Butikksjef CV - komplett og enkel guide for den perfekte CV

Butikksjefer er ansvarlige for den daglige driften av en butikk eller avdeling. Uansett hvilke produkter som står i hyllene, har en butikksjef som mål å gjøre butikkene så effektive som mulig – samtidig som de gir en utmerket opplevelse for sine daglige kunder.

Skal du i gang med å skrive en profesjonelle butikksjef CV, så har du rett og slett kommet til den beste nettsiden. Her hos oss vil du finne de beste rådene fra våre eksperter, slik at du kan skrive en søknad som får arbeidsgiver til å rette oppmerksomheten på akkurat deg!

Vi viser deg gode eksempler på alle avsnittene som må på plass i din søknad, samt gir deg våre beste råd innen skriving av CV. Uansett om du er en erfaren butikksjef eller du er en butikkmedarbeider som sikter deg inn på en lederstilling, du får hjelp av oss!

La oss aller først begynne med et komplett eksempel på hvordan en butikksjef CV bør se ut.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel butikksjef

Kristian Hansen
Butikksjef
41 22 33 55
kristianhansen@online.no
inkedin.com/in/kristianhansen

Sammendrag

Salgsorientert butikksjef med over fire års erfaring. Overgikk salgsprognosene med 10 % hvert kvartal i tidligere stillinger og oppnådde en 20 % økning i kundetilfredshet. Ivrig etter å utvikle og inspirere teamet hos Klær AS til å nå nye nivåer innen kundetilfredshet og salgsmål.

Arbeidserfaring

Damemote AS
Butikksjef
2019-dags dato

 • Fulgte og analyserte trender innen salg for å maksimere salg og inntekter, samt minimere utgifter på alle tre utsalgssteder.
 • Økte salget med 25 % ved å implementere salgsteknikker for butikkutstillinger.
 • Introduserte mobilbetaling og mobilhandel som økte salget med 30 %.
 • Utarbeidet daglige arbeidsplaner for og tildelt oppgaver til over 20 ansatte, planlagte leveranser og fulgte selskapets retningslinjer.
 • Nøkkelprestasjoner:
 • Overgikk salgsmålene med 58% i 2017.
 • Introduserte grønne strategier for detaljhandel som førte til at Damemote AS ble tildelt sertifisering som Miljøfyrtån i 2020.

Kjøkken og Bad AS
Butikkmedarbeider med daglig ansvar
2015-2019

 • Håndterte flertallet av kundeklager ved å bruke nye BDP-er som økte kundetilfredsheten med 5 % månedlig.
 • Anvendt og tok i bruk strategiske kommersielle beslutninger som førte til overskridelse av salgsmål med 10 % i kvartalet.
 • Overvåket salgstransaksjoner og sørget for at salgsprosedyrer ble fulgt riktig.

Utdanning

Økonomi og ledelse
Fagskolen Innlandet
Fullført 2014

Salg og service
Etterstad videregående skole
Fullført 2011

Ferdigheter

 • Ledelse
 • Regnskap
 • Lønnskjøring
 • Administrasjon
 • Besluttsom
 • Kreativ
 • POS-systemer
 • MS Office

Medlemsskap

HK Norge - medlem

Sertifiseringer

Lønnsmedarbeider - Fagskolen Innlandet

Interesser

Oslo løpegruppe - Maraton

Språk

 • Norsk - morsmål
 • Englesk - flytende, skriftlig og muntlig
 • Tysk - middels, skriftlig og muntlig

Få den perfekte CV med våre tips


Det er mange ting man skal huske på når man skal arbeide seg gjennom en ny søknad. Kanskje har du ikke måtte søke på nye jobber på en stund, da er det enda mer krevende fordi du ikke har oversikt over hva som er gjeldende retningslinjer for CV og søknad lenger.

For at du skal komme deg trygt gjennom ditt arbeid med søke på nye jobber, begynner vi aller først vår guide med en oversikt over de beste rådene du kan ta med deg. Etterpå går vi i detalj gjennom alle avsnittene du må ha på plass for at arbeidsgivere skal velge akkurat deg foran en annen søker.

Butikksjef CV

Ta med nøkkeltall fra tidligere butikker

Når du skriver avsnittet om arbeidserfaringen din, kan det være fristende å skrive opp alle ansvarsområdene dine – men det vil ikke hjelpe deg å skille deg ut fra mengden. Ta i stedet med nøkkeltall og prestasjoner fra dine tidligere stillingere, enten du økte butikkinntektene med 15 % på et år eller oppnådde ny rekord når det kom til kunder som valgte å komme tilbake.

Velg en tydelig struktur

Folk glemmer ofte hvor viktig det er å velge struktur og format på en CV. Mange ender gjerne opp med å stole på at det skriftlige innholdet alene er nok for å skaffe dem et intervju.

Det er det svært sjelden, dessverre. Travle arbeidsgivere har begrenset med tid når det kommer til å se gjennom søknader, og bruker kanskje bare noen få sekunder på å ta en avgjørelse. Sender du avgårde en søknad som er helt umulig å lese fordi den er rotete og uorganisert, tar arbeidsgivere seg ikke tid til å lese den!

Hvis du tar deg tid til å sikre at CV-en din er organisert og lett å navigere i, vil du med en gang skaffe deg den rette oppmerksomheten fra en potensiell arbeidsgiver.

Du vet allerede hvordan du leder og styrer butikker som selger – så overfør disse ferdighetene til CV-en din. Søknaden din må selge inn dine ferdigheter, utdanning og erfaring for å vise arbeidsgivere at du er den rette person for jobben.

I likhet med en butikk som gungerer bedre en bra, så skal din CV din være enkel å navigere i – så sørg for å bruke et format med en tydelig struktur. Underoverskrifter, kulepunkter og kolonner vil bidra til å fremheve informasjonen din og gjøre det mye enklere for arbeidsgivere å med seg.

Tips: les mer om riktig format på en CV lengre nede!

Bruk nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen

I dag bruker mange arbeidsgivere sporingsprogramvare (ATS) for å skanne CV-er. Hvis søknaden din ikke virker relevant for rollen, kan du være ute av døren før du i det hele tatt har åpnet den.

Butikksjef CV


Derfor må du bruke litt tid, og alltid inkludere viktige nøkkelord og begreper fra stillingsbeskrivelsen for butikksjefen. Se etter hva arbeidsgiver ønsker fra en ny ansatt.

Vis frem dine personlige egenskaper

Å være butikksjef handler ikke bare om å registrere salgstall og analysere trender. En av de mest kritiske aspektene ved stillingen er å motivere teamet ditt, intervjue ansatte og snakke med kunder. Det betyr at det er avgjørende å ha de rette personlige egenskapene.

Tips: Husk å ta med og nevne dine personlige egenskaper under avsnittet om ferdigheter.

Vis din kommersielle bevissthet

Butikksjefer kan jobbe i butikker som selger alt fra møbler til mote, så det er viktig å vise at du har de nødvendige kommersielle ferdighetene – spesielt hvis du ikke har tidligere erfaring som er spesifikt knyttet til detaljhandelen du søker jobb i. Ferdigheter som markedsundersøkelser og forretningsstrategi vil demonstrere din evne til å treffe riktig i en ny stilling.

Velg riktig format på din CV for å få jobben


Når det kommer til å formatere CV-en din, er det flere faktorer du må vurdere og som vi skal veilede deg gjennom. Det er veldig viktig at du tar deg god nok tid til å se hvilke måte som er mest hensiktsmessig.

Start med å finne frem til riktig skrifttype og størrelse på skriften. CV-en din skal være lesbar og lett å følge. For å forbedre lesbarheten er det best å velge blant for eksempel skrifttypene Arial, Avenir, Calibri eller Helvetica. Skriftstørrelsen bør du holde mellom 10 og 11 punkt, og deretter lage overskriftene litt større, samt avsnittet om kontaktinformasjon.

En god tommelfingerregel er å holde margenene mellom 0,5 - 1 tomme. Marger som er for store vil etterlate for mye hvit plass på din søknad, mens marger som er for små kan få siden til å se stressende og overfylt ut. Begge kan være distraherende eller lite tiltalende for arbeidsgivere eller andre i en bedrift som skal ansette nye kollegaer.

Se at du klarer å utnytte plassen på søknaden din. CV-er kan bli lange, spesielt hvis du har vært i bransjen i flere år og har opparbeidet deg mye erfaring. For å sikre at du bruker plass effektivt og CV-en din er lett å lese, bør du vurdere å bruke følgende teknikker:

 • Organiser med punktlister: Gjør lister, (for eksempel samlingen av ferdigheter eller priser) enklere å konsumere ved å legge til små kulerpunkter.
 • Bruk overskrifter for alle avsnitt: Skil avsnittene fra resten av innholdet i din CV ved hjelp av overskrifter som du gjør større eller understreker.
 • Nøkkelord med fet skrift: I tillegg til overskrifter for hvert avsnitt, bør du vurdere å bruke fet skrift til andre viktige ord, for eksempel navnet ditt og stillingen du arbeider i. Rett og slett for å skille dem fra hverandre.
 • Fjern irrelevant informasjon: Bruk den begrensede plassen på CV-en din til å promotere kun den mest relevante og imponerende informasjon om bakgrunnen din. Fjern erfaring eldre enn 15 år og datoer fra utdanningsdelen din hvis du har fem eller flere års yrkeserfaring.
📌 Tips: Før du sender CV-en din, ta deg tid til å sjekke stavemåten, grammatikken og syntaksen nøye. En feilfri CV øker lesbarheten og viser profesjonalitet.

Velg mellom tre ulike format

En omvendt kronologisk CV viser arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge, og starter med din siste stilling øverst. Dette er det mest tradisjonelle formatet og har i mange år vært det mest brukte.

Butikksjef CV


Et omvendt kronologisk CV-format inkluderer vanligvis følgende informasjon i denne rekkefølgen:

 • Kontaktinformasjon
 • Karrieremål eller profesjonelt sammendrag
 • Relevante ferdigheter
 • Profesjonell arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ytterligere informasjon (dvs. frivillig arbeid, språk, sertifiseringer, interesser og mer– valgfritt)

En kronologisk CV er et godt valg for alle der arbeidserfaringen viser en konsistent og fremadstormende karrierevei. Du kan for eksempel velge et kronologisk format hvis du har tilbrakt de siste årene i samme bransje og hver stilling du har hatt var høyere enn den forrige. Det brukes også ofte av folk som søker på en stilling i samme eller lignende felt der de kan vise til god mengde av arbeidserfaring.

Fromatet egner seg ikke for deg som flere hull i arbeidserfaringen din, eller du ønsker å bytte karriere eller der arbeidserfaringen din er svært variert. Da kan det være mer lurt å vurdere en funksjonell CV eller kombinasjons CV.

Funksjonelle CV-er fokuserer mer på relevante ferdigheter enn arbeidserfaring. Der det kronologiske formatet fremhever arbeidserfaring med detaljerte oppsummeringer av prestasjonene innenfor hver stilling, fokuserer det funksjonelle formatet på søkeren sine ferdigheter som er relevante for stillingen du søker på.

Et funksjonelt CV-format inkluderer vanligvis følgende informasjon i denne rekkefølgen:

 • Kontaktinformasjon
 • Karrieremål eller profesjonelt sammendrag
 • Oppsummering av relevante ferdigheter
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ytterligere informasjon (dvs. frivillig arbeid, språk, sertifiseringer, interesser og mer– valgfritt)

Hvis du har en lang pause erller flere hull i din karriere de siste fem årene, er akkurat ferdig med studier eller drastisk endrer karriereveier, så kan du vurdere en funksjonell CV. Ved å fremheve ferdigheter som overføres på tvers av bransjer og dine mest relevante prestasjoner, kan du legge vekt på de riktige kvalifikasjonene for stillingen du ønsker. Dette prioriterer også informasjonen som er viktigst for en arbeidsgiver, i stedet for å fokusere på en arbeidserfaring som ikke stemmer overens med jobben.

I noen tilfeller kan en funksjonell CV være for begrensende. Hvis du har litt erfaring, og få eller ingen hull i arbeidshistorien din, kan kombinasjonsformatet være det riktige valget.

Et kombinasjonsformat på en CV gir er en blanding av kronologiske og funksjonelle CV-typer. Dette CV-formatet lar deg legge vekt på både arbeidserfaring og relevante ferdigheter. Fordi ferdighetene dine og arbeidserfaringen din vil oppta mesteparten av CV-en din, kan det hende du må eliminere valgfrie avsnitt som en oppsummering, frivillig arbeid eller spesielle interesser.

En CV med kombinasjonsformat inkluderer vanligvis følgende informasjon i denne rekkefølgen:

 • Kontaktinformasjon
 • Karrieremål eller profesjonelt sammendrag
 • Oppsummering av mest relevante ferdigheter
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning

Kombinasjonsformatet er et mer fleksibelt format, så du bør skrive opp enten dine ferdigheter eller arbeidserfaring først, avhengig av hva du anser som viktigst for jobben du søker på. Hvis du for eksempel har mange unike ferdigheter som er spesielt verdifulle for bransjen du søker om å jobbe i, kan du vurdere å skrive dem før arbeidserfaringen din. Det kan også være nyttig å se etter ledetråder i stillingsannonsen for å forstå hva som er viktigst for arbeidsgiveren i en ideell kandidat.

Butikksjef CV


En CV med kombinasjonsformat kan være best for deg hvis du gjør en liten karriereovergang, eller hvis du har en mangfoldig arbeidserfaring der relevansen for jobben du søker på kanskje ikke umiddelbart er klar. Dette formatet kan bidra til å vise frem dine prestasjoner innen lederskap og overførbare egenskaper for ledelse.

Begynn med kontaktinformasjon


Øverst i en CV skal man få på plass kontaktopplysninger. Ved å plassere dette på toppen ved å bruke det som overskrift, får arbeidsgivere raskt vite hvordan de best kan nå deg.

Her skal du bare ta med det viktigste, for du ønsker ikke å sette av unødvendig plass til noe som ikke er så relevant. Husk at din CV ikke bør bli på mer enn to sider. Det vil si at du ikke må skrive inn informasjon som ikke er nødvendig.

I søknaden din skal du ta med følgende kontaktopplysninger:

 • Hele navnet ditt
 • Stillingstittel
 • Telefonnummer
 • En profesjonell e-post
 • Lenke til profil på LinkedIn (valgfritt)

En annen ting du bør være oppmerksom på er at alt må være helt feilfritt! Tenk deg en situasjon der du ikke vil få jobben du søker på, fordi du ikke klarte å skrive telefonnummer eller e-post riktig? Les derfor alltid over flere ganger og se at alt stemmer.

Godt eksempel

Siren Larsen

Butikksjef

47 11 44 77

sirenlarsen@online.no

www.linkedin.no/com/sirenlarsen


Dårlig eksempel

Siren Larsen

Butikksjef, utdannet sykepleier

47 11 44 77 eller 55 11 22 22

sykepleierifarta@online.no

Lars Hansens gt 12

0042 Oslo


📌 Tips: En butikksjef trenger bare å ta med nødvendig informasjon, så hold overskriften din saklig og kort.

Fortsett med et profesjonelt sammendrag


Neste steg på veien for å få en virkelig bra CV er ditt personlige sammendrag. Avsnittet krever at du gjør det skikkelig for travle arbeidsgivere vil trolig bare lese dette sammendraget før de tar sin avgjørelse for om du er verdt tiden det tar for dem å lese resten av søknaden din.

Der har du årsaken for at dette avsnittet er så viktig, og sammendraget avgjør om du kommer videre blant alle de andre søkerne. Det er dette som gjør CV-profilen din – en kort og kjapp oppsummering av dine relevante ferdigheter og erfaring – så viktig.

Butikksjef CV


I avsnittet skal du oppsummere dine relevante ferdigheter og erfaring fra bransjen. Tenk at målet med teksten er at du skal klare å bevise at du har alt arbeidsgivere de leter etter i en ansatt og lokke dem til å lese resten av søknaden din.

Avsnittet skal bestå av bare noen få korte linjer, og samtidig skal du ha med mye informasjon. Et godt tips er at du studerer flere eksempler som kan vise til hvordan du selv kan skrive sammendraget, samt at du bør nevne viktige nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen.

Bruk positivt språk for å beskrive arbeidsmoralen og karakteren din, inkludere dine mest overbevisende prestasjoner, og sørg for å fokusere på innvirkningen du har hatt i tidligere stillinger. Teksten bør fange arbeidsgiveren sin oppmerksomhet og få dem til å ønske å finne ut mer om akkurat deg.

Godt eksempel
Effektiv og kundefokusert butikksjef med over 10 års erfaring og dokumentert suksess innen detaljhandel. Yter utmerket kundeservice, ledelse av team, solid kompetanse innen markedsføring og gode evner for tidsstyring. Gikk forbi regelmessig månedlige salgsmål med opptil 16 % i 2022.

Dårlig eksempel
Glad og hardtarbeidende butikksjef med flere års erfaring fra mange butikker. Får kunder til å føle seg bra, samt andre kollegaer glade. Ser hvor viktig det er med gode strukturer hos butikken.

Hvis du sammenligner våre to eksempler er det raskt å oppdage hvilke sammendrag som vil fange oppmerksomheten til en arbeidsgiver.

Bruk følgende retningslinjer så får du en søknad som åpner med et fengende sammendrag:

 • Prøv å skape et kort og effektivt sammendrag
 • Nevn din stilling og hvor mange års erfaring du tar med deg inn i stillingen
 • Fortell om dine mest relevante ferdigheter innen detaljhandel
 • Skriv inn en eller to prestasjoner du har oppnådd i yrket som butikksjef

Arbeidserfaring


Det neste svært viktige trinnet i en butikksjef sin søknad er å skrive inn avsnittet om arbeidserfaring. Før vi sier noe om selve innholdet skal vi ta deg gjennom et godt format som dette avsnittet trenger.

Generelle retningslinjer sier at opplysningene dine skal se slik ut når du skal skape et godt format for avsnittet om arbeidserfaring:

 • Tittel på stillingen. Det er det første arbeidsgiver ser på, og det skal vise nøyaktig hvilken stilling du hadde hos selskapet.
 • Firmanavn og sted. I tilfelle selskapet er relativt ukjent, kan du også inkludere en kort beskrivelse.
 • Ansettelsesperiode. Bruk omvendt kronologisk rekkefølge og formatet mm/åååå.
 • Prestasjoner og ansvar. Bruk fem eller seks punkter for nylige jobber og to eller tre for eldre stillinger du har hatt.

Ønsker du å skille deg ut blant andre som søker på stillingen, må du passe på at punktene ikke inneholder rene beskrivelser av hvilken ansvarsområder og arbeidsoppgaver du hadde.

Arbeidsgivere vet allerede at dette er ditt ansvar og de trenger ikke at du gjentar det alle andre noterte ned på sine CV-er. En arbeidsgiver ønsker heller å vite hvordan du skiller deg ut fra resten av søkerne, og det er akkurat dette som får deg et intervju.

Det du trenger å gjøre for å skille deg ut blant alle andre er å fokusere på prestasjoner i stedet de vanlige oppgavene man gjør hver dag som butikksjef.

Tenk heller over hvordan eller hvor godt du klarte å administrerte budsjettet eller hvilken endringer du gjorde for at bedriften skulle gå bedre og bli mer lønnsomme.

Ønsker du å skrive en god oversikt til arbeidsgiver når det kommer til erfaring bør du følge punktene under:

 • Skreddersy din CV som butikksjef til jobben du søker på ved å bare inkludere relevant arbeidserfaring (det vil si at du ikke legger til arbeidserfaring fra andre yrker dersom du faktisk har erfaring som er relevnat for stillingen som butikksjef).
 • Bruk handlingsverb for å beskrive prestasjonene dine (f.eks. ansatte, lærte opp, veiledet, implementerte, reduserte, økte osv.).
 • Gjør prestasjonene dine kvantifiserbare (f.eks. "Ansatte, lærte opp og veiledet et team på 36 butikkassistenter" i stedet for "Ansatte, trente og veiledet ansatte").

La oss vise deg et godt eksempel på hvordan avsnittet om erfaring bør se ut:

Butikksjef CV

Godt eksempel

Butikksjef

NorHandel

Januar 2018- Mai 2021


 • Nådde og gikk alltid forbi månedlige salgsmål med opptil 43 % i to påfølgende år.
 • Overskredet årlige salgsmål for 2021 med 670 000 kroner.
 • Ansatt og utdannet åtte salgsmedarbeidere.
 • Økte bevarelsen av ansatte til 98 % ved å implementere et program for "Månedens butikkmedarbeider", samt et utviklingssystem for ansatte knyttet til utmerket kundeservice.
 • Implementerte nye strategier for utmerket kundeservice, noe som resulterte i en avkastningsrate innen kunder på 62 %.

Dårlig eksempel

Butikksjef hos NorHandel

 • Kan nevne mange gode ferdigheter for kundeservice.
 • Hjalp alltid kunder ved å yte god kundeservice.
 • Ansvar for regnskap og salgstall.

⚠️ Husk: En butikksjef skal kunne mer enn en butikkmedarbeider, og derfor skal du fokusere i stor grad på at du kan jobbe med ledelse. Dette er en ting arbeidsgivere alltid ser etter.

Utdanning


Selv om man tidligere kunne får seg ny jobb som butikksjef på bakgrunn av tidligere erfaring, vil de fleste oppleve at i dag må man vise til at man har opparbeidet seg litt mer kompetanse gjennom studier.

Samtidig er ikke arbeidsgiver veldig intressert i lese mye om hvilke studier du har fullført. Det eneste de ønsker å få vite om i søknaden din er korte fakta om hva du har studert og når. Dette er fordi din arbeidserfaring forteller mye mer om dine ferdigheter som butikksjef enn det din utdanningen gjør.

Derfor bør du bare nevne de viktigste detaljene om studier og utdanning i søknaden din. Bruker du våre retningslinjer får du en søknad som faller i god jord hos en potensiell arbeidsgiver.

Du skal starte med det siste studiet ditt og oppgi følgende informasjon:

 • Navn på studiet
 • Navn på universitet, høyskole eller annen institusjon
 • Måned og året du fullførte studiet

Et siste, men like relevant tips fra oss er at du ikke bør nevne videregående utdanning i søknaden din som butikksjef dersom du har høyere utdanning.

Godt eksempel

Bedriftsledelse, bachelor

BI Bergen

Fullført juni 2020


Vi vet at en del personer liker å vise frem karakter, og det kan du rett og slett gjøre dersom du har gode karakterer å vise til. Å legge til karakterer vil kun hjelpe deg dersom du har over middels i snitt. Karakterer fra videregående skole er sjelden nødvendig å legge til i en søknad, men du kan vurdere det om du er svært ung og det er den første jobben du søker på.

Hvilke ferdigheter bør du inkludere i din butikksjef-CV?


Det neste trinnet ved å skrive CV for butikksjefer er skrive opp alle de viktigste ferdighetene dine. I likhet med en butikkmedarbeider, forventes det at du som butikksjef naturligvis har et bredt utvalg av ferdigheter innen blant annet utmerket kundeservice.

Det som gjerne skiller deg fra stillingen som butikkmedarbeider, er at du bør ha relevant kompetanse innen flere områder. Gjennom avsnittet om ferdigheter skal du klare å formidle at du har evne for å lede en butikk, relevant kompetanse for å veilede og sette inn tiltak som får frem et godt arbeidsmiljø og det viktigste er kanskje rett og slett at du viser at du kan håndtere alle oppgavene som kreves bedre enn andre som søker på samme jobb.

Butikksjef CV


Selv om du kanskje tror at det å inkludere alle ferdighetene dine vil vise arbeidsgivere hvor god og unik du er, er målet med avsnittet om ferdighetene dine len i CV-en din å bevise at du passer for akkurat denne stillingen.

Så for å skrive en søknad som skaper interesse hos leseren bør du skreddersy CV-en din og bare skrive opp de ferdighetene som er mest relevante for jobben du skal gjøre som butikksjef.

Her skal du få noen tips som du bør følge for å gjøre avsnittet ditt om ferdigheter på riktig måte:

 • Les stillingsbeskrivelsen nøye og noter ned de viktigste ferdighetene.
 • Hvis du har disse ferdighetene, bør og må du skrive dem opp i din søknad.
 • Undersøk de mest etterspurte ferdighetene for butikksjefer og skriv ned de som gjelder for deg.
 • Lag separate lister over dine personlige ferdigheter (f.eks. kundeservice, besluttsom og tilpasningsdyktig) og faglige ferdigheter (f.eks. POS, salgsanalyse og visuell merchandising) relatert til ledelse av butikk.

Er du usikker på hvilke personlige og faglige ferdigheter du bør oppgi i CV-en din?

Ikke bekymre deg, vi har samlet en liste over flere av de viktigste ferdighetene du bør ta med på en søknad innen ledelse av butikk slik at du lettere kommer i gang!

Noen eksempler på ferdigheter en butikksjef bør ha med i sin søknad:
 • Kundeservice
 • Ledelse
 • Markedsundersøkelser
 • Lagerstyring
 • Budsjett
 • Ansettelse
 • Visuell markedsføring
 • Salg og markedsføring
 • Forhandling
 • Veiledning
 • Strategier for utvikling
📌 Viktig tips: Bruk tid på å finne frem de viktigste ferdigheter som er mest relevant for akkurat den jobben du skal søke på.

Ekstra avsnitt du kan vurdere


Har du litt ekstra plass på CV-en? Da anbefaler vi at du bruker plassen til å legge til noen ekstra avsnitt som viser enda tydeigere og mer av din kompetanse.

Nedenfor vil du finne noen flere avsnitt som gir ytterligere dybde til CV-en, skaper mer interesse hos arbeidsgivere og ikke minst lar deg vise frem dine unike erfaringer fra bransjen.

Tips: Del alltid kun ekstra informasjon som gir gode opplysninger til leseren. Ikke bare fyll opp din CV med opplysninger som ikke vil hjelpe deg med å få et intervju.

Butikksjef CV

Foreninger og organisasjoner

Du bør opplyse om du er medlem eller eventuelt leder for en fagforening, eller andre organisasjoner som viser frem dine evner til å engasjerer deg i jobben din. Det tar seg godt ut at du på fritiden også er engasjert i jobben din.

Publikasjoner

Har du fått ppublisert noen artikler, eller blitt intervjuet, i forbindelse med dine evner eller din kompetanse knyttet til jobben som butikksjef, bør arbeidsgiver få vite om dette.

Dette gjelder også om du har forelesteller holdt et faglig innlegg på for eksempel en koneferanse. Skriver du dette opp viser du at du er svært engasjert i jobben og alltid vil gjøre ditt beste.

Personlige prosjekter

Vil du å virkelig imponere, og har holdt på med personlige prosjekter, er dette noe leseren alltid bør få kjennskap til. Skriver du om dine personlige prosjekter som kan knyttes til det du skal gjøre i en kommende jobb, vil det være veldig aktuelt for en potensiell arbeidsgiver å lese om.

Prosjektene kan være knyttet til kundeservice, ledelse, utvikling og andre lignende felt.

Språk

Noen ganger er språl veldig viktig å nevne på en søknad. Det kan for eksempel være dersom du søker på jobber hos et internasjonalt selskap, men det kan også være aktuelt hos et norsk selskap. Som butikksjef må du samandle og kommunisere med kunder og andre kollegaer, noe som fører til at det er stor sannsynlighet for at god språkkompetanse vil hjelpe deg.

📌 Tips: Del kun språkferdigheter som du behersker middels eller over. Arbeidsgiver vil på ingen måte ha behov for å kjenne til at du kan si noen få setninger eller ord på for eksempel spansk.

Oppsummering: slik skriver du en god butikksjef CV som gir deg jobben


La oss raskt oppsummere hva vi har snakket om slik at du er helt klar for å begynne på din CV:

 • Velg et godt format som gir tydelig struktur og god oversikt for arbeidsgiver.
 • Fokuser på hva du har oppnådd i tidligere stillinger, ikke på alle arbeidsoppgavene du har utført.
 • Bruk relevante nøkkelord og begreper fra stillingsbeskrivelsen i din CV for å komme gjennom ATS.
 • Ikke bruk mye plass på avsnittet om kontaktinformasjon. Hold det kort og godt, og ta alltid bare med det som er viktigst.
 • Skriv et sammendrag som viser gode ferdigheter du har innen en jobb som butikksjef. Sørg for at sammendraget ikke blir for generelt, men at du skriver inn spesifikke detaljer som gir dge et intervju.
 • Skreddersy både arbeidserfaring og ferdigheter spesielt for hver enkelt jobb du skal søke på. En jobb som butikksjef innebærer mye mer enn å drive god kundeservice, noe som bør komme tydelig frem på din CV.
 • Ta med relevante jobber du har hatt tidligere. Du bør for eksempel ikke ta med en jobb du hatt som ikke kan knyttes til jobben som butikksjef.
 • Du bør nevne alle eksempel på hvilke gode ferdigheter du har, men du skal kun ta med de som er mest relevant.

Følger du våre gode råd og tips, er sjansene mye større for at du klarer å bli innkalt til et intervju hos en potensiell arbeidsgiver.

Legg til et godt følgebrev


Fra en arbeidsgiver sitt perspektiv kan det være en veldig vanskelig oppgave å velge riktig butikksjef blant alle som skal søke, og det er ikke uten grunn.

Faktisk viser undersøkelser at ansatte sin ytelse, kundetilfredshet og butikken sin økonomiske ytelse i stor grad avhenger av butikksjefen, noe som gjør at arbeidsgivere virkelig trenger en leder som er dyktig i sin jobb.

I tillegg vil arbeidsgivere alltid ha som mål å ansette butikksjefer som ikke bare har de nødvendige ferdighetene, men som også deler bedriften sitt felles mål, både når det gjelder kundeservice og utvikling av bedriften.

Og det er nettopp derfor du trenger å skrive et overbevisende følgebrev som viser at du passer perfekt for en jobb du søker på og vil passe rett inn i en butikk sine prosedyrer og mål.

Butikksjef CV


Her må man bare huske på at poenget med et følgebrev er imidlertid ikke å bare gjenta det du allerede har skrevet i CV-en din, her skal du nemlig gi gode og nye opplysninger. Ved å gjøre dette øker sjansene dine betraktelig for å skaffe deg et intervju.

Et følgebrev skal dekke din profesjonelle bakgrunn i detalj og nevne alt av verdi som du har utelatt fra din CV som butikksjef.

Dette kan høres vanskelig ut, men faktisk trenger du ikke engang eksepsjonelle ferdigheter når du skriver et overbevisende følgebrev.

Bare følg disse tipsene, og du skriver et effektivt følgebrev på kort tid:

 • Ta med kontaktopplysningene dine i overskriften på følgebrevet ditt.
 • Start følgebrevet ditt med å sende en hilsen til en kommende arbeidsgiver.
 • Åpne brevet med et personlig avsnitt som fremhever dine beste prestasjoner fra erfaring som butikksjefer.
 • I hoveddelen av følgebrevet ditt bør du beskrive hvorfor du er butikksjefen de leter etter ved å fokusere på arbeidserfaring, ferdigheter og prestasjoner.
 • Sørg for å undersøke litt om selskapet, og videre forklare hvordan og hvorfor du vil være en stor ressurs for teamet deres. Ikke glem å nevne hvorfor du ønsker å jobbe spesielt for dette selskapet!
 • Avslutt følgebrevet med en oppfordring til handling fra arbeidsgiveren sin side.

Til slutt, sjekk tipsene våre som vil hjelpe deg når du skriver følgebrevet ditt, samt gode eksempler som gir deg et godt bilde på hvordan du formaterer de beste følgebrevene. Dette hjelper deg med å få en telefon om et intervju.

Lag din CV med de beste malene

FAQ - Ofte stilte spørsmål om butikksjef CV

Hva innnebærer stillingen som butikksjef?

En butikksjef fungerer som leder for en bestemt butikk, noe som vil si at det er en person som er ansvarlige for å overvåke butikken sin ytelse. En vanlig arbeidsdag hos butikksjefer vil vanligvis innbære at man vil bruke tiden sin på å ha kontakt med ansatte, kunder og leverandører. Ofte er man også et bindeledd mellom eier og personer som arbeider som butikkmedarbeider.

Hva er ansvaret til en butikksjef?

På daglig basis dreier butikksjefen sin stilling og ansvar om å øke butikkens effektivitet og salg. Det innebærer å registrere salgstall og kundedata, overvåke og veilede butikkmedarbeider på jobb, hjelpe kunder i butikken og sikre at selskapets standarder oppfylles. Butikksjefer er også ansvarlige for å identifisere potensielle veier for vekst, analysere strategier, gjennomføre markedsundersøkelser og promotere virksomheten.

Hvilke ferdigheter trenger en butikksjef?

En butikksjef må ha en unik kombinasjon av faglige og personlige ferdigheter, alt fra utmerket kundeservice til upåklagelig føring av regnskap og annet. De må også være fremragende ledere som er i stand til å motivere et team med ansatte, selv under stressende skift og travle salgsperioder. Kommersielle ferdigheter som markedsundersøkelser, markedsføring, og utvikling av forretningsrelasjoner er også avgjørende.

Hvilke kvalifikasjoner trenger du for å være butikksjef?

For å bli butikksjef trenger du ikke nødvendigvis en universitetsgrad – bare den rette erfaring og riktige ferdigheter. Noen butikksjefer vil ha relevante kompetanse gjennom studier knyttet til salg, service og ledelse, men de fleste bedrifter sannsynligvis ikke forventer at du har en profesjonell kvalifikasjon.

Hva er forskjellen mellom en butikkmedarbeider og en butikksjef?

En butikkmedarbeider har mer ansvar knyttet til kundeservice, som å møte og hjelpe kunder, og ofte gjerne også daglig rutineansvar for stenging av butikk. En butikksjef kan ha samme arbeidsoppgaver som en butikkmedarbeider i jobben sin, men samtidig har mye av ansvaret knyttet til ledelse og utvikling av butikken.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV