CV Bankkasserer - Slik bør du skrive den

Bankkasserere er ansvarlig for kontanter, hjelpe kunder, administrere spesifikke banktjenester og en rekke andre bankoppgaver. I dag går gjerne stillingen inn under tittelen rådgiver for finansielle tjenester.Uansett hva stillingen kalles, du må gjennom en søkeprosess for å skaffe deg stillingen, og ikke minst vise at du har nødvendig kunnskap med deg i bagasjen for å få jobben gjort på en vellykket måte.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

For å vise dette frem i en CV kreves det at du beskriver din erfaring, utdanning, ferdigheter du har og legger til flere andre detaljer som gjør deg til en klar kandidat i arbeidsgiver sine øyne.

For å skrive et slikt dokument trenger de fleste av oss litt hjelp på veien. Kanskje er det lenge siden du har skrevet CV, eller kanskje du aldri har skrevet CV før. Begge grunner er gyldige for å skaffe seg litt hjelp på veien, og vi står klar for å hjelpe akkurat deg med å få drømmejobben.

La oss komme i gang, og starte på din nye jobbreise sammen!👇


CV Bankkasserer

Slik bør du skrive din CV for å imponere arbeidsgivere

Det første spørsmålet du må stille deg, er hvordan du skal tiltrekke oppmerksomheten til en potensiell arbeidsgiver til mot din søknad. Svaret er enkelt, ta hensyn til alle retningslinjer og profesjonelle standarder som gjelder for CV.

La oss kjapt ta deg gjennom noen viktige punkter du bør ha i bakhodet når du skal skrive din CV som kasserer for bank:

 • En imponerende CV for bankkasserer forventes at fremstår med profesjonalitet, presenterer informasjon på en hensiktsmessig måte og med et ryddig format. I tillegg må du klare å legge til noen detaljer som gjør at du skiller deg ut fra mengden. Det er veien å gå for å lykkes!
 • For å sikre at en Cv for bankkasserer fremstår med profesjonalitet, må du bruke språket og får det til å være både formelt og profesjonelt. Du bør skrive i preteritum, noe som betyr at du omtaler deg selv i tredjeperson.
 • Bruk alltid handlingsverb så mye du kan for vise handlekraft, samtidig som du unngår alle unødvendige pronomenene. Resultatet er at språket blir formelt, men samtidig gjenspeiler verdien av profilen din.
 • Kvantifiser detaljene så mye du kan, slik at detaljene du skrive inn virker ekte og imponerende, i stedet for tvetydig og tvilsom.
 • En bankkasserer CV bør ha riktig format for å gi en korrekt disposisjon, og dermed unngår man å skape kaos. Hold deg til grensen som er på maks to sider, men det beste er at du holder deg til en side.
 • Finn frem til viktige nøkkelord som er nevnt i stillingsannonsen, med følgende resultat at du slipper gjennom ATS-sporingen som vi kommer tilbake til senere i guiden vår.

Hvis du oppfyller alle disse profesjonelle og forventete kriteriene for CV, er det ikke til å unngå at arbeidsgiver tar en ekstra titt på nettopp din søknad.

Slik begynner du din CV

Du har lest våre innledende tips og råd, men grubler nå kanskje på hvordan du egentlig skal komme deg i gang? Vi har løsningen for hvordan du skal få fortgang på skrivingen din.

Bakgrunnssjekk

Først av alt trenger du å gjøre en grundig bakgrunnssjekk om stillingen din som bankkasserer. Skap deg en god forståelse av hvilket ansvar stillingen innebærer, samt finn ut litt om firmaet du skal søke på jobb hos.

Start gjerne med å lese om flere ledige stillinger i bransjen, se hvilke generelle kvalifikasjoner det kreves av en bankkasserer. Ved å gjøre dette får du et godt bilde på hva banker er på utkikk etter i sine ansatte.

Er du nyutdannet eller det er lenge siden du arbeidet innen bransjen, er det smart å finne ut av hvilke trender som er relevant i dagens økonomi. Du bør gjenspeile at du har kompetanse og oversikt over bankbransjen slik den er i dag.

Les stillingsannonsen for stillingen du søker på grundig, hent ut viktige nøkkelord som blir nevnt. Skal du slippe gjennom ATS-systemet må begrepene og ordene være tilstede i søknaden din.

ATS-systemet er et digitalt system som leter etter viktige nøkkelord i hver eneste søknad, og legger bort søkere som ikke har inkludert dem i sin søknad.

Velge format

Etter at du er ferdig med bakgrunnssjekken, kan du utforske de ulike CV-formatene som brukes i dag. I hovedsak vil din potensielle arbeidsgiver foretrekke om du velger mellom funksjonelt, omvendt kronologisk eller kombinasjonsformat.

Et funksjonelt CV-format viser frem dine ferdigheter til arbeidsgiveren. Derfor passer dette formatet svært godt for studenter som skal søke på sin første stilling i en bank.

Det omvendte kronologiske formatet legger vekt på erfaringen og lager samtidig god plass til avsnittet om ferdighetene dine. I dette formatet er arbeidserfaringene dine beskrevet i omvendt kronologisk rekkefølge, noe som betyr at siste stilling er nevnt først og den første jobben er beskrevet til slutt.

Dette formatet passer for de som har en del eller mye arbeidserfaring fra stillinger som bankkasserer.

Det siste er kombinasjonsformatet , som egner seg de som leter etter karriereskifte. Grunner er at formatet vektlegger tidligere erfaringer, men også samtidig ferdigheter som er overførbare for en stilling som bankkasserer.


CV Bankkasserer

Få alt på plass i riktig rekkefølge

Det er viktig at du får all informasjonen på plass i riktig rekkefølge, og at det ikke blir for mye rot mellom avsnittene.

Litt avhengig av hvilke format du velger, vil det variere hvilke rekkefølge du skal plassere avsnittene i.

Velger det omvendte kronologiske formatet, ser rekkefølgen for avsnitt slik ut:👇

 • Overskrift med kontaktinformasjon
 • Profesjonelt sammendrag
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Ekstra avsnitt som samsvarer med stillingen

Velger du derimot det funksjonelle formatet, skriver du inn ferdigheter før arbeidserfaring.

Aktuelle og antall avsnitt i en CV for regnskapssjef ser slik ut.

Hva skal jeg opplyse om i en CV som bankkasserer

Nå vet du rekkefølgen på avsnittene du bør ta med i din CV, men du vet fortsatt ikke helt hva du skal gi av informasjon i de aktuelle avsnittene. Vi starter først med overskriften og arbeider oss nedover gjennom resten av avsnittene.

Nøyaktig kontaktinformasjon

Overskriften består av kontaktinformasjonen. Kontaktinformasjonen skal være nøyaktig og skrevet på en formell måte.

Skriv inn navnet ditt først, etterfulgt av stillingstittel og mobilnummeret ditt. Skriv deretter e-postadressen din og bruk en som er profesjonell og enkel.

Til slutt, etter den profesjonelle e-postadressen din, kan du nevne hjemmeadressen eller stedet, selv om det ikke er obligatorisk.

Godt eksempel

Hans Gimle

Finansiell kunderådgiver

41 21 45 12

hansgimle@online.no

Dårlig eksempel
Hans G.

Rådgiver

412145124

financeman@gmail.com

Slik skriver du et profesjonelt sammendrag for stillinger i en bank

Avsnittet som heter profesjonelt sammendrag kan være noe av det vanskeligste med hele søknaden din, og du kan gjerne skrive det helt til slutt. Uansett når du skriver det, så plasserer du det rett etter kontaktinformasjonen din.

Det profesjonelle sammendraget skal hjelpe selskapet med å få et tydelig bilde av høydepunktene fra din profesjonelle erfaring innen bransjen. Det inneholder ikke noe nytt, men gir et sammendrag av hva du forteller mer om i søknaden din.

Dette betyr også at sammendraget ditt må være virkelig overbevisende for arbeidsgiver. Noe det blir ved å fortelle kort om hvilken erfaring du og hva du har lært deg og oppnådd gjennom din erfaring. Nevn viktige oppgaver du har ansvar for og hvordan du brukte dine kvalifikasjoner for å utføre en utmerket jobb.

Du kan også nevn til slutt hva slags mulighet du ser etter og hvordan du vil utnytte ferdighetene dine. En slik uttalelse viser at du har til intensjon om å arbeide hardt og kan føre til et intervju.

Hele sammendraget skal være på tre til fem setninger, og inneholde tydelig informasjon. Prøv å bruke tall der du kan, og kvantifiser detaljene ved å lage et klart bilde av dine viktigste kvalifikasjoner og viktigste erfaring.

Dette må kontorsjefer skrive i sitt sammendrag .


CV Bankkasserer

Avsnittet om utdanning

De fleste stillinger i banker kommer med et krav om at du har en godkjent utdannelse, som gjerne er rettet mot regnskap og økonomiske studier. Derfor er det relevant at du forteller arbeidsgivere hvilke studier du har fullført, slik at de kan være trygge på at du har kvalfikasjoner de jakter etter i sine ansatte.

Du kan få deg en jobb i bank til tross for manglende utdannelse, og uansett om studier du har tatt ikke er rettet mot bransjen bør du fortelle hva du har studert. Har du ikke høyere utdanning kan du føre opp informasjon om videregående skolegang.

Godt eksempel

Årstad VGS

Studiespesialisering

Fullført vår 2017


Vær tydelig om dine ferdigheter

Avsnittet om ferdighetene dine skal fortelle hva det er som gjør at du kan håndtere en jobb i bank på en vellykket måte. Her må du får med både dine faglige og personlige ferdigheter for å vise at du som søker har kunnskap og erfaring som er aktuell.

Se også gjennom stillingsannonsen og ha din oppmerksomhet på hva arbeidsgivere søker etter av ferdigheter. Nevner du ingen av de samme ferdighetene i din søknad, er det lite sannsynlig at du vil bli innklat til et intervju. Ikke glem å velge ferdighetene som er nevnt i stillingsbeskrivelsen for personlig bankmann.

📌Følgende ferdigheter kan være viktig for deg som vil arbeide i bank:

 • Eksepsjonell kundeservice
 • Personlig økonomi
 • Kommunikasjonsevner
 • Bedriftsøkonomi
 • Lånerådgiver
 • Skape relasjoner til nye og eksisterende kunder
 • Digitale løsninger
 • Nettbank
 • Bankforskrifter
 • Risikostyring
 • Digital kompetanse

Alt etter hvilke stilling du søker på, bør du ha oppmerksomhet rettet mot hvilke kvalifikasjoner, kunnskap og kompetanse som er relevant. Dette kan variere alt er hva stillingen innebærer.

Slik forteller du om din erfaring

Avsnittet om erfaring med i en CV for å fortelle leseren at du har nødvendig erfaring med deg, og at de dermed ansetter deg uten betenkeligheter om at du kan utføre den aktuelle jobben du søker på.

Skriv først inn stillingstittelen og navn på arbeidsgiver, og noter deretter tidsperioden for når du var ansatt hos dem. Når du beskriver detaljer, bruk punktliste og prøv å holde setningene korte.

Her får du en mulighet til å skille deg ut som en person med nødvendig erfaring. Dette gjør du ved å fokusere på hvilken arbeidsoppgaver du har hatt og hvordan du kan bruke dem til å gjøre en solid jobb for firmaet.

Slik skriver en revisor om sin erfaring.

Ekstra avsnitt som kan være aktuelle

For å forbedre din søknad er det alltid en god løsning at du legger til flere avsnitt. Dette gjør at du gir mer viktig informasjon til din potensielle arbeidsgiver. I tillegg ønsker du å være en person som skiller seg ut blant alle andre, og det gjør du ved å legge til flere avsnitt som er viktig.

Digitale Ferdigheter

Banker er i likhet med annen virksomhet i dag, stadig mer digitale. Har du bred erfaring fra digitale løsninger, eller kan håndtere et stort antall dataprogrammer, er det aldri feil å legge dette til i din CV.

Språk

Språk er et godt eksempel som noe som kan forbedre din CV. Ved å kunne flere språk kan du kommunisere enklere med både kollega og kunder som snakker noe annet enn norsk.

Hobbyer og interesser

Dersom du har noen hobbyer eller interesser som er relevant og viktig for banken du søker jobb hos, er det et godt eksempel på noe du bør fortelle om.

Dette kan for eksempel være at banken ofte deltar på idrettsarrangementer for å promotere seg selv, og kan du som person vise til at har evne til å bidra her, er det alltid et pluss. Det kan faktisk være den siste dråpen som gjør at banken ansetter akkurat deg!


CV Bankkasserer

Følgebrev

Etter at du har skrevet blant annet avsnittene om utdanning, erfaring og vist til presentasjoner gjennom ditt sammendrag, er det siste kronen på verket. For å gjøre din søknad komplett trenger du også et følgebrev.

Personlige følgebrev er en ny mulighet for å ta med viktige nøkkelord, samt vise frem hvorfor du skal være en kandidat de ansetter.

I tillegg kan følgebrev hjelpe studenter som akkurat er ferdig med studier til å vise seg frem litt ekstra. En CV er et dokument som er tildels upersonlig, og sikter seg innpå å vise presentasjoner og erfaring frem. Studenter mangler stort sett litt på begge deler, og kan heller fremheve seg selv gjennom følgebrevet sitt.

Feilen mange gjør er at de skriver et følgebrev, men ikke gjør dem gode og personlige nok. Prøv å være bedre enn gjennomsnittet slik at bedrifter ansetter deg.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Trenger jeg en mastergrad for denne stillingen?

Vanligvis er kravet videregående vitnemål, men det kan variere avhengig av arbeidsgivers krav. Du bør sjekke stillingsbeskrivelsen og ta kontakt med arbeidsgiver om ikke krav kommer tydelig nok frem her.

Er følgebrev obligatorisk når du skal søke på nye jobber?

Ikke alltid, men det øker sjansene dine for å få et intervju, så vi foreslår at du alltid skriver dette for jobber innen det økonomiske.

Hvilke ferdigheter bør jeg fremeheve om jeg søke jobb i bank?

Ferdighetene som er relevante er blant annet hva du mestrer digitalt og hvordan du har evne til å kommunisere med kunder, samt at du kan håndtere tidspress og frister samtidig som du gjør jobben korrekt.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV