Beste CV-eksempel for administrativ sekretær

Administrative sekretærer har ganske utfordrende jobb. En god sekretær håndterer et høyt tempo, er strukturert og følger opp avtaler til punkt og prikke og ikke minst kan tolerer krevende ledere.

Format :
Størrelse :
Tilpassbar :
Word (Microsoft)
A4
Ja

Eksempel på administrativ sekretær CV

Aron Ramsdal  
Administrativ sekretær  
aronramsdal@online.no
42 43 45 46

Profesjonelt sammendrag

Pålitelig og motivert sekretær med 5 års erfaring middels kontormiljøer. Utmerkede ferdigheter for multitasking, med solid kompetanse fra administrering av telefonsystem med flere linjer, oppdatere møtekalender, skrive referater og håndtere et stort volum av henvendelser profesjonelt og effektivt.

Arbeidserfaring

Administrativ sekretær
Byggvarehuset AS
September 2018- til dags dato

 •  Forberedte reisearrangementer, inkludert hotellreservasjoner, flyreiser og leiebiler, for konferansedeltakere.
 •  Sammenstilte database for møtekalendere og skrev referater for å distribuere til avdelingsledere, daglig leder og eier.
 •  Holdt ledere orientert om operasjoner ved å ta opp møter, holde filer oppdatert og samle inn data og rapporter fra alle team.


Utdanning


Økonomi og administrasjon, bachelor
Universitetet i Oslo
2010-2014

Ferdigheter

 •  Excel
 •  Microsoft Office
 •  Reiseadministrasjon
 •  Prosjektledelse
 •  10-Faktor
 •  Tar ansvar
 •  Multitasking
 •  Detaljorientert


Språk

 •  Norsk, morsmål
 •  Engelsk, flytende skriftlig og muntlig
 •  Tysk, flytende skriftlig og muntlig
 •  Kinesisk, middels

Enkelt og greit betyr det at du trenger flere forskjellige ferdigheter for å utføre jobben din på en vellykket måte. Det neste spørsmålet er hvordan du kan vise frem disse ferdighetene til en aktuell arbeidsgiver?

Den beste og mest vellykkede metoden for å søke på nye stillinger med suksess, er ved å skrive en sterk CV for administrative sekretærer. Vi er her for å hjelpe deg med å skrive den mest effektive og profesjonelle CV-en ved hjelp av våre suksessrike CV-eksempler og tips!

Ekstra informasjon om CV for administrative sekretærer

Antall bedrifter og organisasjoner som består av ulike avdelinger og flere team er en voksende trend, og derfor vil denne type bedrifter se etter effektive sekretærer som hjelper dem med å administrere de store grupper av mennesker innad i bedriften deres.

Det er ingen tvil om at rollene som adminstrative sekretærer har er en utrolig viktig del av strukturen til de fleste selskaper. Dette er en av de viktigste grunnen for at denne type stilling er så populær og ettertraktet.

Når man søker på ny jobber er man spent på hva man kan forvente i lønn. Stillingen som sekretær kan være så mye, og akkurat hvor mye din lønn vil være blir påvirket av størrelsen på firmaet, antall ansatte og hvilke typer abreidsoppgaver du skal utføre.

De best betalte stillingene når det gjelder sekretærstillinger innen administrasjon ligger på opp mot 750 000 kroner i året , mens den laveste kan være rett i overkant av 500 000 kroner i lønn hvert år.

Uansett hvilke stiling du skal søke på kan du være sikker på at du møter flere konkurrenter som også søker. For å ligge i forkant av dem anbefaler vi at du leser videre for å skrive en solid CV.

Hvordan skrive en CV for administrativ sekretær

Alle vellykkede CV-er starter et sted. Det første viktige trinnet vi må begynne skriveprosessen med er å etablere et godt grunnlag for din profesjonelle administrativ sekretær CV.

Det er to ting du må huske på når du starter på en søknad. Å få på plass et vellykket format og en god struktur er svært viktig for å få CV-en din til å skille seg ut.

Formatet og strukturen til din CV vil avgjøre hvordan søknaden din fremstår for leseren, samt hvor lett den er å lese som ferdig. Derfor må du være nøye med å strukturere applikasjonen.

Når du tenker på en god CV, er det ikke bare en søknad med noen avsnitt med tekst på et papir. I stedet vil du sannsynligvis visualisere en CV som får innholdet til å fremstå logisk og fint.

En veldig god måte å få innholdet i din CV til å fremstå på en effektiv måte, er ved å etablere et riktig format på søknadssiden. Leseren kan lettere forstå og lese en CV når du velger dette rette formatet.


administrativ sekretaer cv

Formatet på din CV

Vi anbefaler at du bruker en CV-mal som deler opp innholdet i flere avsnitt. Duskal for eksempel holde deg til erfaring under avsnittet om din arbeidserfaring, mens du fremhever utdanningen din i avsnittet om utdanning.

Det er flere avsnitt som skal på plass i søknaden, og du bør etterstrebe å få alle avsnittene med slik at du vet at du gir nok infomasjon om deg selv til arbeidsgiver. I denne artikkelen skal vi gå gjennom følgende avsnitt som er aktuell i søknaden for administrative sekretærer:

 • Kontaktinformasjonen
 • Profesjonelt sammendrag eller karrieremål
 • Arbeidserfaring
 • Utdanning
 • Ferdigheter
 • Annen informasjon om priser, utmerkelser og sertifikater

Strukturen til din CV

Når du har funnet ut av formatet og alle avsnittene, er det på tide å bytte fokus til selve teksten og innholdet i søknaden din.

For effektivt å vise hvor dyktig du er til å håndtere administrative oppgaver og konfidensiell korrespondanse, må teksten i søknaden fremstå så virkningsfull og omfattende som mulig.

En fin måte å gjøre dette på er ved å strukturere og formatere selve teksten. Strukturert innhold vil fremstå som mye mer interessant og enklere for leseren. Les videre for å lære hvordan du gjør dette på riktig måte.

Den vanligste måten å strukturere en CV på er å implementere et omvendt kronologisk format. Dette vil bety at all informasjonen du vil inkludere vil bli skrevet fra eldste til nyeste. Den siste stillingen du har hatt, vises først.

En annen fin måte å styrke innholdet i en CV er ved å dele opp store tekster og heller skrive dem ved hjelp av kulepunkter.

I tillegg anbefaler vi å starte avsnittet om erfaring og andre avsnitt med handlingsverb. Setninger som inneholder informasjon om dine tidlige administrative oppgaver bør starte med handlingsord som organisert, bestilte, analysert og lignende.


administrativ sekretaer cv

Start med kontaktinformasjonen i CV for administrative sekretærer

For at arbeidsgivere skal vite hvem de skal ringe til når det er klart for jobbintervju, må søknaden ha kontaktinformasjonen din tydelig.

Å inkludere en godt avsnitt som innholder kontaktinformasjons i CV-en din er et absolutt must. Denne viktige delen av CV-en din fungerer som en måte å gi kontaktinformasjon til leseren på.

Et solid avsnitt om kontaktinformasjon starter med navnet ditt helt øverst. Sørg for å øke skriftstørrelsen på navnet ditt til 14 – 16 og uthev det. Navnet ditt kommer til å være tittelen på søknaden din.

Etterpå skriver du jobbtittel, telefonnummer, profesjonell e-postadresse og LinkedIn-profil.

Vi viser deg to eksempler her:

GODT EKSEMPEL

Aron Rene Ramsdal

Administrativ sekretær

aronramsdal@online.no

42 43 45 46


DÅRLIG EKSEMPEL
Aron R. Ramsdal

Mellomleder

aronaron@online.no

42 43 45 46

Rodeløkka

0021 OSLO


Profesjonelt sammendrag for administrative sekretærer


administrativ sekretaer cv

Administrative sekretærer må ofte søke på mange forskjellige stillinger. Det er ikke uvanlig at stillinger krever at du spiller en integrert rolle i arbeidet rettet mot de ansatte. Mesteparten av tiden kan det være ganske vanskelig å få potensielle arbeidsgivere til å legge merke til deg.

Dette er fordi arbeidsgivere ved slike selskaper ikke gjennomgår alle innsendte søknader. Det har arbeidsgivere altfor mange oppgaver til å ta seg tid til, og de velger heller CV-er som inneholder det høyeste antallet søkeord og handlingsverb relatert til deres bransje. For å finne frem til disse søknadene bruker bedrifter et programvare for ordskanning. Mesteparten av tiden skumleser de ganske enkelt søknadene de har valgt.

Det er best å kombinere all relevant informasjon i én avsnitt i CV-en din hvis du vil at arbeidsgiveren skal få vekket interesse for deg. Det profesjonelle sammendraget eller et karrieremål er derfor noe du absloutt bør ta med i din søknad.

Sammendraget er det beste alternativet for en CV for sekretær med erfaring. En søker som har noen års erfaring med seg i bagasjen kan skrive om sine beste prestasjoner, ferdigheter og forretningspraksis.

Karrieremålet er mer egnet for søkere på startnivå. Hvis du ikke har mye enestående arbeidserfaring, bør du skrive om dine karrieremål, beste ferdigheter og måter du kan være til nytte for bedriften.

Du må huske å holde denne delen av CV-en veldig kort! Hold både sammedraget og karrieremålet til et maksimum på tre til fem setninger. Du skal selvfølgelig få se noen eksempler her hos oss:

GODT EKSEMPEL
Profesjonelt sammendrag
Pålitelig og motivert sekretær med 8 års erfaring hos bedrifter relatert til økonomi. Utmerket på multitasking, og utfører alle oppgaver nøyaktig og etter hvert enkelt behov. Solid komeptanse fra administrasjon av telefonsystem med flere linjer, møtekalender, skrive referater og håndtere et stort volum av oppgaver knyttet til økonomi og kunder.

GODT EKSEMPEL
Karrieremål
Profesjonell sekretær innen administrasjon. Kunnskap om drift og regelverk. Dyktig på håndtering av kalender og planlegging av avtaler. Detaljorientert, punktlig og hardtarbeidende. Ser etter en organisasjon som verdsetter teamarbeid.

Arbeidserfaring på CV for administrative sekretærer

Ingen CV er noen gang fullstendig komplett eller vellykket uten at den viser kandidatens sin tidligere arbeidserfaring. Hvis du vil at arbeidsgiveren fullt ut skal forstå potensialet ditt og evnen du har for å være til nytte for selskapet, må du implementere en effektivt skrevet erfaringsseksjon.


administrativ sekretaer cv

Avsnittet er et viktig punkt, kanskje det mest verdifulle avsnittet på hele søknaden, samtidig som du får vist frem hvilke oppgaver du har utført i tidligere arbeid.

Det handler imidlertid ikke bare om å føre opp at du har utført service overfor kunder, håndtert innkommende post eller gjort arbeid knyttet til reiser.

For å få flere intervjuer må arbeidserfaringen din være tydelig skrevet og strukturert. Her er et par viktige tips for å komme i gang.

 • Her trenger du også å bruke det omvendte kronologiske formatet! Det er viktig at din siste stilling kommer først.
 • Begynn alltid hver stillingsbeskrivelse med stillingstittelen. Du kan skrive navnet på bedriften og arbeidsperiode under stillingstittelen.
 • Ikke glem kulepunkter! Sørg for å bruke kulepunkter når du skal skrive opp viktige prestasjoner og ansvar du har hatt i dine tidligere stillinger.
 • Du må starte hvert punkt med et handlingsverb for å gjøre stillingsbeskrivelsen mer slagkraftig.
GODT EKSEMPEL
Arbeidserfaring
Administrativ assistent
PWV Gruppen
September 2018- til dags dato
 • Forberedte reisearrangementer, inkludert hotellreservasjoner, flyreiser og leiebiler, for konferansedeltakere.
 • Sammenstilte database for møtekalendere og skrev referater for å distribuere til avdelingsledere, daglig leder og eier.
 • Holdt ledere orientert om operasjoner ved å ta opp møter, holde filer oppdatert og samle inn data og rapporter fra alle team.

Slik skal du skrive avsnittet om utdannelse

I dagens samfunn krever også stillingen som at du har fullført høyere utdanning, og er noen arbeidgivere ønsker fra sine arbeidstakere og har behov for. En effektiv måte å vise frem din utdanningsbakgrunn er ved å implementere en utdanningsseksjon i søknaden din.

Et velskrevet avsnitt om utdannelse kommer til å gi leseren et ekstra innblikk i ferdigheter du har for å gjøre en profesjonell jobb.

Når du skriver avsnittet om utdannelse inn på din CV, skal du begynne med den høyeste graden du har oppnådd. Du bør bruke omvendt kronologisk rekkefølge på utdanningsdelen også, men altså fremheve dersom et studie er mer relevant for stillingen du søker på.


administrativ sekretaer cv

Oppgi navn, adresse, år du har brukt på å fullføre, og karakter du har mottatt fra universitetet.

Husk: Bare karakterer over middels skal inkluderes.

Lag gjerne en liste over alle relevante kurs du har gjort som kan være relevante for jobben du søker på. Bare husk at du skal bruke kulepunketr slik vi gjør under:

GODT EKSEMPEL

Digitalisering og økonomi, bachelor

Universitetet i Oslo

2011 – 2015

Karakter: A


Tips: Har du mye erfaring kan du starte med avsnittet om erfaring. Har du akkurat fullført studier kan du heller starte med avsnittet om utdannelse på din CV.

Ferdigheter å legge inn i CV-en for Executive Assistant

Det er avgjørende at du viser frem dine relevante ferdigheter på en vellykket måte for å skrive en god CV.

I tilfelle du ikke fullt ut har snakket om noen av dine perosnlige, samt faglige, ferdigheter i de andre avsnittene, så kan du rett og slett opprette et eget avsnitt slik at arbeidsgiveren ser dem raskt.

Bruk ferdigheter som overskrift for avsnittet, og føre opp alle dine gode ferdigheter slik at arbeidsgiveren vil se at du er en sterk søker som samtidig viser frem din evne på en effektiv måte.


administrativ sekretaer cv

Her er noen av de beste ferdigheter dyktige administrative sekretærer kan ta med uansett bransje og arbeidsoppgaver:

 • Kontor og administrasjon
 • Prosjektledelse
 • Reiseadministrasjon
 • Microsoft Office
 • Kunnskap om arbeidskompensasjon
 • Håndtering av innkommende post
 • Dokument kontroll
 • Sertifisert for 10-Faktor
 • Excel
 • Skape kommunikasjon via avdelinger
 • Detaljorientert
 • Kommunkasjonsevner
 • Solid problemløser
 • Selvgående
 • Multitasking
 • Korrekturlesing
 • Fleksibel

Ytterligere avsnitt administrative sekretærer kan ta med i sin CV

En flott måte å heve kvaliteten til CV-er ved å legge til flere overskrifter på selve CV-en og opplyse om andre relevante opplysningen som har betydning for ledige stillinger du søker på, uansett om det gjelder administrasjon og kontor, eller du skal søke på stillingen som er ledig på sykehuset.

Sertifiseringer

Sertifiseringer kan utgjøre den store forskjellen på din søknad blant alle andre som søker på samme stilling.

Sertifikater viser arbeidsgiveren at du har gjennomgått omfattende opplæring og kurs innen et spesifikt felt som er direkte relatert til dine kommende arbeidsoppgaver. Derfor øker sertifikater verdien av din søknad med en betydelig margin.


administrativ sekretaer cv

Hvis du har en sertifisering eller ønsker å øke effektiviteten til CV-en din, sørg for å legge til et avsnitt om sertifikat i søknaden!

Språk

En språkdel kan være svært positivt for en søknad, spesielt hvis jobbkravene spesifiserer at det er en fordel at man behersker mer enn bare norsk.

Har du kompetanse innen andre språk bør du ta dette med, og vær gjerne tydelig på om det gjelder både skriftlig og muntlig.

Sammendrag: Nøkkelpunkter for å skrive en perfekt CV for administrative sekretærer

Etter å ha forklart mange viktige punkter, her er noen viktige ideer og forslag som vil bidra til at du får på plass en god CV:

 • Navnet ditt skal vises i tittelen på CV-en. Du bør sette navnet på bokstaven i begynnelsen.
 • Skriv et profesjonelt sammendrag eller karrieremål som fremhever dine ferdigheter og erfaringer fra kontor, service, administrativt eller medisinsk arbeid. Alt etter hva som er mest relevant og viser din evne best frem.
 • Alle dyktige søkere bruker riktig format når de skriver CV-er, og det må du også gjøre.
 • Når du skal skrive avsnittet om arbeidserfaring trenger du å ta i bruk kulepunkter når du skal vise frem hvilke arbeidsoppgaver du utførte.
 • Regelen om kulepunkter gjelder osgå for asvnittene om utdannelse og ferdiheter. Kulepunkter tilbyr informasjon til leseren på en effektiv måte og tar opp mindre plass.

administrativ sekretaer cv

Skriv et følgebrev som passer for administrative sekretærer

Gjennom et følgebrev tilbyr du leseren en mer personlig vinkel på deg som person og arbeidstaker. Brevet er samtidig med på å heve standarden og gir mer grunnlag for å vurdere din evne for å utføre arbeidet som stillingen krever.

Et følgebrev er en fin måte å gi ytterligere, dyptgående informasjon om dine ferdigheter, prestasjoner og arbeidserfaring.

Det første avsnittet i brevet vil handle om dine karrieremål og ferdigheter. Etterpå tar du fokuset mer mot dine viktigste arbeidserfaringer fra forskjellige jobber og prosjekter.

Du fullfører følgebrevet ved å oppgi hvorfor du er interessert i å søke jobben og nevne ferdighetene dine en gang til.

Ofte stilte spørsmål for en Executive Assistant CV

Hva bør administrative sekretærer ha med i en CV?

CV-en din bør fokusere på å effektivt vise frem dine ferdigheter, erfaringer og prestasjoner som en profesjonell arbeidstaker. Prøv gjerne å legge all denne relevante informasjonen inn i de ulike avsnittene som din CV består av.

Hva er de tre beste ferdighetene til administrative sekretærer?

Administrative sekretærer er gjerne tilpasningsevne, har gode evner for kommunikasjon og organisatoriske kvalifikasjoner. Dette er nok de tre ferdighetene som er relevant.

Hva ser en administrerende direktør etter i en administrerende assistent?

Administrerende direktører ønsker å jobbe med de beste assistentene innen deres bransje. Det vil derfor være store forskjeller på om du arbeider for eksempel innen bygg- og planavdelingen i en kommune, eller om du har kvalifikasjoner for å arbeide innen finans og økonomi.

Noen av de generelle punkter som er avgjørende uavhengig av bransje er at du må kunne multitaske, være effektiv og strukturert og ha forståelse for ditt arbeidsområde.

Lag din CV med de beste malene

This is some text inside of a div block.

What’s a Rich Text element?

The rich text element allows you to create and format headings, paragraphs, blockquotes, images, and video all in one place instead of having to add and format them individually. Just double-click and easily create content.

Static and dynamic content editing

A rich text element can be used with static or dynamic content. For static content, just drop it into any page and begin editing. For dynamic content, add a rich text field to any collection and then connect a rich text element to that field in the settings panel. Voila!

How to customize formatting for each rich text

Headings, paragraphs, blockquotes, figures, images, and figure captions can all be styled after a class is added to the rich text element using the "When inside of" nested selector system.

Lag din CV på 15 minutter

Vår gratis samling av CV-er som er designet av eksperter vil hjelpe deg å skille deg ut fra mengden og komme ett skritt nærmere drømmejobben din.

Lag din CV

Eksempel på brev for nedlasting

Mal for følgebrev
Design for følgebrev
Mal for følgebrev for studenter - universitet
Mal for følgebrev for engasjement