL

Bedriftsøkonomi, bachelor

BI Oslo

2014-2017

 • Finansregnskap
 • Økonomistyring
 • Karakter: A


Kontor assistent CV

Ferdigheter å legge inn i CV-en for en administrativ assistent

Avsnittet om ferdigheter er et godt eksempel på et kritisk punkt i din søknad. Avsnittet kan være til god hjelp dersom du får det til på riktig måte, men kan også bli en personlig fiasko om du gjør det feil.

Et eksempel på den største feilen søkere gjør når de skriver denne delen, er å føre opp en liste over svært generelle ferdigheter. Vi anbefaler å bruke en blanding av personlige egenskaper, faglige ferdigheter og digital kompetanse, som du baserer på det som blir utlyst for den ledige jobben.

Det er ikke alltid like lett å vite hvilke ferdigheter man skal prioritere, men dette skal vi hjelpe deg mye med!

Under finner du de relevante ferdighetene som arbeidsgivere generelt ser etter i en søknad for sin nye kontorassistent. Vi har delt de opp i personlige egenskaper og faglig kompetanse.

Personlige egenskaper er ferdigheter som er vanskelig å måle, men de er svært viktige fordi arbeidsgiver får et godt innblikk i hvordan du er å ha som ansatt. De handler i bunn og grunn om hvordan du er som person; er du ryddig, takler du stress, arbeider du strukturert?

La oss se på eksemplene for personlige egenskaper som er relevante for deg som jobber som kontorassistent:

 • Verbal kommunikasjon
 • Håndtere telefonlinjen
 • Sterke skriftlige kommunikasjonsevner
 • Tidshåndtering
 • Lytteferdighet
 • Emosjonell intelligens
 • Fullfør oppgaver med presisjon
 • Blikk for detaljer
 • Teamarbeid
 • Evne til å delegere
 • Problemløsning
 • Nøyaktig
 • Organisatoriske ferdigheter
 • Fleksibilitet

Når du skal få på plass dine faglige ferdigheter, vil du kanskje oppleve det som vanskelig å finne frem til hvilke ferdigheter arbeidsgiverne er ute etter.

Dette er noe som ofte skjer når man skal skrive hva man er god på. Man ser seg litt blind på oppgavene og klarer ikke helt å ta fatt i hva som er viktig og ikke viktig.

Faglige ferdigheter handler om hvilke kompetanse du har for å utføre både oppgaver innen IT og administrasjon. Denne type ferdigheter er lett å måle, fordi de er mye mer spesifikke enn personlige egenskaper.

La oss ta en titt på vår liste over relevante ferdigheter for deg som skal jobbe innen administrasjon som kontorassistent:

 • Rask og nøyaktig skriving (ord/minutt)
 • Kalenderadministrasjon (Calandly, Google kalender)
 • Grunnleggende tekniske ferdigheter som å sette opp projektorer, kopiere, skanne og administrere mediefiler
 • Database ledelse
 • MS Office (Excel, Outlook, Powerpoint, Sharepoint)
 • Samtalehåndtering

Ferdigheter for deg som akkurat ferdig med studier

Når du skal ut i din første jobb, kan det være vanskelig å vite hvordan man skal få frem hvilke gode ferdigheter man har innen bransjen og hva mottaker er ute etter.

Uansett om du har mange års erfaring, eller få års erfaring, du skal alltid ta med avsnitt som får frem hvilke ferdigheter du har.

Det er nødvendigvis heller ikke slik at jo flere ferdigheter, jo bedre. Arbeidsgivere er mer opptatt av å vite om du kan håndtere oppgavene du vil bli satt til, og det er ikke alltid du trenger et hav av ferdigheter for å klare dette.

Her er våre beste tips å blant annet studere stillingsbeskrivelsen, for her vil arbeidsgivere alltid legge til kompetansen de er spesielt ute etter i sine ansatte. Tenk nøye over hvilke kompetanse du har fått gjennom studier, eller kanskje du har noen overførbare ferdigheter fra andre jobber?

Tips: Pass på at du får med ferdighetene som arbeidsgiveren nevner og som du har.

I tillegg kan du se på vårt gode eksempel for hvordan du kan skrive opp dine ferdigheter som helt ny i bransjen.

Godt eksempel på liste over ferdigheter for ferskinger i bransjen:
 • Sterk muntlig og skriftlig kommunikasjon
 • Fleksibilitet
 • Emosjonell intelligens
 • Tidsfordriv
 • Sette opp projektorer, kopiere, skanne og administrere mediefiler
 • Microsoft Office (Excel, Outlook, Powerpoint, Sharepoint)
 • Kalenderadministrasjon (Calandly, Google kalender)
 • Administrativ assistent ferdighetsliste for senior

Ferdigheter for deg som har mange års erfaring

Søknader for kontorassistenter med mange års erfaring bør inneholde en liste over flere ferdigheter, blant annet dem som viser frem evne til ledelse.

Når man har jobbet i flere år i denne form for stillinger er det forventet at du tar med deg mye kompetanse inn i din neste stilling. Her kan det gjerne være vanskelig å finne frem til ferdighetene som er viktig for stillingen.

Derfor skal du også lese stillingsannonsen som arbeidsgivere har skrevet, for å være sikker på at du får vise frem alt du har av kompetansen som bedriften ser etter.

Godt eksempel på liste over ferdigheter for deg med mange års erfaring:
 • Teamarbeid og delegering ved behov
 • Sterk skriftlig og muntlig kommunikasjon
 • Problemløsning
 • Bedriftsledelse
 • Databaseledelse
 • Verktøy for kalenderadministrasjon og planlegging
 • MS Office (Excel, Outlook, Powerpoint, Sharepoint)
 • Håndtering av innkommende samtaler

Kontor assistent CV

Flere overskrifter du kan legge til din søknad

Ekstra overskrifter er en fin måte å gi en hyggelig overraskelse til arbeidsgivere helt på slutten av din søknad. Du trenger ikke å legge til flere, men våre erfaringer viser at kandidaten vil skille seg mer ut ved å gjøre akkurat dette.

I de tidligere avsnittene har du gitt informasjon på lik linje med alle andre søkere, gjennom flere avsnitt kan enkelt gi enda mer informasjon, og dermed inngå at arbeidsgivere sitter igjen med spørsmål han eller hun ikke har fått svar på.

Derfor er vårt beste råd at du legger til nye og flere avsnitt etter at de vanlige avsnittene er kommet på plass. En ting du må huske på er at alle tilleggsavsnitt alltid skal ha en viktig og nyttig funksjon som opplyser om noe som er relevant for stillingen du ønsker deg.

Datakunnskaper og sertifiseringer

Du vil måtte håndtere en rekke ulike arbeidsoppgaver som krever at du har kvalifikasjoner knyttet til digitale verktøy. Ved å legge til et eget avsnitt om slik viktig informasjon, vil arbeidsgiveren får svar på alle sine spørsmål om hvilke verktøy du har kvalifikasjoner for å håndtere.

Det finnes en rekke eksempler på hvilke kompetanse kandidaten bør ha, alt fra enkle arbeidsoppgaver knyttet til kopiering og skanning, til mer avasanserte oppgaver som du må utføre i programmer som VISMA, cloud computing, administrasjon av database og mye mer som er aktuelt ute på markedet.

Ved å skrive alt opp i et eget avsnitt, vil du vise hva du håndterer på en god måte, og at du har riktige kvalifikasjoner for å utføre relevante arbeidsoppgaver.

Interesser

For enkelte stillinger kan det være relevant å vise til hvilke interesser man har utenfor jobben sin. Vårt råd for deg som vil jobbe som kontorassistent er at du ikke legger til dette avsnittet.

Du skal fremstå som profesjonell og formell for denne type stilling, og ved å legge til dette avsnittet i søknaden din, kan du raskt blir for uformell.

Et unntak er hvis det er noen ferdigheter nevnt i stillingsbeskrivelsen som stemmer overens med dine interesser. Da kan du vurdere å legge til et enkelt avsnitt som viser akkurat dette.

Språk

Hos de fleste bedrifter trenger man gjerne å håndtere mer enn bare norsk. Verden blir stadig mer global, og sannsynligheten for at du må forholde deg til mennesker som snakker andre språk er stor.

Noen jobber også for internasjonale selskaper, og da sier det seg selv at kandidaten må kunne beherske for eksempel engelsk.

Når du skal føre opp relevante språkferdigheter skal du gjøre det ved å legge til et eget avsnitt og skrive opp ved hjelp av punktlister.

Husk at det kun passer seg at du legger til språk du behersker over middels nivå. Skriv gjerne også opp hvilket nivå du er på for de aktuelle språkene.

GODT EKSEMPEL

Norsk – morsmål

Engelsk – flytende, skriftlig og muntlig


Viktig råd : Passer du på at du kun finner frem til nye avsnitt som er relevante stillinger du ønsker deg, er flere avsnitt noe som hever søknaden din. Det vil hjelpe lite å bare bruke avsnittene for å fylle opp søknaden, de må være av betydning.

Sammendrag: Nøkkelpunkter for hvordan man skriver en perfekt CV som kontorassistent

La oss raskt oppsummere hva vi har gått gjennom i vår guide for skriving av søknad og CV.

 • Navn og kontaktinformasjon skal vises tydelig øverst på CV-en, bruk det som overskrift
 • Gjør det enkelt for leseren ved å lage et godt format som følger en fast struktur.
 • Et sammendrag fremhever dine beste prestasjoner, arbeidserfaring og kvalifikasjoner i et sammendrag på to til tre setninger
 • Du gjør best ved å skrive ned arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge
 • Hvis utdannelsen din er sterkere enn erfaringen din, skriv avsnittet om utdanning før arbeidserfaring
 • Sett sammen en blanding av personlige, faglige og digitale ferdigheter
 • Bruk god tid når du finner frem til ferdigheter du har opparbeidet deg gjennom studier og tidligere stillinger.
 • Lag en hyggelig overraskelse for arbeidsgiveren ved å legge til flere avsnitt som blant annet sertifiseringer, interesser og språk

Kontor assistent CV

Skriv et følgebrev som passer med søknaden din

Selv om ikke alle bedrifter ber spesifikt om et følgebrev, kan du bruke et til din fordel. Du bør spesielt vurdere det i situasjoner der du søker på en stilling i et spesifikt selskap av interesse, du ønsker å skifte karriere, eller du søker jobber som nyutdannet.

Får du til å skrive følgebrevet på riktig måte, vil brevet fortelle arbeidsgivere mer detaljert om hvorfor du er den rette personen for jobben. Samtidig vet vi at å skrive et følgebrev er imidlertid lettere sagt enn gjort.

Du må effektivt demonstrere at du vil være i stand til å utføre ansvaret som er oppført i stillingsbeskrivelsen for jobben, og at du vil passe bedre i jobben sammenlignet med alle andre kandidater.

Og med mindre du er en profesjonell forfatter, kan dette være en veldig vanskelig oppgave, og kanskje skriveferdighetene dine gir deg problemer.

Du kan bare slappe av, for vi har tenkt til å hjelpe deg og vise til mer en ett godt eksempel når det gjelder dette asvnittet. I tillegg kan du finne frem til et komplett eksmpel for følgebrev her på vår nettside.

For at du skal få jobben du ønsker så sterkt, har vi laget en effektiv liste over hva du skal huske på:

 • Har passe lengde. Se over at følgebrevet inneholder all relevant informasjon for arbeidsgiver uten å gå for mye i detalj.
 • Relevant introduksjon . Søker forklarer at de bytter karriere, og/eller hvorfor de ønsker å jobbe akkurat for denne bedriften.
 • Forklarer relevant erfaring. Søker forklarer hvordan deres tidligere erfaring kan hjelpe dem med å lykkes i jobben.
 • Avslutter med oppfordring til handling . Søker avslutter følgebrevet ved å foreslå et møte med arbeidsgiver, noe som gjør dem mer minneverdige.
Tips: Se på noen eksempler for gode følgebrev, og bruk disse som mal for et eget personlig følgebrev!

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Her har vi samlet noen av de mest vanlige spørsmål folk har når det gjelder skriving av søknader for kontorassistenter.

Hvordan får man jobb som kontor assistent?

Første steg på veien er å sende inn en søknad og CV som virkelig faller i smak hos arbeidsgiver. Derfor bør du lese og følge vår guide grundig, slik at sjansene dine øker betraktelig for å ende opp med jobben du vil ha.

Hvordan skriver man inn ferdigheter på søknader for assistenter?

Du bør ha med en blanding av dine personlige egenskaper, dine faglige ferdigheter og din digital kompetanse for å få jobben du vil ha. Dersom du er en erfaren assistent, bør du fokusere på å frem kompetanse innen ledelse. Er du en fersking i bransjen bør du henvise til dine operative ferdigheter.

Hvilke gode ferdigheter bør en kontor assistent ha med i søknaden sin?

Her er et eksempel på en kort oversikt over generelle ferdigheter en kontor assistent bør henvise til i sin søknad:

 • Teamarbeid og delegering
 • Sterk skriftlig og muntlig kommunikasjon
 • Tidshåndtering
 • Problemløsning
 • Håndtering av database og datainformasjon
 • Verktøy for kalenderadministrasjon og planlegging
 • Bred erfaring innen Microsoft Excel
 • Telefon og kundemottak

Hva er de beste styrkene hos gode kontor assistenter?

De beste styrkene du kan føre opp på din søknad, er solid kommunikasjonsevne, tidshåndtering og digital kompetanse. For å gi et mer utfyllende svar bør du imidlertid studere stillingsannonsen og se hvilke ferdigheter arbeidsgiver forventer, samt se vårt komplette eksempel øverst i artikkelen.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV