Bartender CV og søknad | Komplett guide for å skrive din jobbsøknad

En bartender jobber på alt fra et trendy utested, lokale pub, tradisjonsrikt hotell eller finere restaurant. I tillegg til å ha gode sosiale ferdigheter og flink til å kommunisere med alle typer mennesker, kreves det også andre ferdigheter i stillingen som bartender.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på jobbsøknad for bartender

Trude Rødholm
Bartender
47 81 85 98
truderødholm@online.no
https://no.linkedin.com/truderødholm

Profesjonell sammendrag:

Effektiv og positiv bartender med mer enn seks års erfaring fra barer i restauranter og på hoteller. Gjennom det siste året har en undersøkelse vist en kundetilfredshet på 4,7/5 på nåværende arbeidssted. Fremstår alltid som profesjonell og vennlig, selv under tidspress. Erfaring fra kasseoppgjør og stengevakt, samt ansvar for arbeidslister i perioder.

Arbeidserfaring:

Bryggen Pub, Bergen
Bartender, hovedvakt
Juni 2016 – til dags dato

 •  Anbefalte kombinasjoner av alkoholholdige drikker, juice eller shakes avhengig av kundens smak.
 •  Oppmerksom på allergi og kostholdsbegrensninger for kunder.
 •  Leder for veiledning og opplæring av nyansatte bartendere.
 •  Vikar for daglig leder som inkluderte timelister, varebestilling og andre aktuelle gjøremål


Utdanning

Servitørfaget
Lakesvåg VGS
Juni 2018

Kurs

Beverage Academy
Brennevin sommelier - nettkurs
Januar- Mars 2021
European Bartender School
Bartenderkurs, Mallorca
August 2020

Ferdigheter

 •  Utmerket kundeservice
 •  Solid kompetanse innen rengjøring
 •  Svært effektiv
 •  God på tidshåndtering og stress
 •  Omfattende kunnskap om nasjonale og internasjonale drinker
 •  Beherske ulike distribusjonsmetoder
 •  Ansvarsfull og strukturert
 •  Betjening av kassesystemer
 •  Bestillinger
 •  Timelister


Språk

Norsk - morsmål
Engelsk - flytende
Spansk - middels

Man skal ha god kompetanse på å blande drinker, holde baren ryddig og ren, og mest sannsynlig også ta ansvar for enkelte administrative oppgaver knyttet til arbeidsstedet.

Stillinger som bartender er det mange av, men mange søkere på samme jobb gjør det vanskeligere å skaffe seg akkurat den drømmejobben man vil. Å jobbe som bartender er spesielt populært blant studenter, men også eldre mennesker trives i denne stillingstypen.

For at du skal klare å få klørne dine i bartenderstillingen som du ønsker bør du lese deg grundig opp på hvordan du skriver en virkelig seriøs CV. Man kan ikke sende samme søknad til en hip utebar og en femstjerners restaurant. Vi har de beste tipsene for deg, og ikke minst flere personlige råd på hva som gjør en bartender CV god.

Kontakt- og personopplysninger i en CV

Noe som en del bartender kan glemme i sin CV er hvor viktig personopplysninger er. Hvis en arbeidsgiver bestemmer seg for at han eller hun vil ansette deg, må du ha tatt med opplysninger som forteller hvordan du kan kontaktes.

Det er et fast oppsett på hvordan du skal føre denne informasjonen opp:

 • Fullt navn og etternavn
 • Adresse
 • E-post
 • Telefonnummer
Husk: Du bør bruke et mobilnummer, og unngå jobbtelefon eller hustelefonen i CV-en. Du vil ikke gå glipp av en samtale som kan føre til ansettelse fordi du ikke var tilgjengelig akkurat da.

Vis når du kan arbeide i din CV

Akkurat for yrket bartender er det en smart løsning å føre opp hvilke tidspunkt du er tilgjengelig for å arbeide. Dette er stillinger som mange studenter trives med, og ikke minst er det en type jobb som lang arbeidstid, nattevakter og tidlig morgenarbeid. Det er viktig å huske at ikke alltid arbeidsplanene vil tilpasse seg dine behov.


cv bartender

Du bør angi om det er mulig for deg å jobbe i helger, ferier, om natten, på dagtid eller andre alternativer. Et tydelig eksempel kan gis som følger:

Tid tilgjengelig
 • Mandag til torsdag: Kveldsvakter
 • Fredag og lørdag: Hele døgnet
 • Søndag: Opptatt

Du kan også føre tilgjengelighet opp på andre måter som er mer hensiktsmessig for deg. Akkurat her finnes det ikke et fast bestemt oppsett på hvordan du skal fortelle arbeidsgiver om dette.

Overbevis med det beste profesjonelle sammendraget i din søknad

Alle gode CV-er inneholder et profesjonelt sammendrag, som gir en kort beskrivelse av din arbeidserfaring og kompetanse. Et avsnitt som gjør at du skiller deg mer ut blant andre søkere.

Denne delen kan være vanskelig å skrive, men er bare så utrolig viktig! Du kan være sikker på at absolutt alle arbeidsgivere undersøker hva du skriver her, så du kan bare sette av tid og være oppmerksom på denne delen av søknaden.

Husk: Arbeidsgivere bruker vanligvis rundt 7 sekunder på å skumlese en CV. Hvis CV-en er profesjonell, men ikke har et litt oppsiktsvekkende sammendrag kan du miste alle sjansene dine.

Hvis du vil gjøre det beste førsteinntrykket ved hjelp av sammendraget ditt, kan du bruke følgende mal:

GODT EKSEMPEL

Dyktig bartender med ti års erfaring fra nattklubber og flere anerkjente restauranter. Erfaring med å administrere og holde oversikt over baren på Dublin Hotel. Arbeider godt under press, og fremstår som både effektiv og hyggelig mot kundene. Utarbeidet fysisk plan for å forbedre ytelsen til barområdet på hotellet.


Denne søkeren beskriver sin erfaring, ferdigheter og egenskaper som er grunnleggende for en bartender ved hjelp av et enkelt avsnitt. Du trenger ikke å gi for mye informasjon, fordi du bør komme raskt til poenget. De beste beskrivelsene er kortfattet slik som den.

Følgende er bare en motsatt bartender-CV:

DÅRLIG EKSEMPEL

Helt siden jeg var barn har jeg pleid å leke bar med mine venner. Jeg fikk alltid ansvaret for å tilberede drinkene til vennene mine. Helt siden da har jeg hatt et stort ønske om å bli en bartender og tilby kundene de beste drinkene.


cv bartender

Vi trenger vel egentlig ikke si at dette ikke er et velformulert og effektivt sammendrag. Teksten blir mye mer uformell enn den bør, samt at man ikke får vite noe som er viktig. Det hele blir svært uprofesjonelt, og dine sjanser for å få en jobb er svært liten.

Hvem skal heller bruke et karrieremål?

Mange som går på videregående, høyskoler og universiteter ønsker en stilling innen utelivet, det gjelder både bartendere på restaurant og bar. Slike stillinger er en god løsning for å tjene litt ekstra penger mens du holder på med utdannelsen din, uavhengig av om stillingen er relatert til studiene eller noe annet.

Siden det er mange studenter som søker på denne type stillinger, har man ofte ikke så mye erfaring å vise til som andre. Da er den beste, og mest brukte, løsningen å skrive et karrieremål.

En av de største forskjellen på et profesjonelt sammendrag og karrieremål er at hos sistnevnte er det ferdighetene og evnene dine som kommer i fokus. Kort oppsummert kan man si at i et karrieremål skriver du hvor du ser deg selv i fremtiden når det kommer til yrkeskarriere.

La oss vise deg et godt eksempel på hvordan du bør skrive et karrieremål som bartender.

GODT EKSEMPEL

Jeg er en ansvarlig, oppmerksom og dedikert person som ønsker å arbeide for at enhver kunde skal være fornøyd med bedriftens service. Jeg jobber godt under press og tåler stresset som gjerne oppstår under arbeidshverdagen. Jeg ønsker å bidra med mine ferdigheter, lære og utvikle meg og samtidig være en viktig bidragsyter for å tilby kundene en tjeneste av høy kvalitet.


Siden kandidaten vet at han eller hun ikke har så mye erfaring å vise til, vil dette profesjonelle karrieremålet bli ansett som både klart, konsist og oppriktig. Søkeren legger også vekt på kjerneverdiene og målene personen ser for seg at han vil bidra med i bedriften. Arbeidsgiveren vil vurdere dette som positivt og trolig raskt tilrettelegge for et kommende et intervju.

Arbeidserfaring på en bartender sin CV

Å lage en veldig lang liste over tidligere jobber er en av de vanlige feilene som gjøres på en søknad. Når arbeidsgivere skal velge en ny ansatt, er dette avsnittet en viktig og effektiv metode for å tiltrekke seg oppmerksomheten til en arbeidsgiver.

Avsnittet om arbeidserfaring skal du bruke for å fortelle om dine prestasjoner og fordeler som du tar med deg inn til bedriften, og som kan være med å avgjøre at du får stillingen du ønsker foran andre som søker.

Her må du være oppmerksom på at du får informasjonen i en kronologisk rekkefølge, slik at fokuset i søknaden er på dine siste jobber. Dette fordi dine siste stillinger trolig er de mest avgjørende stillingene.


cv bartender

I denne delen av søknaden må du inkludere følgende:

 • Navn på stillingen
 • Arbeidssted
 • Start- og sluttdato
 • En kort liste over viktige prestasjoner

Eksempler for opplevelsesdelen

For en bartender-CV er følgende et godt eksempel for din arbeidserfaring:

GODT EKSEMPEL

Bartender, skiftansvarlig Bar 5, Oslo Juni 2018 – mars 2020

 • Ansvarlig for lagerbeholdning og drikkevarer
 • Hadde tilsyn med bartendere og assistenter
 • Ansvarlig for store bestillinger
 • Designet barmeny
 • Overvåket baren i hovedrestaurant slik at alle kunder ble fornøyd

Dette er et godt eksempel på et kort og enkelt avsnitt om arbeidserfaring. Søkeren forklarer sine prestasjoner og ferdigheter effektivt og hvilke arbeidsoppgaver han eller hun gjorde.

I samme slengen kommer et godt eksempel på hvordan du ikke skal skrive avsnittet om arbeidserfaring.

DÅRLIG EKSEMPEL
Jeg har vært profesjonell bartender flere steder i New York siden 2016. Jeg har tilberedt og servert drinker på rekordtid. Jeg har aldri latt være å gjøre noe.

Her går egentlig alt galt for personen som skriver. Først av alt er ikke avsnittet organisert på en god måte, og samtidig gir teksten lite informasjon og viser ikke til noen ferdigheter som man trenger i yrket. Her er det stort sannsynlighet for at denne søkanden ikke blir valgt som en ønsket ansatt og aktuell for jobben.

De beste ferdigheter å ta med på en CV for en bartender

Å referere til ferdighetene sine er avgjørende for alle som jobber i utelivsbransjen, uansett om det gjelder bar eller restaurant. En skikkelig god CV for en bartender må inneholde et eget avsnitt som man skriver for å fortelle om ferdigheter.

Avsnittet skriver en søker fordi man ønsker å fortelle at man er en bartender som har kapasitet til å gjøre det forventet arbeidet med smidighet og på en måte som er tilfredsstillende for arbeidsgiver.

Man kan sammenligne en ufaglært bartender med en baker som ikke kan måle opp desiliter og kilogram. Dette sier noe om hvor utrolig viktig det er at du får alt med når det kommer til ferdigheter du har. Her kan man kanskje tenke jo flere, jo bedre.


cv bartender

Anbefalte ferdigheter å inkludere på en bartender-CV

Når man skal søke på en stilling må man alltid gjøre det lett for leseren å oppdage at søkeren har ferdigheter som er relatert til en jobb man søker på. En bartender trenger flere forskjellige ferdigheter for å kunne gjøre en god jobb for sin bedrift.

Her skal vi forklare hvordan du skal tenke når du kommer til avsnittet på din søknad, og hva du bør vurdere. Først av alt deler du avsnittet opp i to deler.

Faglige ferdigheter du bør få med på din bartender-CV

 • Tilberedning av cocktailer
 • Nytenkende
 • Design av nye cocktailoppskrifter
 • Utmerket kundeservice
 • God hukommelse
 • Tålmodighet
 • Ekspertise innen drinker
 • Organisatorisk
 • Renhold
 • Fysisk dyktighet
 • Betjening av kassesystem
 • Tilpasningsevne
 • Beholder roen

Disse ferdighetene er direkte relatert til en bartender som søker stiling på en bar ved både en restaurant og et hotell. Før du skriver dem inn på din søknad, bør du aller først undersøke om ferdighetene er nevnt i stillingsannonsen.

Tips: Tilpass dine ferdigheter som bartender med ferdighetene du finner i stillingsannonsen. for å velge de mest passende ferdighetene.

Personlige ferdigheter som kreves av en bartender

Personlige ferdigheter er den type ferdigheter som ikke alltid er eksplisitt relatert til selve stillingen man søker på. Snarere fokuserer de på personlige evner og egenskaper som vil gjøre deg til en dyktigere og mer tilpasset ansatt på flere måter.

Selvfølgelig er flere av de mest populære personlige ferdighetene automatisk knyttet til kundeservice når det kommer til en bartender.

Eksempler på personlige ferdigeheter en bartender bør ha:

 • Vennlig og hjertelig behandling
 • Empati
 • God kommunikasjon
 • Tålmodighet
 • Jobbe under press
 • Teamarbeid

cv bartender

Kanskje trenger du flere avsnitt på din CV som bartender

Å skrive en CV som bartender kan oppleves som en del lettere sammenlignet med flere andre yrker som krever mer av forfatteren av søknaden. I en søknad for bartender kommer du raskt i kortfattet til poenger, uten at det krever så mye mer av deg.

Etter at du har fått alt på plass som vi har gått gjennom nå, kan man ofte oppleve at man sitter inne med flere opplysninger man vil dele med arbeidsgiver. En god måte er å legge til egne avsnitt for alt man vil skal komme frem i en søknad. La oss se på noen flere avsnitt du kan ønske å legge til i søknaden din.

Akademisk utdanning som er aktuelt i en jobb som bartender

Du trenger ikke en bachelor- eller mastergrad i jobben som bartender, men å opplyse om dine fullførte studier skader absolutt ikke. Du kan skrive inn opplysningene ved å bruke samme omvendte kronologiske rekkefølge som du gjorde om erfaring. Den første utdanningen du skriver inn, er altså den siste du fullførte eller holder på å fullføre.

La oss ta en titt på et godt eksempel:

GODT EKSEMPEL

Reiseliv, bachelor
Høyskolen i Oslo
Oktober 2019 – forventet ferdig vår 2023


cv bartender

Kurs og sertifikater

Det finnes flere nyttige sertifikater for bartendere, en vinsmaker og kundeservice. I tillegg er det også muligheter for å gjennomføre kurs som handler om både språk, matlaging og servering.

Uansett hvilke type kurs eller sertifiseringer du har bestått, så vil det først og fremt ta seg godt ut i din søknad.

Du må samtidig hele tiden være forsiktig med å ikke gi informasjon som er irrelevant for stillingen. Dette kan være om du har gjennomført et kurs innen healing eller hudpleie, noe som ikke vil være det første som en arbeidsgiver ser etter i hos sine bartendere.

Språk kan være viktig for en bartender jobb

Bartendere måter på mennesker fra alle verdens hjørner, og i likhet med all annen kundebehandling vil kompetanse innen språk alltid være en fordel for nye søkere.

En bartender vet aldri når han eller hun møter en kunde som snakker et annet morsmål på jobb, og det er ingenting som føles bedre for en kunde enn at deres personlige bartender kan kommunisere med dem på en god måte.

Dette avsnittet gjelder spesielt om du arbeider på et sted som tiltrekker seg turister fra hele verden, og kan være noe av det første en arbeidsgiver sjekker på en søknad.

Ved å plassere språk som eget avsnitt i din CV, selv om kompetansen din er på et grunnleggende nivå, vil du øke sjansene dine betydelig for å få jobben på en bar du virkelig ønsker.

Beste personlige tipsene for å skrive en god jobbsøknad for bartender

Nå kjener du allerede til de grunnleggende retningslinjene for å skrive din CV som bartender på en effektiv måte som gjør arbeidsgivere interessert i å ansette akkurat deg.

I tillegg til retningslinjene vi allerede har sett på, skal vi gi deg noen virkelig gode tips som er personlig rettet mot bartender. Faktisk kan dette heve søknaden din enda noen hakk.

 • Passe på rettskrivingen hele tiden
 • Se at du ikke gjentar opplysninger gjennom søknaden
 • Ikke bruk for intense og sterke farger
 • Teksten skal være skrevet med tydelig og kort språk
 • Vær oppriktig om deg selv
 • Skriv gjerne med litt varme
 • Vær opptatt av å alltid være profesjonell

Oppsummert: Slik kan du skrive en helt perfekt jobbsøknad for bartender

En virkelig god drink inneholder de beste ingredienser, og er satt sammen på en elegant måte slik at alt kommer til sin rette. Derfor skal du gjøre akkurat det samme når du skriver en søknad på en stilling som bartender.

Her oppsummere vi våre beste tips på en kortfattet måte:
 • Bruk et fast oppsett og pass på at kontaktopplysninger er riktige.
 • Lag gjerne et oppsett over når du er ledig til å være på jobben.
 • Fang interessen til arbeidsgiver ved å skrive et rett og slett bunnsolid sammendrag.
 • Mangler du arbeidserfaring velger du i steden for et karrieremål
 • Gjør avsnittet om arbeidserfaring relevant, o ikke bare fyll på med alle mulige stillinger du har vært i tidligere.
 • Skriv ferdigheter som er relevant. Les derfor stillingsannonsen først, og skriv deretter inn dine ferdigheter som er tilpasset ferdighetene arbeidsgiver faktisk etterlyser.
 • Sammen med de faste avsnittene, kan du vurdere å ta med nye avsnitt som er relevant for den stillingen som du ønsker å jobbe i.

cv bartender

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hvilke utdanning kreves for en jobb som bartender?

En bartender må ikke ha med seg en utdanning for å begynne i nye stillinger, men det er alltid en fordel dersom du har fullført lengre eller kortere kurs innen yrket. Man kan utdanne seg som bartender både i utlandet og i Norge, samt at man også kan ta kurs innen både drinker og vin.

Hvor kan man få en jobb som bartender?

En bartender kan arbeide på mange forskjellige steder. Man kan få en jobb som bartender i en bar på et hotell eller restaurant, samt at det er bruk for bartendere på cruise, utesteder, lokale puber og restauranter i beste klasse.

Hvilke ferdigheter ser arbeidsgivere etter hos en bartender?

Arbeidsgivere ser etter en bartender som først og fremst har kunnskap om drinker, men som samtidig er kundevennlig, ryddig og ikke minst kan arbeide i et hektisk miljø.

Hvordan kan jeg skrive en jobbsøknad for bartender på en effektiv og ryddig måte?

Våre klare anbefalinger er at du bruker en CV-mal når du skal skrive en CV som bartender. Bartendere som bruker en CV-mal kan føle seg tryggere på at de får med alt av nødvendig informasjon, samtidig som det gjerne går mye raskere.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV