CV-eksempel for sikkerhetsvakter

Vektere, eller sikkerhetsvakter, patruljerer og overvåker lokaler for å forhindre tyveri, vold eller brudd på regler. Det kan være en farlig jobb og derfor er sannsynligheten for å få jobb høy. Konkurransen om stillingene om vekter er imidlertid også ganske hard.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

I følge SSB er gjennomsnittlig årslønn for en vekter 425 000 kroner. Tallene er hentet fra 2020.

På grunn av det faktum at arbeidsstyrken i sikkerhetsmarkedet er så konkurransedyktig, trenger du en effektiv søknad for å skille seg ut blant de andre vekterne.

Heldigvis er vi her for å hjelpe deg med å skrive den beste CVen for vektere , ved hjelp av eksempler og tips om søknaden.

Hvordan skrive CV for vektere?

Næringen er hard i konkurranse. En profesjonell vekter må ha ferdighetene og erfaringene for å kunne beskytte privat eiendom, men vet kanskje ikke hvordan man skal skrive en søknad.

Med vår guide til en sterk søknad vil skrive den slik at du sikrer deg suksess.

På toppen av å vise deg CV-malene, vil denne artikkelen vise deg den nødvendige trinnvise informasjonen for å bygge en sterk CV.

Når det gjelder en søknad for vekter, må du inkludere flere avsnitt. Disse avsnittene fungerer ved at de beskriver din tidligere arbeidserfaring, dine karrieremål og prestasjoner.

Å sørge for at alle avsnittene i CVen er velskrevet er avgjørende for å få en potensiell arbeidsgivers oppmerksomhet og hoppe foran andre kandidater.

En sterk CV-mal skal inneholde følgende avsnitt:

 • Kontaktinformasjon
 • Karrieremål
 • Arbeidserfaring
 • Ferdigheter
 • Utdanning

Denne artikkelen vil vise deg hvordan du skriver og utarbeider en Cv for vektere, fra start til slutt. Hvis du er interessert i å se på eksempler på effektive CV for vektere, kan du besøke nettstedet vårt.

Skriv karrieremål på CVen i toppklasse

Det er trygt å anta at rekrutteringsbyrå i sikkerhetssektoren mottar mange søknader på daglig basis. Byråene er travle og vil sannsynligvis ikke ha tid til å lese gjennom alle CVene som blir sendt til dem.

En god måte å skille seg ut fra mengden kandidater er å skrive et karrieremål på CVen .

Hvis du mener at et karrieremål ikke passer for søknaden din, kan du skrive et sammendrag i stedet.

Avsnittet om karrieremål skal stå øverst på CV-en og er en ypperlig måte å fange rekrutteringsleder sitt blikk på. Det skal bare være noen få setninger.

Du må snakke om dine karrieremål, prestasjoner og ferdigheter på en direkte, presis og kompakt måte.

Tenk deg at dette er din salgskampanje om deg selv til arbeidsgiveren om hvorfor de skal ansette deg; du uttaler deg om hvordan du være til nytte for bedriften gjennom dine ferdigheter og kompetanse.

Se effektive og lite effektive CV-eksempler nedenfor. Du kan sjekke ut et mer omfattende CV-eksempel på nettstedet vårt.

Eksempel på karrieremål for en vekter

Ubevæpnet sikkerhetsvakt som søker på stilling som kundebehandler og tyveriforebyggende avdeling hos Firma A. Leverte sikkerhetstjeneste på XYZ Festival hvor det spredte seg en rekke anspente situasjoner mellom publikummet. Fikk sikkerhetstrening gjennom opplæringsprogram for rettshåndhevelse.


Hardtarbeidende kandidat klar til å tilby sikkerhetstjenester for selskapet. Lærevillig og ivrig etter å gjennomgå sikkerhetstrening hos bedriften din. Løste en rekke krisesituasjoner.


cv eksempel for sikkerhetsvakter

Hva er det beste formatet på en CV for vektere?

Det er mange faktorer som kan bedre eller ødelegge søknaden din. Å ha en logisk flyt i CV sitt innholdet er en god måte å få arbeidsgiver sin oppmerksomhet på. Et av de viktigste elementene for å lage en vellykket søknad er å velge de riktige CV-formatene.

Det er avgjørende å sørge for at hvert avsnitt er skrevet riktig med riktig oppsett, dette gjelder spesielt for stillingsbeskrivelsen. Mange vektere klarer ikke å innse dette.

De fleste av vekter søknadene som sendes til bedrifter, har en tendens til å bare oppgi kandidatenes arbeidserfaring og jobbrelaterte ferdigheter; Dette er en lite effektiv tilnærming og vil skade sjansene dine.

En god måte å få en arbeidsgivers interesse på er ved å bruke det omvendte kronologiske formatet i din CV. I utgangspunktet må du, i stillingsbeskrivelsen, sette din siste arbeidserfaring først, På denne måten vil oppsettet av erfaringene dine være logisk.

Arbeidet ditt med CV-formater trenger ikke å ende på omvendt-kronologisk formatering. Å bruke en iøynefallende CV-mal kan være den avgjørende faktoren for å bli ansatt. For flere mal og ideer til format, sjekk ut våre CV-eksempler.

Hvordan skrive en god beskrivelse av stilling og oppgaver for en vekter i CVen?

Å være sikkerhetsvakt er like vanskelig som det er interessant. Ditt arbeid som profesjonell er å beskytte selskapets eiendeler både dag og natt. Du gjennomgår den nødvendige opplæringen for å kunne håndtere trusler, både fysiske og verbale.

Det er trygt å si at du i løpet av din tid som vekter har samlet inn noen erfaringer underveis. En god måte å vise dette til arbeidsgiveren er å sette tidligere arbeidserfaringer og prestasjoner i en stillingsbeskrivelsen i CVen.

Avsnittet om arbeidserfaring må snakke om dine tidligere ansettelser. Akkurat som alle andre deler av arbeidet ditt, må denne delen skrives på en kortfattet og konsis måte.

I utgangspunktet beskriver du hvordan din tidligere stillinger har gitt deg kvalifikasjoner for en rolle i sikkerhet for bedriften du sender søknaden til.

Prøv å snakke om tilfeller der du måtte bruke din kunnskap og besluttsomhet som sikkerhetsvakt i håndtering av kriser som brannfare for å beskytte din arbeidsgivers eiendom; eller hvordan nærvær av sin sikkerhet reduserte frekvensen av ulovlige aktivitet på og rundt fasilitetene.

Et flott tillegg til stillingsbeskrivelsen er tidligere arbeidserfaring innen rettshåndhevelse. Dette viser øyeblikkelig din fortrolighet med arbeidet som venter.

Eksempler på stillingsbeskrivelse for vektere

ARBEIDSERFARING
_____________________________________

Bevæpnet vekter

Gotham Security Services

06/2015 - 11/2018

Bergen, Bergen

 • Overvåket bygningslokale med over 200 daglige besøkende gjennom CCTV.
 • Dannet patruljeruter for sikkerhetspersonell rundt områder av interesse, for å kontrollere regelbrudd og øke beskyttelse.
 • Antall mistenkelige hendelser gikk ned med 50% gjennom en jevnlig og grundig undersøkelse av tilgangspunktene til bygningen.
 • Brukte kundeserviceferdigheter i aksjon ved kommunikasjon med besøkende og leietakere.
 • Rapporterte mistenkelig aktivitet og tilstedeværelse av personer av interesse rundt bygningen.

Her er et eksempel på en effektiv beskrivelse av sikkerhetsvakter. Avsnittet består av kulepunkter som inneholder viktig og direkte informasjon om stillingen som vekter.

Sterke stillingsbeskrivelser har korte setninger som beskriver dine tidligere prestasjoner.

På den annen side, her kan du se hvordan stillingsbeskrivelser IKKE skal se ut.

ARBEIDSERFARING
_______________________________________

Bevæpnet vekter

Gotham Security Services

06/2015 - 11/2018

Bergen, Bergen

 • Opprettholdt sikkerhetstrussel på et minimum.
 • Screenet ansatte og autoriserte kundeinnganger.
 • Jobbet som bevæpnet sikkerhetsvakt ved bygningen.

cv eksempel for sikkerhetsvakter

Dette er en ineffektiv stillingsbeskrivelse. Ansvaret er ganske enkelt oppført med punkter, mens det ikke gir noen ekstra sammenheng til innholdet.

CV-mal for vektere uten arbeidserfaring

Hvis du nettopp har startet jakten etter en vekterstilling og er uten tidligere erfaring, trenger du ikke å bekymre deg. Vi har dekket deg. Nedenfor har vi gitt en eksempel av en stillingsbeskrivelse for sikkerhetsvakter på begynnernivå.

Arbeidserfaring vekter
______________________________________________

2016-2018

 • Forebygging av tyveri ved arbeid i butikk. Le merke til og rapportert fire tilfeller av butikktyveri.
 • Frivillig som sikkerhetsvakt under to utendørskonserter og stoppet to situasjoner fra å bli fysiske.
 • Har som bartender assistert vekter under nattevakter.
 • Jobbet som resepsjonist hos Gotham Security Services, svarte på telefonsamtaler, utførte administrasjonsoppgaver og ga besøkende relevant informasjon.

Selv som nyutdannet kan du få søknaden til å skinne ved å oppgi sikkerhetsrelaterte arbeidserfaringer du har hatt tidligere.

Eksemplet ovenfor viser perfekt hvordan kandidaten klarte å sikre sikkerheten i områdene han jobbet i.

Viktige ferdigheter for en vekter

En profesjonell vekter CV må ha passende kvalifikasjoner innen sikkerhet og kunnskap om standarder for sikkerhet.

I tillegg til kvalifikasjonene du vil snakke om i stillingsbeskrivelsen, er en flott måte å imponere arbeidsgiver ytterligere ved å legge til et avsnitt om ferdigheter i CVen.

I avsnitt om ferdigheter kan du nevne dine evner som er best egnet for rollen som vekter.

Du kan inkludere et bredt utvalg av ferdigheter her. Det kan enten være passende personlige egenskaper som kan være til fordel for bedriften, eller ferdighetene kan være mer tekniske.

Personlige ferdigheter som god mellommenneskelig kommunikasjon vil vise arbeidsgiveren at du kan jobbe godt med kollegaer og besøkende.

På den annen side kan inkludering av evner som stammer fra din tidligere arbeidserfaring vise seg å være uvurderlig for effektiviteten av CVen din. Å vise kjennskap til sikkerhetssystemer kan for eksempel få CVen din mye interessant.

Her er en liste over ferdigheter du kan inkludere i avsnittet i CV-en din:

 • Kritisk tenking
 • Oppsyn med Overvåkingskamera
 • Overvåkingsutstyr
 • Strafferettslig kunnskap
 • Kommunikasjon
 • Kundeservice Ferdigheter
 • Koordinasjon
 • Patruljering
 • Detaljorienterte
 • Aktiv lærende
 • Førstehjelp og HLR
 • Tidshåndtering
 • Mellommenneskelige ferdigheter
 • Observasjon Ferdigheter
 • Oppfattelsesevne
 • Kommunikasjonsferdigheter
 • Skytevåpen
 • Konfliktløsning
 • Forhandling
 • Lyttende
 • Pålitelighet
 • Problemløsning
 • Førerkort

cv eksempel for sikkerhetsvakter

Akademiske kvalifikasjoner

Generelt i Norge trenger vektere et kurs tilsvarende videregående, mens noen jobber ikke engang har noen utdanningskrav.

Selv om dette kan være tilfelle for noen jobber, vil det å hjelpe med høyere kvalifikasjoner når det kommer til størrelse lønn. Det er derfor smart å legge til et velskrevet avsnitt om utdanning i CV-en. En utdannelsesbakgrunn viser arbeidsgiver at du er kjent med bransjens beste praksis.

Som et eksempel krever en sikkerhets opptreden i militær- eller bankbransjen bevis på utdannelse samt omfattende opplæring.

For mer informasjon om utdanningsseksjonen, kan du sjekke eksemplene på våre vekter CVer på nettstedet vårt.

Hobby og interesse

I motsetning til hva mange tror, er det faktisk en god ide å legge til hobbyer og interesser i CVen.

Vi er her for å fortelle deg at ja, å legge til et avsnitt om hobby og interesse i CVen din kan virkelig få søknaden din til å skinne.

Ved å inkludere din interesse i søknaden gir du arbeidsgiver mer dyptgående informasjon om hvem du er som person. Dette vil igjen skape mer interesse for leseren og kan potensielt resultere i en telefon til deg.

Interesser er områder du prøver å lære mer om, mens hobbyer er aktiviteter du gjør for moro skyld.

I dag endres kulturen om inkludering av et avsnitt om hva du gjør på fritiden. Å snakke kort om hva du driver med utenfor arbeidet i CVen vil vise at du ikke bare er et tilfeldig grynt, men heller prøver å være en tannhjul i en maskin. Arbeidsgivere liker personlighet.


cv eksempel for sikkerhetsvakter

FAQ

Hva er et godt karrieremål for en vekter?

Et godt karrieremål for vektere bør bare være på noen få setninger. Du må snakke om dine karrieremål, prestasjoner og ferdigheter på en direkte, presis og kompakt måte.

Oppgi at du prøver å bruke dine profesjonelle evner til jobben. Etterpå kan du prøve å beskrive dine relevante prestasjoner tidligere - dette skal bare være en setning lang.

Hvis du legger inn nødvendig informasjon i et lite avsnitt, kan arbeidsgiver enkelt lese målet og få interesse for søknaden din.

Hvordan inkludere cybersikkerhet i CVen?

Hvis du er nyutdannet er det ingen grunn til bekymring. Du kan gjøre CVen mer effektiv på flere måter.

Siden du ikke har mye erfaring må du sørge for at målene og ferdighetene dine samsvarer med kravene til jobben. Inkluder viktige, bransjerelaterte nøkkelord, samt personlige og tekniske ferdigheter som du har.

Sørg for å ta med sertifiseringer og programkunnskap i avsnittet om dine ferdigheter.

Hvis du ikke har mye arbeidserfaring innen feltet cybersikkerhet, kan du prøve å ta med relevant tidligere arbeidshistorikk i stillingsbeskrivelsen.

For eksempel hvordan du måtte overvåke et kontorbygg gjennom forskjellige kameraer og kanaler; eller hvordan du hadde tilgang til programmet som styrer sikkerhetsdørene i lokalene.

Hvordan skrive inn sertifikater på en vekter CV?

Sertifiseringer er ekstremt verdifulle og viktige referanser for kompetanse til vektere. Arbeidsgivere vil være mer tilbøyelige til å plukke din CV ut blant alle kandidatene bare fordi du har lisens.

Det er flere måter du kan inkludere sertifiseringene på i et CV:

 • I starten av CV-en, ved siden av navnet ditt.
 • Den første innledende setningen i karrieremålet ditt.
 • I avsnitt om ferdigheter
 • Lag et eget avsnitt om sertifisering

Se eksempler på de vanligste sertifikatene for vektere:

 • Sikkerhetsvaktkort
 • Klasse D Sikkerhetslisens
 • Klasse G Sikkerhetslisens
 • Førstehjelp
 • HLR
 • Folkemasser kontroll
 • Adgangskontroll
 • Åstedoppførsel
 • Etikkopplæring

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement