CV for sosial mediekoordinator

Også kjent som en markedsfører innen sosiale medier eller en sosial mediesjef, har en sosial mediekoordinator en viktig rolle da de administrerer hele tilstedeværelsen på nettet av et merke gjennom kontoer på  sosiale medier, ved å administrere innholdsutvikling og øke merkevarebevissthet. Fra håndtering av kontoer på sosiale medier som Facebook eller Twitter til å analysere komplekse KPI-er, skal en sosial mediekoordinator ikke bare sørge for at merkevaren får organisk trafikk på sosiale medieplattformer og øker merkevarebevisstheten, men også bruke den tilstedeværelsen på internett til å skaffe eller øke fortjeneste.

Gjennomsnittlig vurdering for denne malen

Merker i dag betaler store kroner for å ansette sosiale mediekoordinatorer som kan hjelpe dem med å bygge en sterk tilstedeværelse på internett, som igjen vil invitere en stor del potensielle kunder.

Hva skal man inkludere på en Cv for sosial mediekoordinator

En sosial mediekoordinator koordinerer veldig effektivt alt arbeidet gjennom flere sosiale mediekanaler og undersøker hvilken type innhold som passer hvilken type digital plattform.

Nå oppstår spørsmålet om hva man bør inkludere mens man skriver en sosial mediekoordinator CV for å skille seg ut fra mengden.

La oss se på  CV-eksempel og forklare deg kort avsnittene som skal inkluderes i en CV for en sosial mediekoordinator:

 • Sammendrag
 • Erfaring
 • Ferdigheter
 • Utdanning
 • Prosjekter
 • Prestasjoner
 • Hobbyer / fritid
Legg til disse avsnittene i din sosiale mediekoordinator CV i samme rekkefølge for å prioritere informasjonen du skal gi.

Tenk på disse to avsnittene som målrettede nøkkelord som en sosial medieansvarlig vanligvis bruker for å sikte seg inn mot en målgruppe. Erfaring og ferdigheter gjør den samme jobben da de tiltrekker arbeidsgiver sin oppmerksomhet på et øyeblikk.

Start med å velge rett mal på din CV for sosial mediekoordinator

Har du noen gang følt at et visuelt dårlig nettsted eller at sosiale medier har fått deg til å klikke deg tilbake og heller velge et annet  et alternativ? Tenk på hvor viktig en riktig mal er når du velger CV-malen.

En mal er et profesjonelt designet og utformet for å hjelpe deg med å fordele all relevant informasjon på en ren og kortfattet måte.

For noen som jobber i en kreativ og variert bransje må malen for en sosial mediekoordinator også være veldig kreativ. Det bør være attraktivt nok til å fange oppmerksomheten til arbeidsgiver, men også være profesjonell nok til å ikke la det distrahere arbeidsgiverne fra innholdet i den.

Men hvordan finner du en så perfekt mal?

Våre eksperter på CV-eksempler har tatt seg friheten til å finne ut av dette for deg. Gå til l vår online CV-bygger og finn den perfekte malen som passer til alle kravene til din sosiale mediekoordinator CV.

Hvordan du formaterer CVen din som sosial mediekoordinator

Du som er en sosial mediekoordinator kan du forstå hvor galt det føles å se dårlig formatert tekst mens du leser en artikkel på Facebook eller på nettblogger, og hvordan det kan ødelegge for din dømmekraft for arbeidet. Det er virkningen av formatering!

Formatering er en måte å organisere teksten din og skrive den i en representativ tone som føles bra for øynene og som ikke gjør leseren ukomfortabel, selv på de minste måter.

Men hva er de grunnleggende triksene når det gjelder formatering?

 • Marger – Mens du skriver CVen din som sosial mediekoordinator må du alltid sørge for å justere margene for å fjerne unødvendig hvit plass i dokumentet.
 • Presisjon – Når du forklarer visse avsnitt i din CV som sosial mediekoordinator, prøv å være så kort som mulig, men verifiser at uttalelsene som er skrevet er klare nok til å gi konkrete konklusjoner. For eksempel, begynn med å minimere kontaktinformasjonen din for ikke å skape unødvendig stor plass til denne type grunnleggende informasjon.
 • Avsnitt – Del alltid oppsettet på CVen din som sosiale mediekoordinator i avsnitt og med overskrifter. Dette hjelper arbeidsgivere med å raskt navigere gjennom informasjonen, og derfor er flyten mye mer strømlinjeformet.
 • Punktlister – Punkter hjelper med å opprettholde korthet og er lette for øynene ettersom innholdet er vanligvis beskrevet i en uttalelse, og kritiske beslutninger kan lett tas på disse fakta.
 • Opptre profesjonelt – Sørg for å følge et mønster om mulig. Hold alltid overskriftene i samme størrelse, og teksten under dem må være to eller mindre i skrift, og bruk aldri en kul skrift. Bruk en enkel og lettlest skrift.
Det er generelt tre ulike CV-format: – 
 1. Kronologisk – I dette formatet følger personen som skriver CVen et omvendt kronologisk aspekt. Han eller hun starter med å nevne sin siste stillingsbeskrivelsen deres.
 2. Funksjonell – Funksjonell CV brukes vanligvis av personer med relativt mindre arbeidserfaring.
 3. Kombinasjon – Kombinasjon CV er det mest brukte formatet. Her blander du både kronologisk og funksjonell.

CV for sosial mediekoordinator 1

Profesjonelt sammendrag på en CV for sosial mediekoordinator

Å skrive et profesjonelt sammendrag på din CV som sosiale mediekoordinator gir deg sjansen til å skinne ettersom denne delen består av et lite avsnitt på fire til fem linjer som oppsummerer hele CVen og sender et inntrykk til arbeidsgiver.Ut i fra det kan de bestemme om du passer godt for jobben din eller ikke.

Det profesjonelle sammendraget for en sosial mediekoordinator kan begynne med et mål, dvs. du kan nevne dine mål og forslag til forbedring av merkeutviklingen eller sider på sosiale medier, eller det kan bli et karrieremål og dermed dekker hele CV -en din.

Hva du skal inkludere i: –

 1. Profesjonelt sammendrag –
 • Dine ferdigheter og hvordan du brukte dem i din forrige jobb.
 • Erfaring og hvorfor var det fruktbart?
 • Hva var prestasjonene dine?
 1. Karrieremål: –
 • Hva slags jobbmuligheter søker du etter og hvorfor?
 • Hva ville du gjort best hvis du ble ansatt?
 • Hva slags ferdigheter vil du videreutvikle?
Men hvordan kan man ramme inn et godt og profesjonelt sammendrag eller karrieremål på din CV som sosiale mediekoordinator ?

Når du skriver et sammendrag, dvs. en forhåndsvisning om alle ferdighetene og erfaringen du har nevnt i CV en din, kan du prøve å bruke dette formatet.

Eksempel på profesjonelt sammendrag

KORREKT
KORREKT

Dyktig sosial mediekoordinator med 5 års erfaring i sosiale mediekampanjer. Bevist leder med dyktighet i å utvikle medieplaner basert på beregninger. Ekspert i innholdsutvikling og styring av tradisjonelle og nettkampanjer for annonsering. Dyktig bruker av Google Analytics og AdWords. Søker stilling hos ABC-selskap der talent og lederegenskaper kan utnyttes.

Feil
Jeg er utdannet hos ABC-skole og har erfaring innen markedsføring og sosiale medier. I min forrige jobb håndterte jeg selskapets sosiale mediesider som Facebook og Twitter, brukte verktøy for sosiale medier og laget digitale strategier for å nå mål.
KORREKT

Eksepsjonell sosial mediekoordinator. Ekspert i kommunikasjon med lang erfaring innen Facebook, TikTok og Instagram. Erfaren, med kunnskap om sosiale medienettverk og evnen til å utnytte den kraften for å øke kundens synlighet og forbrukernes lojalitet.

Ekspertise i å bruke analyser for å utnytte data til utvikling av strategier for å øke selskapets lønnsomhet med 20%.

Feil
Sosial mediekoordinator med 4 års erfaring innen markedsføring. Jeg laget forskjellige strategier og økte kundergruppen for mitt forrige selskap. Jeg opprettet en sosial mediekalender og håndterte bransjerelaterte konferanser. Jeg søker på stilling som en sosial mediekoordinator for å hjelpe deg med å administrere dine personlige kontoer på sosiale medier, Facebook og Twitter, og øke de totale konverteringsfrekvensene.

Eksempel på profesjonelle karrieremål

Feil
Innehar mange ferdigheter fra forskjellige kurs og yrker, og bruker generell kunnskap til å forstå og kryssundersøk viktige leksjoner på arbeidsplassen og i selve livet. Jeg vil gi økt engasjement på Facebooksiden din og nettblogger. Min erfaring vil hjelpe din bedrift med å bygge en kreativ markedsføringsstrategi og salgsfremmende aktiviteter.

Ovennevnte eksempler er veiledningen som hjelper deg med å skrive et bedre sammendrag eller karrieremål i avsnittet om profesjonelt sammendrag i din CV som sosiale mediekoordinator.

Hvordan skrive avsnittet om arbeidserfaring på CV for sosial mediekoordinator

Stillingen til en sosial mediekoordinator handler ikke bare om at du lager markedsføringsstrategier og markedsføringskampanjer for sosiale medier, men også hvordan du effektivt koordinerer og administrerer innholdet som blir distribuert på de forskjellige sosiale medieplattformene, det er det som definerer en ekte sosial mediasjef.

Og for å oppnå et høyt nivå på dette området krever mye erfaring!

Mens du skriver CVen som sosiale mediekoordinator er det ikke bare viktig å nevne din tidligere arbeidserfaring, men også ta med kjerneelementer.Årsaken til det er ganske enkel, men likevel fascinerende. Saken med sosiale medier er at svarprosenten generelt er veldig høy, og at uansett hvilket innhold du laster opp vil det umiddelbart får en reaksjon.

Derfor vil det tidligere nevnte arbeidet ditt alltid være gjennomsiktig ettersom det eksisterer på nettet, og arbeidsgivere kan enkelt spore hva du har gjort og hvilke respons det fikk.

Men hvilke type erfaring skal inkluderes i en CV for sosial mediekoordinator?

 • Praksisplasser! For noen som har jobbet innen digital markedsføring er praksisplasser alltid en integrert del av veksten.
 • Hvis du har frilanserfaring, ikke nøl med å nevne det, da det viser en følelse av uavhengighet når det gjelder å skaffe kunder og initiativ. Ikke glem å ta med et personlig nettsted hvis du har et for å gi mer dybde i din arbeidsstil.
 • Skriv om de forskjellige prosjektene innen sosiale medier, markedsføringskampanjer og markedsføringsstrategier du har designet, som vil skildre din evne til å håndtere press og lederskap.

Eksempel på arbeidserfaring

I motsetning til CV-formatene til andre bransjer er det litt annerledes å skrive arbeidserfaringen til en sosial mediekoordinator. Ikke bare når det gjelder tenåringer og ungdommer, men arbeidsgiverne sin oppmerksomhet forsvinner også over tid. Dermed må du skrive noe som holder interessen deres og ikke ting som er overflødige.

Her er noen eksempler på søkere som skriver korrekt om erfaring:-

Opprettholdt innovasjonen for merkevaren og holdt meg oppdatert på de nyeste trender i sosiale medier.

Overvåk relaterte omtaler til merkevarer på alle sosiale plattformer og engasjert i lesernes svar på artikler.

Flere eksempler:

KORREKT
 • Annonserte introduksjonen av nye produkter ved å kontakte sosiale medier, PR-avdelinger og andre team i selskapet.
 • Skrev, redigerte og publiserte innhold for å dele på alle merkevarens sosiale medieprofiler og partnerkanaler.
 • Opprettholdt merkevareinnovasjon og holdt seg oppdatert på de nyeste trender i sosiale medier.
 • Overvåket av merkevarer relaterte til omtaler på alle sosiale plattformer og engasjer deg i lesernes svar på artikler.
 • Designet og implementert en markedsføringskampanje for sosiale medier for ABC-selskapet.
 • Opprettet og administrert en personlig sosial mediekonto av et høyt selgende produkt / tjeneste på Instagram og Pinterest.
 • Brukte rapporter fra Google Analytics for å øke engasjementet.
 • Utviklet en innholdskalender og strategi for automatisering av
 • Opprettet sosiale medieplattform for intern kommunikasjonsflyt og deltakelse i nettverk.
FEIL
 • Publiserte innlegg på nettblogger
 • Fulgte trender i sosiale medier og laget en forretningsstrategi.
 • Overvåket nevner på Facebook og Twitter og holdt konstant kontakt med det øvre ledelse.
 • Laget forretningsstrategier for å øke deltakelsen i samfunnet.
KORREKT
Fulgte samtaler med Hootsuite og nådde proaktivt ut til viktige påvirkere og bloggere i samfunnet for å bygge opp

Utarbeidet rapporter og presentasjoner for toppledelsen for å spore innkommende kundevurderinger, analyse av sosiale medier og prestasjoner som lett kan forstås fra et salgsperspektiv.

Viktige punkter før du skriver om din egen arbeidserfaring: –

 • Bruk punkter for å forklare aktivitetene dine
 • Forklaringen din bør vanligvis være mindre enn to linjer
 • Prøv å alltid legge til en numerisk verdi i første linje for å understreke talentet ditt
 • Følg den opp ved å nevne en aktivitet der du viste lederskap i jobben din, som å veilede et medlem av teamet ditt, eller en taktikk du brukte til å håndtere et bestemt problem.

CV for sosial mediekoordinator

Fremhev alltid dine ferdigheter innen markedsføring

Ferdigheter, som nevnt ovenfor, er sjelen til en sosial mediekoordinator. En digital markedssjef krever ferdigheter for å perfekt harmonisere arbeidet mellom forskjellige sosiale medieplattformer han eller hun har jobbet for et merke.

I en CV for sosial mediekoordinator er den viktigste delen å inkludere et avsnitt egne ferdigheter. Å vise frem ferdighetene dine på en riktig måte gir et veldig klart bilde av deg  som person og om din tekniske flyt.

Typer ferdigheter som skal inkluderes i en CV for sosial mediekoordinator er: –

Personlige ferdigheter

 • Fleksibilitet
 • Tilpasningsevne
 • Ledelse
 • Drevet av egen motivasjon osv.
Faglige ferdigheter
 • Markedsføringsverktøy som Proof Hub / Hootsuite
 • Designe verktøy som Canva / Photoshop
 • Styring av innhold gjennom systemer som WordPress, etc.
 • Google-analyse for sosiale kanaler og sosiale nettverk
 • Innholdskalender og automatisering for flere plattformer
 • Annonseverktøy som Google AdWord / Facebook-annonser for sosiale medier
 • Sosiale mediestrategier
 • Overvåking av nye trender

 

Ikke glem å inkludere sertifiseringene dine på CVen din

Digitale kurs er den nye anerkjente metoden for  å lære ting og forbedre deg selv for jobben. Det er tusenvis av nettjenester som gir deg disse sertifiseringene som Hubspot, Udemy, Coursera, etc. Å følge kurs som disse i det sosiale mediedomenet hjelper en til å bli mer oppmerksom på de siste trendene som svinger i det sosiale rommet til enhver tid. Forsikre deg om at du tar dem med i CVen for å vise potensialet ditt for arbeidsgiveren.

Viktige punkter å ta med videre

 • Sosial mediekoordinator har nå blitt et veldig givende karrierevalg
 • Instagram-kontoer blir nå utnyttet til kommersielle formål.
 • Jobben til en sosial mediekoordinator er å delegere arbeid og oppretting av innhold på nettet.
 • Utdanning og ferdigheter er de to viktigste avsnittene i en sosial mediekoordinator.
Ofte stilte spørsmål

Hvordan skal man skrive inn ferdigheter på CVen?

Oppgi relevante ferdigheter og sertifiseringer som er relevante for stillingen du søker på i avsnittet om ferdigheter.

Hva er lønnen til en koordinator for sosiale medier?

I følge utdanning.no er gjennomsnittslønnen for en markedsfører rundt 500 000 kr i årslønn.

Hva er et godt karrieremål å ha på CV som koordinator for sosiale medier?

Se vårt eksempel over.

Hva skal jeg ta med på CV som koordinator for sosiale medier?

 • Sammendrag
 • Erfaring
 • Ferdigheter
 • Utdanning
 • Prosjekter
 • Prestasjoner
 • Hobbyer / fritidsaktiviteter
Se på våre CV-eksemplene og CV-malene for mer veiledning og ideer.