Apotektekniker CV

Apotekteknikere er desidert den største arbeidsgruppen på apoteker. Arbeidet deres består av å møte kunder med riktig informasjon, salg av resepetbelagte legemidler og andre varer. Samtidig kan det se ut som ansvarsoppgavene til apotekteknikere vil bli flere, noe som krever at apotekene vil ha behov for flere ansatte.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

CV-eksempel

Didrik Henriksen
Apotektekniker
56 76 89 98
didrikhenriksen@gmail.com
www.linkedin.com/no/didrikhenriksen
Bergen

Profesjonelt sammendrag
Apotektekniker med tre års erfaring fra å behandle resepter, vedlikeholde apotekutstyr og holde oversikt over lagerbeholdning. Nylig sertifisert og ønsker å starte karrieren min, og tilbyr assistanse til en sertifisert farmasøyt samtidig som jeg er forpliktet til etisk og sikker praksis.

Arbeidserfaring
APOTEKTEKNIKER
Nordstjernen Apotek
Juli 2020 – dags dato

 •  Verifiserte og fylte ut mer enn 80 resepter hver dag.
 •  Implementerte et forbedret håndteringssystem for lagerbeholdning til ulike legemidler, som reduserte svinn og eliminerte restordrer.
 •  Brukte apoteket sitt dataprogram for å legge inn nøyaktige pasientdata og behandle resepter.
 •  Sikret nøyaktighet, effektivitet og kvalitet på tjenesten for apoteket sin virksomhet.


Utdanning
Helse- og oppvekstfag, Apotekteknikk
Åsane VGS
2020

Ferdigheter

 •  Klinisk analyse
 •  Digital kompetanse
 •  Integritet
 •  Gode kommunikasjonsevner
 •  Lederegenskaper


Kurs/sertifiseringer

 •  Fulgt programmet for Apotekenes kompetanse- og utviklingssenter, Apokus

Det betyr nødvendigvis ikke at det er lett å skaffe seg en apotekteknikerstilling. Skal du jobbe som apotektekniker, må du ha en søknad som skiller seg ut. Å skrive en CV som skiller seg ut kan være en utfordrende oppgave. Imidlertid kan en flott CV-mal for apotektekniker hjelpe deg med å få på plass en søknad som skaffer deg jobben som apotektekniker. Du kan også sjekke flere CV-eksempler for apotekteknikere og bruke dem som veiledning, samt at dette kan gi deg en ide om hvordan din søknad bør se ut.

La oss se på et komplett eksempel som vil hjelpe deg med å skrive en CV for apotektekniker som gir deg drømmejobben.


Apotektekniker CV

Slik skal man skrive en CV som apotektekniker

Hvis du vil skrive en CV som tiltrekker seg oppmerksomhet til arbeidsgiver, må du sørge for at den har inneholder all relevant informasjon.

Hver jobb har forskjellige krav, så CV-en din må være skreddersydd for jobben du søker på. Søknaden til apotekteknikere er ikke annerledes. Her er noen tips du kan bruke for å tilpasse og skreddersy CV-en for stillinger innen apotekteknikk.

 • Start med overskriften.
 • Inkluder et overbevisende sammendrag om du yrkeskarriere rett etter overskriften.
 • Legg til din arbeidserfaring med fokus på den mest relevante erfaringen i forhold til jobben du søker på.
 • Det er viktig å legge til utdanningen din, selv om det er vitnemålet ditt fra videregående.
 • Legg til et avsnitt om ferdigheter og før opp alle ferdighetene du har, spesielt de som samsvarer med det som blir opplyst om i stillingsbeskrivelsen for jobben.
 • Hvis du har sertifiseringer, priser, språk eller frivillige erfaringer som er relevante for stillingen, legg dem til i CV-en din.

Formater søknaden skikkelig

Det er viktig å bruke riktig formatnår du skal søke på en stilling som apotektekniker. Det beste formtet er uten tvil det omvendt kronologiske formatet. Det lar deg presentere arbeidserfaringen din først og er flott for dem som har mye tidligere erfaring å vise til.

Andre formater som kan være aktuelle er det funksjonelle formatet eller kombinasjonsformatet.

Hvis du ikke har mye erfaring, fungerer en funksjonell CV utmerket siden den lar deg fokusere på ferdighetene dine.

Kombinasjonsformatet fokuserer på både ferdigheter og erfaring, og er perfekt hvis du har relevant erfaring og ikke minst tilegnet deg ferdigheter du også vil fremheve.

Strukturen bør du også ta hensyn til

Etter at du har valgt et format som egner seg best for din yrkeskarriere så langt, er neste steg å få strukturen på plass i din søknad. Det vil si hvilke avsnitt og hvor du skal plassere de ulike avsnittene for å gi informasjonen på en tydelig og enkel måte.

For deg som skal arbeide innen apotekteknikk anbefales det at du tar med følgende avsnitt:

 • Overskrift som inneholder kontaktinformasjon
 • Profesjonelt sammendrag/ karrieremål
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Ekstra avsnitt som tilfører søknaden noe nyttig, for eksempel kurs og sertifiseringer, eller frivillige verv.

Apotektekniker CV

Overskriften er det første du skal starte med

En overskrift inneholder kontaktinformasjonen din og en personlig lenke til din LinkedIn eller digitale portefølje. Du begynner med å legge til kontaktinformasjonen din, som vil si navn, telefonnummer, egnet e-postadresse og bosted.

Husk: Legg ekstra merke til en egnet e-postadresse. Arbeidsgivere blir absolutt ikke imponert om du legger til en fjasete e-post som ikke gir et godt inntrykk.

Godt eksempel

Birk Hansen

67 25 48 97

birkhansen@gmail.com

Bergen

www.linkedin.com/no/birkhansen


Dårlig eksempel
Birk "Birken" Hansen

67254897

birkenisready@gmail.com

Fødselsdato 03.05.1994

Lars Hillesgate 67, Bergen


Er det påkrevd med bilde på en CV for stillinger på apoteker?

Her til lands er det litt variasjoner på markdet når det kommer til bruk av bilde på en CV. På det norske arbeidsmarkedet, inkludert stillinger på apoteker, kan man selv velge hva man trives med. Skal du derimot søke på stillinger utenfor Norge, viser våre erfaringer at i mange land bør man unngå å bruke et bilde på CV-en sin. I enkelte land er det også ulovlig å fremvise bilder, fordi man ønsker ikke at noen søkere skal oppleve diskrimminering under jobbsøkerprosessen sin.

Det profesjonelle sammendraget er viktig

Det profesjonelle sammendraget er det utrolig viktig at en profesjonell apotektekniker har med på sin søknad. Dette sammendraget skal oppsummerer dine profesjonelle prestasjoner og erfaring, og rett og slett skape sånn interesse for det at arbeidsgiveren nærmest kjenner seg tvunget til å lese resten av CV-en din.

La oss starte med et godt eksempel, før vi deretter se på et dårlig. På den måten får du et visst inntrykk av hvordan du best løser dette avsnittet i din søknad.

Godt eksempel
Sertifisert apotektekniker med seks års erfaring, som ønsker å ta neste steg i karrieren ved å tiltre i rollen som tilsynstekniker. Har sterke lederegenskaper, skaper flyt i reseptbehandling og har gode ferdigheter for kundeservice. Oppmerksom og nøyaktig angående reseptbelagte medisineri et hektisk miljø med høyt volum.

Dårlig eksempel
Målbevisst apotektekniker som ønsker å jobbe under en farmasøyt. Jeg har gode kommunikasjonsferdigheter og elsker å hjelpe mennesker.

Et CV-mål oppsummerer karrieremålene dine og uttrykker lidenskapen din for jobben og er perfekt hvis du ikke har mye erfaring fra apotektekniker.

Arbeidserfaring i apotektekniker-CV

Din arbeidserfaring viser arbeidsgivere hva du kan gjøre basert på din tidligere jobber. Avsnittet om erfaring er alltid inkludert i en CV, uavhengig av hvilke bransje, eller om det er deltid eller heltid man skal arbeide.

Når du skriver opp arbeidserfaringen din, bør du alltid starte med den siste jobben din, deretter følger de tidligere jobbene. Det anbefales også å bare legge til relevant arbeidserfaring på CV når man søker på jobber hos apotek.

Godt eksempel

Apotek og helse

Apotektekniker

Februar 2020 – dags dato

 • Studerte pasientjournaler og laboratoriedata for over hundre pasienter for å eliminere potensielt skadelige interaksjoner mellom legemidler, og dermed sikre pasientsikkerhet.
 • Sørget for at doseringen var passende og fylte ut resepter når det var nødvendig.
 • Oppnådde en 19 % økning i kundetilfredshet ved å gi utmerket opplæring til to ansatte i et hektisk apotek.

Er du helt i starten av karrieren din, eller bare har jobbet litt deltid? Du kan også legge til annen erfaring som hjalp deg med å tilegne deg noen overførbare ferdigheter. Et eksempel kan være at du hjalp til med å betjene kasseapparater i en detaljhandel med stor trykk, og dermed kan du legge det til i CV-en din og nevne ferdighetene du har opparbeidet deg her, nemlig å drive effektiv og god kundeservice.

Ta med avsnittet om utdanning

Utdanningsavsnittet er et helt nødvendig avsnitt som du bør ta med i din søknad, på samme linje som avnsittet om erfaring. Ta en titt på våre CV-eksempler, der du blant annet finner våre eksempler for CV for både ingenører og arkitekter , som alle inkluderer et avsnitt om utdanning.

Selv om stillingen du søker på ikke krever en høyere og formell utdannelse, bør du uansett opplyse om hvilke utdannelser du har gjennomført. Har du for eksempel videregående skole som ikke er relevant for stillinger innen apotek, men derimot studier som er er relatert til jobben, kan du sløyfe opplysninger om VGS. Ellers bør du også legge ved dette.

Hva du skal sette opp først av utdannelse og arbeidserfaringer avhenger av hvlilke format du velger å bruke. Hvis du bruker omvendt kronologisk, kommer erfaringen først, men utdanningen og ferdighetene kommer før erfaringen hvis du bruker det funksjonelle formatet.

Når du skal skrive opp utdanningen din, start med den siste utdanningskvalifikasjonen din, så følger de andre etter.

Begynn med skolens navn, plasseringen av skolen, lengden på programmet, og deretter kurset eller graden.

Godt eksempel

Oslo Videregående Skole

Helse- og oppvekstfag, Apotekteknikk

2012-2015Apotektekniker CV

Hva er hovedferdighetene som søkes etter for en apotektekniker?

Avsnitett om ferdigheter gir deg en sjanse til å føre opp faglige og personlige ferdigheter som skiller deg fra andre jobbsøkere. Alle CV-er bør inneholde et avsnitt om dette, så opp for all del ikke over det!

Tips: Arbeidsgiverne bruker søkersporingssystemer for å filtrere ut søknader som ikke inneholder de nødvendige ferdighetene. Du kan sjekke stillingsbeskrivelsen og legge til noen av de nødvendige ferdighetene som etterlyses, som varierer med hver stillingsutlysning.

Det er ulike ferdigheter som kreves for apotekteknikerne, som du bør føre opp ved å bruke kulepunkter, og helst dele dem opp i faglige og personlige ferdigheter. La oss se på noen av dem.

Faglig ferdigheter
 • Behandling av resepter
 • Dataferdigheter
 • Evne til å dispensere medisiner
 • Fakturering og tredjeparts tilknyttede selskaper
 • Reseptsamarbeid
 • Bestilling av rekvisita og lagerstyring
 • Apotekdrift
 • Utskriftsfaktureringer
 • Merking av resepter
 • Bestilling og oppbevaring av medisiner
 • Vedlikeholde apotekutstyr
 • Kundetilfredshet
Personlige ferdigheter
 • Gode kommunikasjonsevner
 • Tilbyr god kundeservice
 • Arbeider godt i team
 • Løsningsorientert
 • Nøyaktig
 • Takler stress
 • Multitasking
 • Organisatorisk

Vurder om du skal legge til følgende avsnitt i din CV

De ekstra avsnittene i CV-en din hjelper deg med å skille deg ut i mengden av søkere, og den perfekte CV-malen eller CV-byggeren inneholder alltid flere avsnitt enn de som alltid er med. Vi anbefaler at du sjekker ut våre CV-maler.

Disse avsnittene inkluderer sertifiseringer, språk, frivillige erfaringer, interesser og hobbyer. Det er viktig å legge til denne delen hvis du vil skille deg ut fra andre jobbsøkere.

Datakunnskaper Og sertifiseringer

I dag krever det at man kan beherske digitale plattformer på en god måte for å fungerer i jobber på et apotek. Derfor bør du opplyse om at dette er noe du har god kontroll på, og ikke minst hvilke digitale plattformer eller dataprogrammer du er kjent med fra før.

Ved å legge til sertifiseringer vil garantert din CV skille seg ut, og du blir garantert valg foran en annen søker som ikke har lagt denne type opplysninger til. Det finnes en rekke sertifiseringer for apotekteknikk, så tenk deg bakover i tid, og før opp kurs du har gjennomført.

Interesse

Hvis du har faglig relevante interesser, kan du legge dem til på CV-en, men du bør utelate dem dersom de ikke tilfører noe positivt for en stilling du søker på. Blant annet kan du legge til at du trives med å lære nye språk, drive med frivillig arbeid eller samfunnsutvikling.

Språk - få frem gode norskkunnskaper

Du må oppgi språkkompetansen din her, slik at du kan være trygg på at leseren ser denne informasjonen. Gode norskkunnskaper er alltid en fordel dersom du jobber med kundeservice og skal møte på kunder hver eneste dag. Du kan beskrive dem som enten grunnleggende, middels eller flytende.


Apotektekniker CV

Sammendrag: Nøkkelpunkter for å skrive den perfekte CV

Her er en oversikt over tipsene du trenger for å skrive en virkelig god CV for stillingene innen apotekteknikk:

 • Skreddersy hele tiden din CV til hver enkelt jobb og sørg for at du har riktig kontaktinformasjon.
 • Fremstå profesjonelt ved å bruke en egnet e-postadresse.
 • Bruk riktig CV-format.
 • Husk å legge til de relevante delene, inkludert en overskrift, profesjonelt sammendrag eller karrieremål, arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter.
 • Send et følgebrev med CV-en din for å hjelpe søknaden din til å skille seg ut.

Derfor skal du skrive et følgebrev

Arbeidsgivere ber ikke alltid om følgebrev, men det er viktig å sende et med din CV, siden dette hjelper CV-en din til å skille seg ut. Den perfekte følgebrevmalen kan hjelpe deg med å skrive et følgebrev som fanger arbeidsgiverne sin oppmerksomhet og gir deg drømmejobben din.

Trenger du hjelp med å skrive en CV for kjemiingeniør ? Vi hjelper deg.

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Hva bør man ha med på sin CV når man arbeider innen apotekteknikk?

En apotektekniker-CV bør ha en overskrift, CV-sammendrag/-mål, arbeidserfaring, utdanning og ferdigheter

Hvilke ferdigheter trenger du for å arbeide innen apotekteknikk

Noen av ferdighetene du trenger er blant annet behandling av resepter, utfylling av resepter, evnen til å dispensere medisiner, kommunikasjon, tidshåndtering og evne til å drive god kundeservice.

Hvilke kvalifikasjoner trenger jeg for å være apotektekniker?

Du trenger et vitnemål fra videregående skole for å bli apotektekniker eller fullføre tilsvarende læringsprogram.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV