Guide til CV-skriving og jobbsøking i Afghanistan: Unngå ordet 'optimalisere'

Å navigere arbeidsmarkedet i Afghanistan krever en grundig forståelse av landets unike kulturelle, økonomiske og sosiale forhold. Denne artikkelen vil gi konkrete råd om hvordan man kan utforme en effektiv CV som svarer til disse forutsetningene. Hvordan bør man for eksempel vektlegge utdanning versus praktisk erfaring, og hvordan kan man best fremheve språkkunnskaper gitt det flerspråklige landskapet i Afghanistan?

Her kommer en enkel veiledning til å lage en CV for arbeidsmarkedet i Afghanistan. I det profesjonelle miljøet i Afghanistan, brukes ofte språkene Pashto, Dari og i noen tilfeller engelsk. Eksempler på CV-er på alle disse språkene vil bli presentert nedenfor, slik at du kan tilpasse det etter dine egne behov.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Presentasjon av Eksempel-CV for Arbeidsmarkedet i Afghanistan

Dari:

نام: حمید رحمانی

تاریخ تولد: 1360/1/1

آدرس: کابل، افغانستان

تماس: +93 0 700 000 000

ایمیل: hamid.rahmani@gmail.com


تحصیلات:

 • لیسانس در مدیریت از دانشگاه کابل، 1380-1384
 • دیپلم از لیسه استقلال، 1376-1380

تجربیات کاری:

 • مدیر فروش در شرکت تجارتی پرین، 1384-1389
 • کارشناس فروش در شرکت تجارتی نوین، 1389-1394

مهارت ها:

 • مدیریت تیم
 • مذاکره
 • فروش و بازاریابی

زبان ها:

 • دری (مادری)
 • پشتو (تسلط خوب)
 • انگلیسی (تسلط متوسط)

Pashto:

نوم: حمید رحمانی

د زېږدې وړاندې: 1360/1/1

پته: کابل، افغانستان

تماس: +93 0 700 000 000

برېښليک: hamid.rahmani@gmail.com

زده كړې:


 • پوهنتون کې د مديريت په سر کښې ليسانس، 1380-1384
 • لیسه استقلال کې دیپلوم، 1376-1380

د کار تجربې:

 • د پرین تجارتي شرکت کې د پلور مدير، 1384-1389
 • د نوین تجارتي شرکت کې د پلور کارچې، 1389-1394

څېړنې:

 • د ټیم مديريت
 • مذاکرې
 • پلور او بازاريابي

ژبې:

 • دری (مورنۍ)
 • پښتو (ښه لرګی)
 • انګلیسي (منځپانګېز)

Engelsk:

Name: Hamid Rahmani

Date of birth: 1/1/1360

Address: Kabul, Afghanistan

Call: +93 0 700 000 000

Email: hamid.rahmani@gmail.com


Education:

 • Bachelor in Management from Kabul University, 1380-1384
 • Diploma from Esteghlal High School, 1376-1380

Work experiences:

 • Sales manager at Perin Trading Company, 1384-1389
 • Sales expert at Navin Trading Company, 1389-1394

Skills:

 • Team management
 • negotiation
 • Sales and Marketing

Languages:

 • Dari (Mother)
 • Pashto (good command)
 • English (intermediate proficiency)

I det kommende avsnittene vil vi gi en detaljert veiledning om hvordan du skriver en optimal CV for det afghanske markedet. Vi vil også gi deg tips og innsikt om hvordan du kan finne og søke jobber effektivt i Afghanistan. Det er viktig å merke seg at en godt skrevet CV er av avgjørende betydning når du søker jobb i Afghanistan, da det er ditt første møte med potensielle arbeidsgivere og kan være avgjørende for om du blir innkalt til intervju. En sterk CV vil gi arbeidsgiveren et klart bilde av dine kvalifikasjoner, erfaringer og ferdigheter, og hjelpe dem med å avgjøre om du er den rette kandidaten for stillingen. I tillegg, selv om det offisielle språket i Afghanistan er Dari og Pashto, er engelsk også mye brukt i forretnings- og arbeidssammenheng. Derfor kan du skrive CVen din på engelsk, Dari eller Pashto, avhengig av hvilken stilling du søker på.

Afghanistan cv land


Søknadsprosess og Jobbsøking i Afghanistan


Å søke jobb i et fremmed land kan være en utfordrende oppgave, spesielt hvis landet er Afghanistan med sin unike kulturelle og politiske kontekst. Det er flere ting du bør vurdere før du starter jobbsøkingen din i dette landet. Her er noen tips som kan hjelpe deg:

 1. Forstå kulturen og etiketten: Sørg for å forstå den lokale kulturen og etiketten for å unngå misforståelser.
 2. Lær språket: Selv om engelsk er allment akseptert, vil en grunnleggende forståelse av Dari eller Pashto være en fordel.
 3. Nettverk: Bygg relasjoner med lokale kontakter som kan hjelpe deg med å finne jobbmuligheter.
 4. Sikkerhetsvurderinger: Vær oppmerksom på sikkerhetssituasjonen i landet og vurder risikoen nøye.

Når du har forberedt deg godt og er klar til å søke jobb i Afghanistan, er det noen spesifikke trinn du bør følge for å maksimere sjansene dine for suksess. Her er en trinnvis veiledning for hvordan du søker på en jobb i Afghanistan:

 1. Finn relevante jobbannonser: Bruk internasjonale jobbportaler og lokale afghanske jobbnettsteder for å finne passende stillinger.
 2. Tilpass CV og søknad: Skriv en målrettet søknad og tilpass CV-en din for hver stilling du søker på. Både norske og engelske CV-er er allment akseptert, selv om landet ikke har engelsk som forretningsspråk.
 3. Forbered deg til intervju: Hvis du blir kalt inn til intervju, forbered deg godt ved å forstå jobbkravene og selskapets kultur.
 4. Følg opp: Ikke glem å følge opp etter intervjuet. Dette kan hjelpe deg å skille deg ut fra andre kandidater.

Hvorfor profesjonell e-post er essensiell når du søker jobb i Afghanistan

Å søke på en jobb i Afghanistan innebærer en prosess lik den man benytter seg av i de fleste andre land. Du begynner med å finne en stilling du er interessert i, for deretter å sende inn en skriftlig søknad og CV. Ved internasjonale stillinger er det særlig viktig å påse at all kommunikasjon er profesjonell og formell. Din e-post til arbeidsgiveren bør inkludere en kort introduksjon av deg selv og en forklaring på hvorfor du er interessert i stillingen, samt hva du kan bidra med. E-posten bør også inneholde henvisninger til det spesifikke arbeidsmarkedet i Afghanistan, for eksempel ved å vise til relevant erfaring fra lignende miljøer eller kunnskap om lokale forhold. I det følgende vil vi gi deg et eksempel på hvordan en slik e-post kan se ut.

Dari:

محترم،

من رزومه خود را برای درخواست شغل جدید فرستاده ام. امیدوارم که استانداردها و تجربیات ما به شما در جهانی مفید باشد.

با تشکر،

[نام]


Pashto:

محترم،

ماں خپل CV او د نوی روزګار لپاره د درخواست لیک دی ورکړل. ماں ددې امیدوی یم چې زموږ د کار معیار او تجربې تاسو ته دی نړیوال څخه.

ښه مننه،

[نوم]


Engelsk:

Dear Sir/Madam,

I have sent my resume for a new job opportunity. I hope our standards and experiences will be beneficial to you in a meaningful way.

Thank you,

[Name]


Søke nybegynnerjobber i Afghanistan


 1. Utforsk jobbmuligheter: Før du begynner å søke etter jobber, bør du først forstå hvilken type jobber som er tilgjengelige i Afghanistan. Dette kan variere fra undervisning, frivillig arbeid, NGO-arbeid, etc. Internett er en stor ressurs for dette, og det finnes mange jobbportaler og nettsteder som kan gi deg informasjon.
 2. Språkferdigheter: De offisielle språkene i Afghanistan er Dari og Pashto, så det kan være en fordel å lære disse språkene. Men mange internasjonale organisasjoner i landet bruker også engelsk som arbeidsspråk. Hvis du ikke snakker Dari eller Pashto, er det viktig å påpeke dine engelskkunnskaper i CV-en din.
 3. Skriv en sterk CV: Selv om du ikke har tidligere jobberfaring, er det mange ting du kan legge til i CV-en din. Skriv om dine utdanningskvalifikasjoner, eventuelle frivillige oppdrag, språkferdigheter, og alle relevante ferdigheter du måtte ha. Det er også viktig å inkludere referanser, som kan være fra lærere, professorer, eller noen du har jobbet med på et frivillig prosjekt.
 4. Bygg nettverk: Det kan være veldig nyttig å bygge nettverk med folk som allerede jobber i Afghanistan. De kan gi deg råd og hjelpe deg med å finne jobbmuligheter. Du kan bygge nettverk både online og offline. Online kan du bruke profesjonelle nettverk nettsteder som LinkedIn.
 5. Lær om kulturen: Når du søker jobb i et nytt land, er det viktig å forstå kulturen. Dette kan hjelpe deg i intervjuet og vil også gjøre overgangen enklere når du får jobben.
 6. Vær tålmodig: Jobbsøking kan ta tid, spesielt når du søker i et nytt land. Det er viktig å være tålmodig og ikke bli motløs hvis du ikke får jobb umiddelbart.
 7. Bruk profesjonelle oversettingstjenester: Hvis språkbarrieren er en utfordring, kan du bruke profesjonelle oversettingstjenester for å oversette CV-en din til det aktuelle språket. Dette kan hjelpe potensielle arbeidsgivere å forstå dine kvalifikasjoner og erfaringer bedre.
 8. Forbered deg på intervjuet: Hvis du blir kalt til et jobbintervju, er det viktig å forberede seg godt. Forskning om organisasjonen, stillingen du søker på, og hva som forventes av deg. Øv også på hvordan du skal svare på vanlige intervjuspørsmål.
 9. Vis tilpasningsevne: Arbeidsgivere verdsetter ofte kandidater som er fleksible og kan tilpasse seg nye situasjoner. Dette er spesielt viktig når du søker jobb i et annet land. Vis at du er åpen for nye erfaringer og at du kan tilpasse deg forskjellige arbeidsmiljøer.
 10. Vær vedvarende: Ikke gi opp hvis du ikke får den første jobben du søker på. Fortsett å søke og forbedre søknadene dine basert på tilbakemeldingene du får. Med tiden vil du finne en jobb som passer for deg.

Dokumenter nødvendig for jobbsøking i Afghanistan


Søkeprosessen for jobb i Afghanistan kan variere avhengig av stillingens art, arbeidsgiverens krav og søkerens nasjonalitet. Men det er noen grunnleggende dokumenter du vanligvis trenger å forberede.

 1. CV/Resyme: Dette er grunnleggende når du søker på en jobb i hvilket som helst land. CV'en din skal omfatte all relevant informasjon om utdannelsen din, arbeidserfaring, ferdigheter, sertifiseringer og referanser.
 2. Søknadsbrev: Søknadsbrevet skal være skrevet spesifikt for stillingen du søker på. Det gir deg muligheten til å fremheve hvorfor du er den beste kandidaten for jobben.
 3. Kopier av akademiske og profesjonelle kvalifikasjoner: Disse inkluderer vitnemål, grader, sertifikater, anbefalingsbrev og annen dokumentasjon som støtter dine kvalifikasjoner og erfaringer.
 4. Gyldig pass og visum: Hvis du søker på en jobb i Afghanistan fra et annet land, må du sørge for at passet ditt er gyldig for minst seks måneder. Du trenger også å skaffe et arbeidsvisum, som normalt er arbeidsgiverens ansvar å ordne.
 5. Medisinsk sertifikat: Du kan bli bedt om å fremvise et medisinsk sertifikat for å bekrefte at du er fysisk og psykisk egnet til å jobbe.
 6. Bakgrunnssjekk: Noen arbeidsgivere kan kreve en bakgrunnssjekk, spesielt for stillinger som involverer høy sikkerhet.
 7. NOC (No Objection Certificate): Hvis du allerede jobber i Afghanistan, kan arbeidsgiveren din kreve en NOC fra din nåværende arbeidsgiver for å bekrefte at de ikke har noe imot at du skifter jobb.

Nyttige Setninger for å Skrive en CV for Arbeidsmarkedet i Afghanistan og Deras Oversettelse


Her finner du en liste over nyttige termer som er relevante når du skal skrive en CV for arbeidsmarkedet i Afghanistan. Disse termene er oversatt til alle språkene som offisielt brukes i Afghanistan, slik at også de som ikke har engelsk eller norsk som morsmål vil kunne dra nytte av denne listen. Det er viktig å kunne forstå og bruke riktig terminologi når du søker jobb, og det håper vi at denne listen vil hjelpe deg med.

CV-struktur

 • Dari: ساختار سی وی
 • Pashto: سی وی ساختار
 • Engelsk: CV structure

CV-formatering

 • Dari: فرمت بندی سی وی
 • Pashto: سی وی فارمېټول
 • Engelsk: CV formatting

Utdanning

 • Dari: تحصیلات
 • Pashto: تعلیم
 • Engelsk: Education

Ferdigheter

 • Dari: مهارت ها
 • Pashto: مهارتونه
 • Engelsk: Skills

Internship

 • Dari: کارآموزی
 • Pashto: څانګه د کار چلونه
 • Engelsk: Internship

Arbeidserfaring

 • Dari: تجربه کاری
 • Pashto: د کار تجربه
 • Engelsk: Work experience

Referanser

 • Dari: مرجع
 • Pashto: حوالې
 • Engelsk: reference

Språkferdigheter

 • Dari: مهارت زبان
 • Pashto: ژبني مهارتونه
 • Engelsk: Language Skills

Personlig profil

 • Dari: پروفایل شخصی
 • Pashto: شخصي پروفایل
 • Engelsk: personal profile
Vi håper at denne listen vil være til hjelp for deg når du skal skrive CV på enten pashto eller dari for arbeidsmarkedet i Afghanistan.

Struktur, Formatering og Bildebruk for CV i Afghanistan-markedet


Å oppnå karrieremål i Afghanistan kan være en utfordring, men med en godt strukturert og formatert CV, vil man bli bedre rustet til å møte disse utfordringene. En profesjonelt utformet CV kan hjelpe til med å skille seg ut fra mengden, og kan være avgjørende for å sikre et intervju. Det er viktig å merke seg at arbeidsgivere i Afghanistan, som overalt ellers, verdsetter en CV som er lett å lese og forstå.

I forhold til den stilistiske innstillingen av en CV for det afghanske arbeidsmarkedet, er det noen viktige punkter å fokusere på:

 • Skrifter: Bruk profesjonelle skrifter som Arial eller Times New Roman. Disse skriftene er allment akseptert som klare og lettleste.
 • Format: Hold formatet konsekvent gjennom hele dokumentet. Dette gir et ryddig og profesjonelt inntrykk.
 • Marger: Bruk standardmarger. For smale marger kan gjøre dokumentet vanskelig å lese, mens for brede marger kan føre til unødvendig sidebytte.
 • Punktlister: Bruk punktlister for å fremheve nøkkelinformasjon. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å skimme gjennom dokumentet.
 • Skilletegn: Bruk skilletegn som komma og punktum for å skille setninger og tanker. Dette bidrar til klarhet og forståelse.
For å tilpasse CV-en til det afghanske arbeidsmarkedet, er det også verdt å merke seg at det er vanlig praksis å inkludere et profesjonelt bilde. Dette kan bidra til å skape en mer personlig forbindelse med potensielle arbeidsgivere. Husk alltid at en godt strukturert og formatert CV kan være nøkkelen til å oppnå dine karrieremål i Afghanistan. Lykke til!

Effektiv CV-skriving for det afghanske arbeidsmarkedet: viktigheten av overskrift, utdanning, erfaring og ferdigheter


Afghanistan cv land


Hvordan en effektiv overskrift på CV-en kan booste karrieren din i Afghanistan

I Afghanistan, som i alle andre land, er overskriften på CV-en av stor betydning, den skal være godt synlig og inneholde all nødvendig kontaktinformasjon. For å lage en effektiv overskrift, skal man første og fremst skrive sitt etternavn og deretter sitt fornavn, hvilket gir en klar identifikasjon av søkeren. Deretter bør man angi sin nåværende yrke og stilling, noe som gir en umiddelbar indikasjon på kandidatens profesjonelle bakgrunn. Videre er postadressen nødvendig for eventuell korrespondanse via tradisjonell post, og telefonnummeret er viktig for rask og direkte kommunikasjon. Til slutt bør man inkludere sin epostadresse, som i dag er en av de mest brukte kommunikasjonsformene. Med alt dette på plass, vil overskriften på CV-en være både informativ og effektiv.

Dari:

احمدزی، محمد

مدیریت ارشد

کابل، افغانستان

+93 78 123 4567

Mohammed.Ahmadzai@email.com


Pashto:

خان، عمر

مهندس کمپیوتر

کندهار، افغانستان

+93 79 123 4567

Omar.Khan@email.com


Engelsk:

Khan, Omar

Computer Engineer

Kandahar, Afghanistan

+93 79 123 4567

Omar.Khan@email.com


Hvorfor erfaring i CV-en er avgjørende for arbeidsmarkedet i Afghanistan

Erfaringsdelen i en CV er av utpreget betydning for arbeidsmarkedet i Afghanistan, da det gir arbeidsgivere en klar forståelse av dine tidligere oppnådde kompetanser og ferdigheter. Det gir en oversikt over din evne til å håndtere jobboppgavene og viser om du kan tilføre verdi til bedriften. Her er noen viktige aspekter å vurdere når du utformer erfaringsdelen i din CV for jobbsøking i Afghanistan:

 • Kronologisk rekkefølge: Start med den nyeste jobberfaringen først, og deretter jobb deg bakover i tid. Dette hjelper arbeidsgivere med å se din mest relevante og nylige erfaring først.
 • Ansettelsestid: Inkluder måned og år for når du begynte og sluttet i hver stilling. Dette gir arbeidsgivere en ide om hvor lenge du har holdt tidligere jobber og hvilke erfaringer du har samlet over tid.
 • Stillingstittel: Vær nøyaktig når du oppgir stillingstittelen din. Dette gir arbeidsgiveren en klar forståelse av ditt ansvarsområde og nivået på din tidligere stilling.
 • Punktliste: Bruk punktlister for å presentere dine ansvarsområder og oppnådde resultater i hver stilling. Dette gjør det lettere for arbeidsgiveren å raskt skanne gjennom og forstå dine ferdigheter og erfaringer.
 • Stillingsbeskrivelse: Gi en kort, men grundig beskrivelse av hva jobben innebar. Inkluder spesifikke oppgaver, prosjekter og ansvarsområder.
 • Bruk av stikkord: Inkluder relevante stikkord og bransjeterminologi i beskrivelsen av dine tidligere stillinger. Dette kan hjelpe din CV med å komme gjennom automatiske søkesystemer og trekke oppmerksomheten til viktige ferdigheter og erfaringer.

Dari:

تحصیلات

در سال ۲۰۱۷ از دانشگاه کابل با درجه لیسانس در مدیریت تجارت فارغ التحصیل شدم. در طول دوره تحصیل من، من مهارت های کلیدی در مدیریت پروژه، استراتژی تجاری و تحلیل مالی را فرا گرفتم. من همچنین یک دوره تخصصی در مدیریت چند فرهنگی و کار در محیط های چند فرهنگی را به پایان بردم.


Pashto:

تعلیم

زه په ۲۰۱۷ کال کابل پوهنتون څخه د سوداګرۍ ادارې په لاسانس ډګرې سرته رسیدوم. په زموږ د تعلیم دوران کی، زه د پروژې ادارې، سوداګېرۍ استراتیژی او مالی تجزیه و تحلیل کې اړینې مهارتونه آموختوم. زه همداسې نور ډول د ګڼ-فرهنګي ادارې او په ګڼ-فرهنګي اوسیځو کې کارولو په مهارت کښې یوه تخصصي دوره تر ټولو ډک کړې.


Engelsk:

Education

I graduated in 2017 with a Bachelor's degree in Business Management from Kabul University. Throughout my course, I acquired key skills in project management, business strategy and financial analysis. I also completed a specialized course in multicultural management and working in multicultural environments.


Afghanistan cv land


Betydningen av utdanning i CV-er for arbeidsmarkedet i Afghanistan

Utdanningsdelen er en uunnværlig del av en CV for arbeidsmarkedet i Afghanistan. I et land som Afghanistan, hvor konkurransen om jobber er høy og det er en stor vekt på utdanning og formelle kvalifikasjoner, kan den riktige utdannelsesbakgrunnen være det som skiller deg fra andre kandidater. Det gir arbeidsgivere en klar indikasjon på dine ferdigheter, kunnskap og evner. Det kan også gi et bilde av din dedikasjon, disiplin og evne til å fullføre oppgaver, som er verdifulle egenskaper i enhver jobbrolle.

Utdanning vises vanligvis først i en CV for arbeidsmarkedet i Afghanistan, spesielt for ferske kandidater eller de som søker høyere stillinger i utdanningssektoren eller regjeringen. Dette skyldes at utdanning er en av de mest verdsatte egenskapene i disse sektorene. For eksempel vil en stilling som lærer eller universitetsprofessor kreve en bestemt grad og spesialisering, og dette er den første informasjonen en arbeidsgiver vil se etter.

Det kan være et unntak i tilfeller der en kandidat har betydelig arbeidserfaring i en bestemt sektor. For eksempel, hvis en person søker jobb innen bygningsingeniør og har over ti års arbeidserfaring i dette feltet, men har en ikke-relatert utdanningsbakgrunn, kan det være mer hensiktsmessig å presentere arbeidserfaring før utdanning i CVen. Dette er fordi deres praktiske erfaring og ferdigheter er mer relevante for stillingen.

Dari:

تحصیلات

در سال ۲۰۱۷ از دانشگاه کابل با درجه لیسانس در مدیریت تجارت فارغ التحصیل شدم. در طول دوره تحصیل من، من مهارت های کلیدی در مدیریت پروژه، استراتژی تجاری و تحلیل مالی را فرا گرفتم. من همچنین یک دوره تخصصی در مدیریت چند فرهنگی و کار در محیط های چند فرهنگی را به پایان بردم.


Pashto:

تعلیم

زه په ۲۰۱۷ کال کابل پوهنتون څخه د سوداګرۍ ادارې په لاسانس ډګرې سرته رسیدوم. په زموږ د تعلیم دوران کی، زه د پروژې ادارې، سوداګېرۍ استراتیژی او مالی تجزیه و تحلیل کې اړینې مهارتونه آموختوم. زه همداسې نور ډول د ګڼ-فرهنګي ادارې او په ګڼ-فرهنګي اوسیځو کې کارولو په مهارت کښې یوه تخصصي دوره تر ټولو ډک کړې.


Engelsk:

Education

I graduated in 2017 with a Bachelor's degree in Business Management from Kabul University. Throughout my course, I acquired key skills in project management, business strategy and financial analysis. I also completed a specialized course in multicultural management and working in multicultural environments.


Betydningen av ferdigheter i CV for arbeidsmarkedet i Afghanistan

Afghanistan cv land


Ferdigheter er en essensiell del av en CV, spesielt når man søker jobb i et spesifikt marked som Afghanistan. Dette landet har hatt mange utfordringer og forandringer i sitt økonomiske og politiske landskap, og derfor trenger arbeidsgivere ansatte som kan tilpasse seg raskt, løse problemer og bidra til organisasjonens vekst. Å vise frem dine ferdigheter i en CV kan gi arbeidsgivere et klart bilde av hva du kan bidra med i virksomheten, og hvordan du kan hjelpe dem med å nå sine mål. Det kan også skille deg ut fra andre søkere og øke sjansene dine for å bli ansatt.

På arbeidsmarkedet i Afghanistan ser arbeidsgivere etter en rekke ferdigheter, avhengig av bransjen og jobbrollen. Generelt sett, er det en høy etterspørsel etter høyt utdannede fagfolk, spesielt innen ingeniørfag, helsevesen, utdanning, og IT. I tillegg til tekniske ferdigheter, verdsettes også myke ferdigheter som kommunikasjon, lederskap, og evnen til å arbeide under press. Kulturell forståelse og flerspråklighet, spesielt i dari og pashto, er også svært etterspurt. Derfor er det viktig å fremheve disse ferdighetene i CV-en din når du søker jobb i Afghanistan.

I det følgende vil vi presentere et eksempel på en liste over personlige og faglige ferdigheter som kan være spesielt verdifulle å inkludere i din CV når du søker jobb i det afghanske arbeidsmarkedet.

Personlige Ferdigheter:

 • Utmerket kommunikasjon
 • Sterk problemløsningsevne
 • Selv-motivert og målrettet
 • God organisasjon og tidsstyring
 • Evne til å jobbe under press
 • Samarbeidsevne og teamarbeid
 • Tilpasningsdyktig i varierende miljøer
 • Lederegenskaper
 • Kreativ tenking
 • Kritisk tenking og beslutningstaking

Faglige Ferdigheter:

 • Prosjektledelse
 • IT-kunnskaper (Microsoft Office, dataanalyse etc.)
 • Kunnskap om forretningsstrategi og planlegging
 • Erfaring med budsjett og økonomistyring
 • Spesialisert teknisk kunnskap (avhenger av spesifikk industri)
 • Salg og markedsføring
 • Kundeserviceferdigheter
 • Erfaring med personalledelse
 • Kunnskap om helse og sikkerhet på arbeidsplassen

Dari:

مهار های زبانی:

 • مسلط به زبان دری در گفتار و نوشتار

Pashto:

زباني مهارتونه:

 • د پښتو د ځان و لیکندو ترسره

Engelsk:

Language Skills:

 • Proficient in spoken and written English

Tilleggspunkter for en CV tilpasset arbeidsmarkedet i Afghanistan


I en CV for arbeidsmarkedet i Afghanistan kan det være nyttig å inkludere ekstra overskrifter som "Språk" og "IT-verktøy". Dette er fordi språkkunnskaper, spesielt innen lokale dialekter og internasjonale språk som engelsk, kan være avgjørende for kommunikasjon og forretningsdrift. På samme måte vil det i det stadig mer digitaliserte arbeidsmarkedet være en stor fordel å kunne demonstrere kompetanse innen ulike IT-verktøy.

"Språk" som en kategori i CVen vil vise din evne til å kommunisere på forskjellige nivåer og i forskjellige sammenhenger. Dette kan være spesielt viktig i et flerspråklig land som Afghanistan, hvor kunnskap om lokale dialekter kan være like viktig som kunnskap om internasjonale språk. Det vil være en indikator på din evne til å forstå og tilpasse deg forskjellige kulturer, noe som kan være svært attraktivt for arbeidsgivere.

"IT-verktøy" er en annen viktig kategori. I dagens digitaliserte verden er teknologiske ferdigheter svært ettertraktede. Ved å liste opp de ulike IT-verktøyene du har kunnskap om, kan du vise at du er i stand til å tilpasse deg og lære ny teknologi. Dette kan være alt fra grunnleggende Microsoft Office-ferdigheter til mer spesialiserte verktøy som programmeringsspråk eller prosjektledelsesprogramvare. Denne kategorien vil vise din teknologiske kompetanse og evne til å jobbe effektivt i et moderne arbeidsmiljø.

Forbedringspunkter for CV rettet mot arbeidsmarkedet i Afghanistan


CV-en din er din første introduksjon til potensielle arbeidsgivere i Afghanistan. Det er viktig å gjøre et godt inntrykk og skiller seg ut i den sterke konkurransen. Her er noen praktiske tips for å forbedre CV-en din til det afghanske arbeidsmarkedet:

 1. Språkferdigheter: Spesifiser dine språkferdigheter siden Afghanistan har to offisielle språk, Pashto og Dari. Hvis du har ferdigheter i andre språk, som engelsk, urdu eller russisk, kan det også være nyttig å inkludere det, avhengig av jobben du søker på.
 2. Lokal arbeidserfaring: Hvis du har relevant arbeidserfaring i Afghanistan, sørg for å fremheve dette. Lokal erfaring kan være en stor fordel, da det viser at du er kjent med den lokale kulturen og virksomhetspraksis.
 3. Utdanning og sertifiseringer: I tillegg til å liste opp din høyere utdanning, sørg for å inkludere eventuelle sertifikater eller kurs du har fullført, spesielt de som er relevante for stillingen du søker på.
 4. Tilpasning til jobbannonser: Les jobbannonser nøye og tilpass CV-en din til å matche de spesifikke kravene og kvalifikasjonene som er nevnt. Dette viser at du har gjort din forskning og at du er oppmerksom på detaljer.
 5. Profesjonell e-postadresse: Sørg for å inkludere en profesjonell e-postadresse. Dette gir et mer seriøst og profesjonelt inntrykk.
 6. Referanser: Hvis mulig, inkluder referanser fra tidligere arbeidsgivere, spesielt de fra Afghanistan. Dette kan gi potensielle arbeidsgivere tillit i dine profesjonelle ferdigheter og arbeidsetikk.
 7. Frivillig arbeid: Hvis du har gjort frivillig arbeid, spesielt innen humanitær sektor, inkluder det i CV-en din. Dette er spesielt relevant i Afghanistan, som har vært vert for mange nasjonale og internasjonale humanitære organisasjoner.
 8. Personlig profil: Inkluder en kort personlig profil i begynnelsen av CV-en din. Dette bør være et kort avsnitt som beskriver dine styrker, karriærmål og hvorfor du er en god kandidat for jobben.
Afghanistan cv land


Følgebrev for arbeidsmarkedet i Afghanistan


Å legge ved et følgebrev med CV-en din mens du søker på en jobb i Afghanistan er viktig fordi det gir deg muligheten til å presentere deg selv på en mer personlig måte. Følgebrevet tillater deg å forklare dine kvalifikasjoner og erfaringer i en mer detaljert og kontekstuell måte enn det som er mulig i en CV. Det gir også arbeidsgiver en innsikt i din skriftlige kommunikasjonsevne, noe som kan være spesielt viktig i et land som Afghanistan hvor kulturelle og språklige forskjeller kan være betydelige. Videre kan et godt skrevet følgebrev skille deg ut fra andre søkere og vise din genuine interesse for den spesifikke jobben og bedriften.

Forberedelser til jobbintervju i Afghanistan


Jobbintervjuer kan være nervepirrende, og det er spesielt viktig å forberede seg godt når du søker jobb i et annet land som Afghanistan. Kulturelle normer og forventninger kan variere mye fra hva du er vant til, så forberedelse er avgjørende for å sikre at du gir et godt inntrykk og øker sjansene dine for å få jobben. Her er noen tips om hva du bør og ikke bør gjøre når du forbereder deg til et jobbintervju i Afghanistan:

Gjør:

 • Forskning om virksomheten: Lær så mye som mulig om organisasjonen du søker jobb hos. Dette vil hjelpe deg å forstå hva de ser etter i en kandidat og hvordan du kan passe inn.
 • Kjenn din CV: Vær klar til å diskutere alle aspekter ved din CV. Dette inkluderer tidligere jobber, utdanning, ferdigheter og interesser.
 • Forstå kulturelle normer: Afghanistan har en rik og kompleks kultur. Sørg for å forstå grunnleggende etikette, som hilsener og hvordan du skal kle deg.
 • Forbered spørsmål: Dette viser at du er interessert i jobben og virksomheten. Spørsmål kan omhandle bedriftskulturen, jobbrollen eller fremtidige muligheter.
 • Øv på intervjuet: Øv på å svare på vanlige intervju-spørsmål. Dette kan hjelpe deg til å føle deg mer komfortabel under selve intervjuet.

Ikke gjør:

 • Unngå å snakke nedsettende om tidligere arbeidsgivere eller kolleger: Dette kan gi et dårlig inntrykk av deg som person.
 • Ikke forbered deg ikke: Å gå inn i et intervju uten å ha forberedt seg kan være katastrofalt. Du kan bli sett på som uorganisert eller ikke engasjert.
 • Ikke kle deg uformelt: Kle deg passende for jobben du søker. I Afghanistan betyr dette ofte å kle seg konservativt og profesjonelt.
 • Unngå å være for sent: Å være punktlig er veldig viktig i afghansk kultur. Hvis du er for sent, kan det bli sett på som mangel på respekt.
 • Ikke lyv: Vær ærlig om din bakgrunn og ferdigheter. Lyving kan føre til alvorlige konsekvenser hvis det blir oppdaget senere.

Beste praksis for jobbsøking i Afghanistan


Når du søker jobb i Afghanistan, er det viktig å ha en godt strukturert CV. Denne skal være tydelig, konsis og inneholde all relevant informasjon om din utdannelse, tidligere jobberfaring, ferdigheter og referanser. Det er også viktig å tilpasse CV-en din til den spesifikke jobben du søker på, slik at det fremhever dine mest relevante kvalifikasjoner.

Et følgebrev er også en viktig del av jobbsøknadsprosessen. Dette gir deg en mulighet til å introdusere deg selv, forklare hvorfor du er interessert i jobben, og hvorfor du tror du ville være en god kandidat. Følgebrevet skal være profesjonelt og høflig, og det skal også være personlig tilpasset hver enkelt stilling du søker på.

Jobbintervjuet er kanskje den mest avgjørende delen av jobbsøknadsprosessen. Forberedelse er nøkkelen til et vellykket intervju. Du bør forstå selskapets behov og verdier, og være klar til å demonstrere hvordan du kan bidra til å møte disse behovene. Det er også viktig å være profesjonell, høflig og entusiastisk under intervjuet.

Oppsummert, når du søker jobb i Afghanistan, er det viktig å ha en godt strukturert og tilpasset CV, et profesjonelt og personlig tilpasset følgebrev, og å være godt forberedt til jobbintervjuet. Disse elementene vil øke sjansen for å lande drømmejobben.

Lag din CV med de beste malene

Vanlige spørsmål om jobbsøking og CV-skriving i Afghanistan

Hva skal jeg inkludere i min CV når jeg søker jobb i Afghanistan?

Når du skriver en CV for jobbsøking i Afghanistan, bør du inkludere personlig informasjon (navn, adresse, telefonnummer, e-post), utdanningsbakgrunn, arbeidserfaring, ferdigheter og referanser. I Afghanistan er det også vanlig å inkludere et passfoto i CV-en din. I tillegg bør du inkludere språkkunnskaper, spesielt hvis du snakker Dari, Pashto, eller andre lokale språk.

Hvordan bør jeg forberede meg til et jobbintervju i Afghanistan?

Forberedelse til et jobbintervju i Afghanistan er lik det du ville gjøre i andre land, men det er noen kulturelle forskjeller du bør være oppmerksom på. Respekt for hierarki er viktig, så sørg for å vise respekt for eldre og de i stillinger med autoritet. Kle deg formelt og konservativt, og unngå å ha på deg klær som er for avslørende. Det er også en god idé å lære noen grunnleggende setninger på Dari eller Pashto, selv om intervjuet vil mest sannsynlig bli gjennomført på engelsk.

Hva skal jeg være oppmerksom på når jeg søker jobb i Afghanistan?

Sikkerhet er et viktig aspekt ved jobbsøking i Afghanistan. Sørg for å gjøre grundig forskning om organisasjonen og stillingen du søker på. Hvis stillingen krever reising, sørg for at du forstår risikoene og sikkerhetstiltakene. I tillegg, på grunn av den høye arbeidsledigheten i landet, kan jobbsøkingsprosessen være svært konkurransedyktig. Derfor er det viktig å skille seg ut ved å demonstrere både hardt arbeid og fleksibilitet.

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement