Beste guide for å skrive en bedriftseier CV

Det kan være flere grunner for at en bedriftseier trenger å skrive en CV. En årsak kan være at man ønsker å skaffe nye kunder til bedriften, en annen at man ønsker ta fatt på stillingen ved å lede en ny bedrift. Begge grunner fører til at du som bedriftseier trenger en CV som virkelig viser frem dine presentasjoner gjennom arbeidslivet.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel for bedriftseier

Rune Evertsen  
47 87 98 78  
runeevertsen@gmail.com
Oslo

Profesjonelt sammendrag
Dyktig gründer og bedriftseier med spesialisert fem års erfaring innen forretningsutvikling, markedsstrategi, kunderelasjoner og strategisk planlegging. Viser til dokumentert merittliste for å bygge vellykkede virksomheter fra grunnen av og utarbeide strategier som skaper vekst. Unik evne til å identifisere muligheter, samt bygge gode relasjoner med andre ansatte i bedriften.

Arbeidserfaring

Straumen Markedsbyrå
Bedriftseier
Januar 2018 - dags dato

 •  Administrere, eie og drive markedsføringsbyrå som genererer over 1 200 000 i årlig brutto omsetning.
 •  Utarbeidet forretningsmodellen for kunder og leverte tjenester innen markedsføring som økte tilstedeværelse på sosiale medier og økte omtale av produkt
 •  Ansatte, utviklet og administrerte et team av markedsførere, grafiske designere og spesialister på sosiale medier for å øke kjennskapen til nye produkter og nylige oppstartede bedrifter
 •  Ledet kampanjer for sosiale medier og utsendelse av e-poster, noe som resulterte i en 30 % økning i salget innen et år

utdanning
Markedsføring og ledelse, bachelor
Universitetet i Oslo
August 2014 - juni 2017

Ferdigheter

 •  Bedriftsledelse
 •  Markedsføringsstrategier
 •  Markedsføring for sosiale medier
 •  Ledelse
 •  Forretningsmodellering
 •  Utvikling av markedsføring for bedrifter

Ved å overføre dine viktigste arbeidserfaringer til en vinnende CV når du langt. Akkurat dette skal vi hjelpe deg godt på vei med. Her får du alt du trenger av nyttige råd, samt gode eksempler på hvordan du skriver alle avsnittene en CV bør inneholde.

Vi tror man lærer best av se gode eksempler, så la oss begynne med et komplett CV-eksempel for bedriftseier.

CV-eksempel for eiendomsforvalter kan du se her.


Bedriftseier CV

Start med å finne frem til et egnet CV-format

Du kan redusere arbeidet med å skrive en CV ved å bruke en egen mal. Velg en god, men enkel, mal som sikrer at arbeidsgiver har sin oppmerksomhet på detaljene om arbeidserfaingen din. Selv om sterke farger og kanskje en rekke fonter kan være visuelt tiltalende, kan de ofte ha motsatt effekt.

Hvis malen din inneholder for mange visuelle elementer, kan den distrahere arbeidsgiver fra å oppdage dine kvalifikasjoner og prestasjoner.

Her anbefaler vi at du skriver i et omvendt kronologisk format. Dette viser frem din siste stilling først, noe som i de fleste tilfeller er den stillingen som er mest aktuell.

Fortsett med kontaktinformasjonen, e-post og litt mer

Deretter starter du selve søknaden med å skrive inn din kontaktinformasjon. Vær kortfattet og ta kun med det som er nødvendig. Bruk gjerne eksempelet vårt for å se hvilke opplysninger du skal inkudere i dette avsnittet.

Husk: Du trenger ikke ta med alt! Hold deg til navn, e-post, telefonnummer og bosted, samt se at alt stemmer.

Skriv et overbevisende sammendrag

Et av det viktigste stegene du tar for å skaffe deg intervjuer, er å skrive et overbevisende sammendrag som fanger opp de beste høydepuntene fra din karriere som bedriftseier.

Lag et kort sammendrag som fremhever dine unike erfaringer, prestasjoner og din unike ekspertise innen bransjen. Skreddersy alltid sammendraget for hver enkelt CV du skal sende avgårde. Det vil være litt forskjell mellom de ulike stillingene, og det skal være tydelig at sammendraget er gjort med tanke på stillingen du søker på.


Bedriftseier CV

Opplys om hva du gjorde i din tidligere jobb

Avsnittet om din arbeidserfaring skal være informativt, slik at arbeidsgiver ikke sitter igjen med en rekke spørsmål. Våre erfaringer er at mange som søker på ny jobb, bare forteller hvor de har jobbet, men ikke hva de faktisk har jobbet med.

Gjennom avsnittet skal det komme frem din kompetanse, kunnskap og erfaring som er i tråd med oppgaver du skal utføre i din kommende stilling. Gir du ikke gode nok opplysninger her, risikere du kanskje at arbeidsgiver ikke ser for seg at du evner å gjøre arbeidet som er forventet.

Derfor opplyser du først om hvor du har hatt en jobb, hvilke stilling du hadde hos bedriften, hvor lenge du hadde jobben og til slutt legger du til en punktlister som beskriver arbeidsoppgavene dine. Her bør du bruke god tid, og være mest mulig nøyaktig.

Tips: Har du hatt flere og mange stillinger tidligere, gir du ikke informasjon om absolutt alle. Hold deg til de som er aktuelle for jobben du søker på.

Fortell om relevant utdanning og dine sertifiseringer

Vi vet at en bedrifteier nødvendigvis ikke trenger å ha en lang utdannelse for å gjøre det godt i jobben sin. For mange er det mer enn godt nok å vise til tidligere arbeidserfaring, og i tillegg er det flere eiere av en bedrift som ikke har mer skolegang enn videregående. Det er helt i orden!

Har du derimot en utdannelse å vise til, er det viktig at du viser arbeidsgiver at du har det. Dette får du vist gjennom et eget avsnitt om utdannelse. Legg til et kort avsnitt, bruk punktliste og på den måten kan arbeidsgiver finne informasjonen på en mye lettere måte, spesielt sammenlignet med å måtte ringe en søker opp for å få svar.

I tillegg til å føre opp studier du har gjennomført, bør du også ta deg tid til å skrive opp hvilke aktuelle sertifiseringer du har. Har du flere som er like viktig, er vårt beste tips at du lager et eget avsnitt som forteller om dette.

Har du bare noen få, kan du vurdere å skrive dem opp under dette avsnittet, eller vise til dem under avsnittet om ferdigheter. Her bør du tenke over hva som gjør det lettere for andre å finne frem til informasjonen.

Slik får du på plass avsnittet om utdannelse på en kontorsjef CV!


Bedriftseier CV

Vis frem ferdigheter som passer til stillinger du søker på

Når du har opprettet en egen bedrift, har du tilegnet deg en rekke ferdigheter. Dette kan handle om både regnskap, økonomi, markedsføring, salgstriks og mye mer. Det beste du kan gjøre er å lage et avsnitt som fortelller hele historien om dine ferdigheter.

Her er noen tips til hvilke ferdigheter bedriftseiere har bruk for:

 • Bedriftsadministrasjon
 • Bedriftsutvikling
 • Forretningsmodeller
 • Forretningsstrategi
 • Ledelse
 • Tverrfaglig ledelse
 • Skape kunderelasjoner
 • Entreprenørskap
 • Økonomisk analyse
 • Utviklingsstrategi
 • Markedsføring
 • Bedriftsledelse
 • Organisasjonsutvikling
 • Inntektsgenerering
 • Risikostyring
 • Salg

Du skal begynne med å velge ferdighetene du ser på som svært relevante for stillingen du søker på, og fyll på med annen kompetanse du kan bruke i ditt arbeid.

Litt flere tips du kan ta med deg på veien

Her har vi noen råd for eiere av bedrifter som ønsker å jobbe med noe annet. Vi anbefaler at du leser gjennom dem slik at arbeidsgiver blir positiv til din søknad.

 • Har du sett at arbeidsgiverne ofte inkluderer viktige nøkkelord i stillingsannonsen? Det gjør de nemlig, og derfor bør du ta dem med i din søknad.
 • Pass på at du ikke går i fellen med å fylle all for mye inn på din søknad. Hold den luftig og ren ved å bruke punktlister.
 • Husk også på at en søknad på ny jobb bør være på mellom en til to sider.
 • I dag er det ikke vanlig å oppgi referanser. De kan heller opplyse om på et senere tidspunkt om det er relevant.
 • Legg til et følgebrev med din søknad. Dette kan raskt bli den siste kronen på verket som gjør at du får en jobb du virkelig vil ha!

Les våre gode tips for regnskapssjef CV.


Bedriftseier CV

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva er det beste CV-formatet for bedriftseiere?

Vår erfaring viser at de fleste arbeidsgivere ønsker at du benytter deg av det omvendt kronologiske formatet. Dersom du velger dette formatet ser leseren tydelig akkurat hvilke arbeidsoppgaver du har hatt hos tidligere bedrifter, og kan føle seg trygg på at du kan mestre arbeidet.

Er det feil å skrive utdannelse før arbeidserfaring?

Nei, det er nødvendigvis ikke feil. Dersom du ikke har så mye erfaring, men derimot relevant utdanning for stillingen du søker på, kan dette være en god løsning.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV